Materiaalipankki

Kuvassa Hivpointin esitteitä valkoisella pöydällä.

Sivu on viimeksi tarkistettu 9.11.2021

Hivpoint tuottaa materiaaleja hivistä, seksitaudeista ja seksuaaliterveydestä. Materiaalimme ovat pääosin ladattavissa ja luettavissa verkossa.

Julisteita, esitteitä ja työvälineitä seksuaaliterveystyön ja seksuaalikasvatuksen tueksi on tilattavissa Hivpointin verkkokaupasta. Verkkokaupan valikoimassa on myös hiv-kotitesti ja erilaisia kondomeja ja liukuvoiteita.

Tietoa ammattilaisille

  • Testaa seksitaudit oikein -puheeksioton kortti. Ohjeistus on tarkoitettu työvälineeksi tilanteisiin, joissa asiakas pyytää seksitautitestejä ja asiakastilanteisiin, joissa keskustelun aikana tarve testeille nousee esiin.
  • Hiv-hoitotyön käsikirja. Uusi painos. Kattava opas hiv-hoitotyöstä terveysalan ammattilaisille.
  • Seksuaalikasvattajan käsikirja. Toinen, uudistettu painos 2021. Seksuaalikasvattajan käsikirja on opas jokaiselle seksuaalikasvatusta nuorten parissa tekevälle ja siitä kiinnostuneelle ammattilaiselle. Oppaassa käydään läpi seksuaalikasvatuksen keskeisiä lähtökohtia ja vierailevat asiantintijat syventävät näkökulmia mm. hetero- ja sukupuolinormatiivisuudesta sekä kulttuurisensitiivisestä ja antirasistisesta seksuaalikasvatuksesta. Lisäksi kirjassa esitellään 38 mukaansa tempaavaa toiminnallista harjoitusta. Kirja on luettavissa verkkoversiona, lainattavissa kirjastoista ja tilattavissa Pointshopping.fi -verkkokaupasta.

Seksitaudit ja turvallinen seksi

Miesten välinen seksi

Elämä hiv-tartunnan kanssa

Nuorille