Materiaalipankki

Kaksi ihmistä katsomassa materiaalia sohvalla.

Sivu on viimeksi tarkistettu 16.2.2024

Hivpoint tuottaa materiaaleja hivistä, seksitaudeista ja seksuaaliterveydestä. Materiaalimme ovat pääosin ladattavissa ja luettavissa verkossa.

Julisteita, esitteitä ja työvälineitä seksuaaliterveystyön ja seksuaalikasvatuksen tueksi on tilattavissa Hivpointin verkkokaupasta. Verkkokaupan valikoimassa on myös hiv-kotitesti ja erilaisia kondomeja ja liukuvoiteita.

Tietoa ammattilaisille

  • Testaa seksitaudit oikein -puheeksioton kortti. Ohjeistus on tarkoitettu työvälineeksi tilanteisiin, joissa asiakas pyytää seksitautitestejä ja asiakastilanteisiin, joissa keskustelun aikana tarve testeille nousee esiin.
  • Testaa seksitaudit oikein -juliste. A4. Juliste on tulostettavissa oman työyksikön seinälle.
  • Seksuaalikasvattajan käsikirja. Toinen, uudistettu painos 2021. Seksuaalikasvattajan käsikirja on opas jokaiselle seksuaalikasvatusta nuorten parissa tekevälle ja siitä kiinnostuneelle ammattilaiselle. Oppaassa käydään läpi seksuaalikasvatuksen keskeisiä lähtökohtia ja vierailevat asiantuntijat syventävät näkökulmia mm. hetero- ja sukupuolinormatiivisuudesta sekä kulttuurisensitiivisestä ja antirasistisesta seksuaalikasvatuksesta. Lisäksi kirjassa esitellään 38 mukaansa tempaavaa toiminnallista harjoitusta. Kirja on luettavissa verkkoversiona, lainattavissa kirjastoista ja tilattavissa Pointshopping.fi -verkkokaupasta.

Seksitaudit ja turvallinen seksi

Seksitaudit -esite englannin kielellä. (The brochure contains information about STIs, catching, testing and treating them.)
Seksitaudit esitteen kansikuva. Ukraina.
Seksitaudit -esite ukrainan kielellä.

Tietoa prepistä

Prep estää tehokkaasti hiv-tartunnan. Prepistä kertovassa esitteessä on tietoa hivin ennaltaehkäisylääkkeestä, sen käytöstä ja prepiin liittyvästä hoidosta ja seurannasta. Esite on saatavilla englanniksi, venäjäksi ja arabian kielellä.

Prep -esite suomeksi.
Prep -esite venäjän kielellä.
Prep -esite englanniksi.
Prep -esite arabian kielellä.

PEP – hivin jälkiehkäisylääke. Ohjeistuskortti tilanteista, joissa PEP-lääkitys on aloitettava viimeisintään 72 tunnin sisällä riskitilanteesta. Tietoa tilanteista, jolloin PEP-lääkitykselle ei ole tarvetta. Kaavio löytyy myös englanniksi.

Miesten välinen seksi

Transihmisille

Seksi ja trans. Tietoa turvallisesta ja nautinnollisesta seksistä transihmisille ja heidän seksikumppaneilleen.

Nuorille

Maailman aids-päivän sivuilta löydät tietoa hivistä ja hivin hoitosta Suomessa suomeksi, englanniksi, venäjäksi, ukrainaksi, ranskaksi, arabiaksi ja thaiksi.