Mikä on eurooppalainen testausviikko?

Eurooppalainen testausviikko toteutetaan kahdesti vuodessa, toukokuussa ja marraskuussa. Viikkojen tarkoituksena on lisätä terveydenhuollon ammattilaisten ja väestön tietoisuutta hiv-testauksen tärkeydestä ja varhain aloitetun lääkehoidon merkityksestä. Testausviikkoa vietetään 20.–27.11.2023. Tutustu kampanjaan ja ilmoittaudu mukaan!

Lue lisää

Maksuttomat testausviikon materiaalit innostavat hiv-testauksesta puhumiseen!

Terveysasemat ja muut terveydenhuollon toimipisteet voivat ilmoittautua mukaan eurooppalaisen testausviikkoon. Ilmoittautuneille lähetetään kattava materiaalipaketti, joka sisältää mm. t-paitoja, turvaseksipakkauksia ja esitteitä. Materiaalit ovat kampanjaan osallistujille maksuttomia!

”Asiakkaat ovat jotenkin avoimempia, olemme saaneet positiivista palautetta asian näkyvyyden vuoksi”

Testausviikkoon osallistunut terveysalan ammattilainen

Tarjoa rohkeasti hiv- ja muita seksitautitestejä asiakkaille

Tutkimusten mukaan suurin osa ihmisistä suostuu hiv-testiin, kun terveydenhuollon ammattilainen ehdottaa sitä. 

Kaksi henkilöä istuu pöydän ääressä ja katsoo kondomipakkausta.

Eurooppalainen hiv-testausviikko muistuttaa varhaisen hiv-testauksen merkityksestä ja tähtää saavutettavampiin hiv-testauspalveluihin.

Hivpoint on innostanut terveysasemia ja muita terveydenhuollon toimijoita osallistumaan eurooppalaiseen testausviikkoon vuodesta 2019 alkaen.  Kampanjaviikolla on kannustettu tarjoamaan tehostetusti hiv- ja muita seksitautitestejä. Hivpoint on tarjonnut maksuttomia materiaaleja tämän tueksi.

Siunsoten opiskelijaterveydenhuolto osallistuu testausviikkoon!

Siunsoten opiskelijaterveydenhuollon terveydenhoitaja Merja Leppänen kannustaa kaikkia terveydenhoitajia osallistumaan hiv-testausviikkoon jakamalla tietoa testauksesta somessa.

Osallistu testausviikkoon myös somessa!

Jaa tietoa hiv-testauksen tärkeydestä sosiaalisessa mediassa. Tarkemmat ohjeet ja jakomateriaalia löydät alla olevan linkin alta.

”Hivistä ja muista seksitaudeista ei ole keskusteltu pitkään aikaan. Nyt aihe taas aktivoitui”

Testausviikkoon osallistunut terveysalan ammattilainen