Hankkeet

Käynnissä olevat hankkeet: Checkpoint Express- klinikka ja Riskittä Reissussa

Kuvassa tiimalasi ja kalenteri kuvastamassa hankkeiden aikarajoitteista perusluonnetta.

Hivpoint toteuttaa ja osallistuu oman perustoimintansa ohella kehittämishankkeisiin. Hankkeet liittyvät usein koulutustarjonnan ja -materiaalien sekä uusien toimintamallien kehittämiseen. Tällä hetkellä Hivpointilla on käynnissä kaksi kolmivuotista hanketta: Checkpoint Express Klinikka- sekä Riskittä reissussa- hankkeet.

Checkpoint Express – klinikka, 2018-2020

Checkpoint Express klinikka -hankkeen tarkoituksena on luoda malli matalan kynnyksen seksuaaliterveysklinikalle, joka on erityisesti suunnattu korkeassa hiv-riskissä olevien ryhmien seksuaaliterveyden kokonaisvaltaiseen edistämiseen. Malliin kuuluu seksitautitestaus- ja seksuaalineuvontapalvelut korkeassa seksitautiriskissä oleville homo-, bi ja muille miehille, joilla on seksiä miesten kanssa.

Kuvassa Hivpointin työntekijä ottaa seksitautinäytteen nielusta. Seksitaudit tulee testata oikeasta paikasta seksitavoista riippuen.

Riskittä Reissussa, 2019-2021

Riskittä Reissussa -hankkeen tarkoituksena on edistää keski-ikäisten ja sitä vanhempien matkailevien miesten seksuaaliterveyttä. Tarkoituksena on lisäksi vähentää erityisesti Venäjän matkoilta saatuja uusia hiv-tartuntoja ja kehittää tartuntojen varhaisempaa diagnosointia.

Kuva Riskittä Reissussa hankekoordinaattorista Venäjän rajanylityspaikalla jakamassa turvaseksipakkauksia.