Hiv-pikatestauspalvelu

Hivpointin työntekijä ottaa hiv-pikatestiä asiakkaan sormenpäästä.

Sivu on viimeksi tarkistettu 3.7.2024

Hiv-pikatestauspalvelu on suljettu 1.7.-7.8.

Seuraava hiv-pikatestaus to 8.8. klo 12–16

Palvelu on maksuton ja anonyymi.

Missä? Testaus järjestetään Hivpointin toimipisteellä Kalasatamassa osoitteessa Hermannin rantatie 2 B, tarkemmat saapumisohjeet löydät täältä.

Kenelle hiv-pikatestauspalvelu on tarkoitettu?

Checkpoint-hiv-pikatestaus on tarkoitettu henkilöille, joilla on ollut riski saada hiv-tartunta, mutta haastavaa tai mahdotonta hakeutua testeihin julkiseen terveydenhuoltoon tai esimerkiksi työterveyshuoltoon.

Haasteita testiin hakeutumisessa voi olla esimerkiksi

  • henkilöillä, joilla on useita seksikumppaneita ja tarvetta säännölliselle seksitautien testaukselle
  • osalla maahan muuttaneista
  • homo- ja bimiehillä sekä muilla miehillä, joilla on seksiä miesten kanssa 
  • trans- ja ei-binäärisillä ihmisillä 
  • seksuaali- ja suhdevähemmistöihin kuuluvilla ihmisillä
  • matkailijoilla, joilla on ollut matkoilla seksitautiriskejä

Miten Hivpointin hiv-pikatestauspalvelu toimii?

Hiv-pikatestiin voi hakeutua, kun hiv-riskitilanteesta on kulunut 4 viikkoa, mutta negatiivinen testitulos on täysin luotettava, kun riskitilanteesta on kulunut 3 kuukautta.

Checkpointissa työntekijä tekee hiv-pikatestin ottamalla pienen pisaran verta asiakkaan sormen päästä. Tuloksen saa 60 sekunnissa. Samalla on mahdollista saada seksuaaliterveysneuvontaa omaan tilanteeseen.

Palvelussa asioidaan nimettömästi. Se on luottamuksellista ja maksutonta.

Checkpoint hiv-pikatestauspalvelu sijaitsee Kalasatamassa

Toimipisteemme on Helsingin Kalasatamassa osoitteessa Hermannin rantatie 2B. Lisätietoja saapumisesta ja toimitilojemme esteettömyydestä löydät täältä. Katso osoite kartalla Google Maps-palvelussa.

Hiv- ja muihin seksitautitesteihin pääsee myös omalla terveysasemalla

Hiv- ja muihin seksitautitesteihin tulisi ensisijaisesti hakeutua omalle terveysasemalle. Hivpoint tarjoaa hiv-pikatestausta ja seksitautitestausta kohdennetusti hivin, muiden seksitautien ja niiden testauksen suhteen haavoittuvassa asemassa oleville henkilöille. Täältä voit lukea lisää siitä, keille Hivpointin palvelut on erityisesti suunnattu.

Checkpoint-hiv-pikatestauspalvelussa testataan seksin välityksellä tarttuvista taudeista ainoastaan hiv. Muut seksitaudit, kuten klamydia, tippuri ja kuppa, tarttuvat huomattavasti helpommin. Suojaamattoman seksin jälkeen on hyvä testata kaikki seksitaudit oireettomuudesta huolimatta.

Hivpoint järjestää viikoittain myös laajempaa seksitautien testauspalvelua Kalasataman toimitiloissa

Seksitautien testauspalvelu on tarkoitettu ensisijaisesti henkilöille, joille seksitautitesteihin hakeutuminen julkisessa terveydenhuollossa on eri syiden perusteella haasteellista tai mahdotonta. Lue lisää Checkpoint-seksitautitestauksestamme, palvelun kohderyhmistä sekä aukioloista täältä.