Hankkeet

Hivpoint toteuttaa ja osallistuu oman perustoimintansa ohella kehittämishankkeisiin. Hankkeet liittyvät usein uusien toimintamallien kehittämiseen.

Kuvassa tiimalasi ja kalenteri kuvastamassa hankkeiden aikarajoitteista perusluonnetta.

Healthy Horizons -projekti 2023 –

Healthy Horizons -projektin tarkoituksena on lisätä tietoa hivistä ja seksuaaliterveydestä maahan muuttaneille naisille sekä mahdollistaa näihin aiheisiin liittyvä keskustelu.

Kuvassa on tummansinisellä taustalla, piirrettynä, erinäköisiä naisia ja teksti "Healthy Horizons".

Seksitautien jäljillä, 2021-2023

Seksitautien jäljillä -hanke tähtää hivin ja muiden seksitautitartuntojen kontaktien jäljityksen tehostamiseen. Hankkeessa kehitetään ja testataan nettipohjaista palvelua, jolla seksitautitartuntojen jäljitystä voidaan toteuttaa anonyymisti.

Hivpointin työntekijä ottaa nielunäytettä toisen henkilön suun limakalvoilta

Riskittä Reissussa, 2019-2021

(Hanke on päättynyt)

Riskittä Reissussa -hankkeen tarkoituksena oli edistää keski-ikäisten ja sitä vanhempien matkailevien miesten seksuaaliterveyttä. Tarkoituksena oli vähentää erityisesti Venäjän matkoilta saatuja uusia hiv-tartuntoja ja kehittää tartuntojen varhaisempaa diagnosointia.

Kuva Riskittä Reissussa hankekoordinaattorista Venäjän rajanylityspaikalla jakamassa turvaseksipakkauksia.

Checkpoint Express klinikka, 2018-2020

(Hanke on päättynyt)

Checkpoint Express klinikka -hankkeen tarkoituksena oli luoda malli matalan kynnyksen seksuaaliterveysklinikalle, joka on erityisesti suunnattu korkeassa hiv-riskissä olevien ryhmien seksuaaliterveyden edistämiseen. Malliin sisältyi seksitautitestaus- ja seksuaalineuvontapalvelut korkeassa seksitautiriskissä oleville homo-, bi- ja muille miehille, joilla on seksiä miesten kanssa.

Kuvassa Hivpointin työntekijä tekee hiv-pikatestiä asiakkaalle.