Hankkeet

Käynnissä olevat hankkeet: Seksitautien jäljillä 2021-2023 ja Riskittä Reissussa 2019-2021

Kuvassa tiimalasi ja kalenteri kuvastamassa hankkeiden aikarajoitteista perusluonnetta.

Hivpoint toteuttaa ja osallistuu oman perustoimintansa ohella kehittämishankkeisiin. Hankkeet liittyvät usein koulutustarjonnan ja -materiaalien sekä uusien toimintamallien kehittämiseen, joissa tavoitteena on edistää hivin suhteen haavoittuvassa asemassa olevien seksuaaliterveyttä. Tällä hetkellä Hivpointilla on käynnissä kaksi kolmivuotista hanketta: Seksitautien jäljillä – hanke sekä Riskittä reissussa -hanke.

Seksitautien jäljillä, 2021-2023

Seksitautien jäljillä -hanke tähtää hivin ja muiden seksitautitartuntojen kontaktien jäljityksen tehostamiseen seksuaalisesti aktiivisten ihmisten keskuudessa. Hankkeessa kartoitetaan ja kehitetään nimetöntä nettipohjaista tai sovellukseen perustuvaa tartunnan-jäljityspalvelua.

Hivpointin työntekijä ottaa nielunäytettä toisen henkilön suun limakalvoilta

Riskittä Reissussa, 2019-2021

Riskittä Reissussa -hankkeen tarkoituksena on edistää keski-ikäisten ja sitä vanhempien matkailevien miesten seksuaaliterveyttä. Tarkoituksena on lisäksi vähentää erityisesti Venäjän matkoilta saatuja uusia hiv-tartuntoja ja kehittää tartuntojen varhaisempaa diagnosointia.

Kuva Riskittä Reissussa hankekoordinaattorista Venäjän rajanylityspaikalla jakamassa turvaseksipakkauksia.

Checkpoint Express klinikka, 2018-2020

(Hanke on päättynyt)

Checkpoint Express klinikka -hankkeen tarkoituksena oli luoda malli matalan kynnyksen seksuaaliterveysklinikalle, joka on erityisesti suunnattu korkeassa hiv-riskissä olevien ryhmien seksuaaliterveyden kokonaisvaltaiseen edistämiseen. Malliin sisältyi seksitautitestaus- ja seksuaalineuvontapalvelut korkeassa seksitautiriskissä oleville homo-, bi ja muille miehille, joilla on seksiä miesten kanssa.

Kuvassa Hivpointin työntekijä tekee hiv-pikatestiä asiakkaalle.