Sijainti ja esteettömyys

Sivu on viimeksi tarkistettu 15.2.2024

Hivpointin toimipiste sijaitsee Kalasatamassa sujuvien kulkuyhteyksien päässä. Osoitteemme on Hermannin Rantatie 2 B, 00580 Helsinki.

Saapuminen Hivpointiin

Hivpointin toimipiste sijaitsee Kalasatamassa noin 150 metrin päässä Kalasataman metroasemasta ja kauppakeskus Redistä. Metron lisäksi perille pääsee useilla busseilla.

Kuvassa on kartta, jossa näytetään Hivpointin Helsingin toimipisteen sijainti Kalasatamassa osoitteessa Hermannin rantatie 2 B. Toimipiste sijaitsee Kalasataman metroaseman ja kauppakeskus Redin läheisyydessä.

Fyysinen esteettömyys

Sisäänkäynti

Sisäänkäynti sijaitsee Hermannin rantatien varressa. Alaovi on auki arkisin klo 7–17 välillä. Alaovi on raskas eikä aukea automaattisesti. Jos alaovi ei ole auki, tarvitset apua sen avaamisessa tai tarvitset porrasnostinta, ulko-oven vieressä on ovikello 125 cm korkeudella.

Alaoven leveys on 105 cm ja kynnys noin 2,5 cm. Alaovelta on yhdeksän porrasta toimipisteen ovelle. Portaissa on porrasnostin, josta löydät lisää tietoa alempaa. Toimiston ovi on kevyt, mutta ei aukea automaattisesti. Toimipisteen oven leveys on 105 cm ja kynnys noin 0,5 cm.

Hiv-testauksen ollessa auki (katso aukioloajat tästä) Hivpointin henkilökunta tulee auttamaan sisäänpääsyssä ja tarvittaessa porrasnostimen käytössä, kun soitat alaoven ovikelloa. Huomaathan, että Hivpointilla on testausta kaksi kertaa viikossa, muutoin käynnit tulee sopia erikseen työntekijän kanssa. Työntekijöiden yhteystiedot löydät tästä.

Hivpointin toimiston ulko-ovi.
Hivpointin ulko-ovi osoitteessa Hermannin rantatie 2 B.
Hivpointin toimiston ulko-ovella on ovikello.
Ulko-oven ovikello.
Alaovelta on yhdeksän porrasta Hivpointin sisäänkäynnille.

Porrasnostin

Hivpointin toimitiloihin pääsee rappukäytävässä olevalla porrasnostimella. Porrasnostimen käyttöön tarvitsee henkilökunnan apua. Ulko-oven vieressä oikealla puolella, 125 cm korkeudella on ovikello, jota soittamalla Hivpointin henkilökunta tulee auttamaan ja avaa porrasnostimen käyttöön. Porrasnostimen mitat ovat 100 x 78 cm, enimmäispaino 225 kg ja siihen mahtuu yksi henkilö.

Hivpointin toimiston porrasnostin.
Hivpointin toimiston porrasnostin

Asiakastilojen esteettömyys

Asiakastilojemme ovet ovat 92 cm leveitä. Kynnyksen korkeus on 2,5 cm.

WC:n esteettömyys

Asiakastiloissa on kaksi sukupuolineutraalia WC:tä. Suuremman WC:n oviaukko on 90 cm leveä ja kynnys maksimissaan 0,5 cm korkea. WC:n lavuaari on 77 cm korkeudella, paperiteline 110 cm korkeudella ja naulakko 100 cm korkeudella. Vapaata tilaa on vain WC-istuimen oikealla puolella 78 cm. WC-istuimessa on molemmilla puolilla liikuteltavat tukikahvat. Toisessa tukikahvassa on WC-paperiteline. WC:ssä maksimikääntymissäde on noin 100 cm.

Autopaikat ja esteettömyys

Hivpointin toimipisteen välittömässä läheisyydessä ei ole autopaikkoja. Kalasataman alueella on kadunvarsipaikkoja läheisissä kortteleissa. Noin 150 metrin päässä sijaitsevassa kauppakeskus Redissä on iso parkkihalli, jossa on 1 tunnin maksuton pysäköinti. Pysäköintimaksu ylimenevältä osalta on 1,40 e / alkava 30 minuuttia. Taskuparkki-pysäköintisovelluksella on mahdollista aktivoida 2 tunnin maksuton pysäköintietu. Lisätietoja Redin pysäköinnistä löydät täältä.

Esteettömiä pysäköintipaikkoja, ns. invapaikkoja, on kauppakeskus Redissä jokaisessa pysäköintikerroksessa hissiaulojen läheisyydessä. Lisäksi esteettömiä paikkoja löytyy läheisen Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskuksen itäpäädystä Capellan puistotieltä, josta on noin 300 metriä matkaa Hivpointiin. Redin pysäköintihallissa invatunnuksen haltijan on mahdollista hakea 3 tunnin hyvityslippu Redin P-Infosta K2-kerroksesta tai Redin omalta infopisteeltä pääovien luota ensimmäisestä kerroksesta.

Muita tietoja

Hivpointin tiloissa ei ole induktiosilmukkaa. Avustavat koirat ovat tervetulleita.