Mikä on eurooppalainen testausviikko?

Eurooppalainen testausviikko toteutetaan kahdesti vuodessa toukokuussa ja marraskuussa. Viikkojen tarkoituksena on lisätä sekä terveydenhuollon ammattilaisten että väestön tietoisuutta hiv- ja hepatiittitestauksen tärkeydestä ja varhain aloitetun lääkehoidon merkityksestä. Vuonna 2023 testausviikkoa vietetään somekampanjan merkeissä toukokuussa ja laajemmin syksyllä.

Lue lisää

Eurooppalainen hiv- ja hepatiittitestausviikko muistuttaa varhaisen hiv-testauksen merkityksestä ja tähtää saavutettavampiin hiv-testauspalveluihin.

Hivpoint on haastanut terveysasemia ja muita terveydenhuollon toimijoita osallistumaan eurooppalaiseen testausviikkoon vuodesta 2019 alkaen.  Kampanjaviikolla on kannustettu ammattilaisia tarjoamaan tehostetusti hiv- ja muita seksitautitestejä.

Testausviikon materiaalit

Hiv- ja hepatiittitestausviikkoa vietetään kaikkialla Euroopassa kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä. Testausviikolla kannustetaan kiinnittämään huomiota hiv-testauksen saavutettavuuteen ja lisäämään hiv- ja hepatiittien B ja C –tietoisuutta.

”Asiakkaat ovat jotenkin avoimempia, olemme saaneet positiivista palautetta asian näkyvyyden vuoksi”

Testausviikkoon osallistunut terveysalan ammattilainen

Tarjoa rohkeasti hiv- ja muita seksitautitestejä asiakkaille

Tutkimusten mukaan suurin osa ihmisistä suostuu hiv-testiin, kun terveydenhuollon ammattilainen ehdottaa sitä. 

Kaksi henkilöä istuu pöydän ääressä ja katsoo kondomipakkausta.

”Hivistä ja muista seksitaudeista ei ole keskusteltu pitkään aikaan. Nyt aihe taas aktivoitui”

Testausviikkoon osallistunut terveysalan ammattilainen

Osallistu testausviikkoon myös somessa!

Ota itsestäsi ja työkavereistasi kuvat testausviikon paidat päällä, julkaise kuva instagramissa, facebookissa ja twitterissä ja lisää mukaan tunnisteet #EuroTestWeek #Testausviikko. Tägää kuvaan @hivpoint!