Materiaalipankki

Kaksi ihmistä katsomassa materiaalia sohvalla.

Sivu on viimeksi tarkistettu 22.2.2023

Hivpoint tuottaa materiaaleja hivistä, seksitaudeista ja seksuaaliterveydestä. Materiaalimme ovat pääosin ladattavissa ja luettavissa verkossa.

Julisteita, esitteitä ja työvälineitä seksuaaliterveystyön ja seksuaalikasvatuksen tueksi on tilattavissa Hivpointin verkkokaupasta. Verkkokaupan valikoimassa on myös hiv-kotitesti ja erilaisia kondomeja ja liukuvoiteita.

Tietoa ammattilaisille

  • Testaa seksitaudit oikein -puheeksioton kortti. Ohjeistus on tarkoitettu työvälineeksi tilanteisiin, joissa asiakas pyytää seksitautitestejä ja asiakastilanteisiin, joissa keskustelun aikana tarve testeille nousee esiin.
  • Testaa seksitaudit oikein -juliste. A4. Juliste on tulostettavissa oman työyksikön seinälle.
  • Hiv-hoitotyön käsikirja. Uusi painos. Kattava opas hiv-hoitotyöstä terveysalan ammattilaisille.
  • Seksuaalikasvattajan käsikirja. Toinen, uudistettu painos 2021. Seksuaalikasvattajan käsikirja on opas jokaiselle seksuaalikasvatusta nuorten parissa tekevälle ja siitä kiinnostuneelle ammattilaiselle. Oppaassa käydään läpi seksuaalikasvatuksen keskeisiä lähtökohtia ja vierailevat asiantuntijat syventävät näkökulmia mm. hetero- ja sukupuolinormatiivisuudesta sekä kulttuurisensitiivisestä ja antirasistisesta seksuaalikasvatuksesta. Lisäksi kirjassa esitellään 38 mukaansa tempaavaa toiminnallista harjoitusta. Kirja on luettavissa verkkoversiona, lainattavissa kirjastoista ja tilattavissa Pointshopping.fi -verkkokaupasta.

Seksitaudit ja turvallinen seksi

Miesten välinen seksi

Nuorille