Sijainti ja esteettömyys

Sivu on viimeksi tarkistettu 14.6.2023

Hivpointin toimipiste sijaitsee Kalasatamassa. Käyntiosoite on Hermannin Rantatie 2 B, 00580 Helsinki.

Fyysinen esteettömyys

Saapuminen Hivpointiin

Hivpointin toimipiste sijaitsee Kalasatamassa noin 150 metrin päässä metroasemasta ja kauppakeskus Redistä.

Sisäänkäynti

Sisäänkäynti sijaitsee Hermannin rantatien varressa. Alaovi on auki arkisin klo 7-17 välillä. Alaovi on raskas eikä aukea automaattisesti. Alaovelta on yhdeksän porrasta toimipisteen ovelle. Alaoven leveys on 105 cm ja kynnys on noin 2,5cm. Toimipisteen oven leveys on 105 cm ja kynnys noin 0,5 cm. Muina aikoina (tai jos tarvitsee porrasnostinta) ulko-oven vieressä on ovikello 125 cm korkeudella. Toimiston ovi on kevyt, mutta ei aukea automaattisesti.

Hiv-testauksen ollessa auki (katso aukioloajat tästä), alaoven ovikelloa soittamalla Hivpointin henkilökunta tulee auttamaan sisäänpääsyssä. Huomaathan, että Hivpointilla on testausta kaksi kertaa viikossa, muutoin käynnit tulee sopia erikseen työntekijän kanssa. Työntekijöiden yhteystiedot löydät TÄSTÄ.

Hivpointin toimiston ulko-ovi.
Hivpointin ulko-ovi osoitteessa Hermannin rantatie 2 B.
Hivpointin toimiston ulko-ovella on ovikello.
Ulko-oven ovikello.
Alaovelta on yhdeksän porrasta Hivpointin sisäänkäynnille.

Porrasnostin

Hivpointin toimitiloihin pääsee rappukäytävässä olevalla porrasnostimella. Porrasnostimen käyttöön tarvitsee henkilökunnan apua. Ulko-oven vieressä, oikealla puolella, 125 cm korkeudella on ovikello, jota soittamalla Hivpointin henkilökunta tulee auttamaan ja avaa porrasnostimen käyttöön. Porrasnostimen mitat ovat 100 x 78 cm, enimmäispaino on 225 kg ja siihen mahtuu yksi henkilö.

Hivpointin toimiston porrasnostin.
Hivpointin toimiston porrasnostin.

Asiakastilojen esteettömyys

Asiakastilojemme ovet ovat 92 cm leveitä. Kynnyksen korkeus on 2,5 cm.

WC:n esteettömyys

Asiakastiloissa on kaksi WC:tä, joista suuremman oviaukko on 90 cm leveä ja kynnys on maksimissaan 0,5 cm korkea. WC:n lavuaari on 77 cm korkeudella, paperiteline 110 cm korkeudella ja naulakko 100 cm korkeudella. Vapaata tilaa on vain WC-istuimen oikealla puolella 78 cm. WC-istuimessa on molemmilla puolilla liikuteltavat tukikahvat. Toisessa tukikahvassa on WC-paperiteline. WC:ssä maksimi kääntymissäde on noin 100 cm. WC-tilat ovat sukupuolineutraaleja.

Autopaikat ja esteettömyys

Hivpointin toimipisteen välittömässä läheisyydessä ei ole autopaikkoja. Kalasataman alueella on kadunvarsipaikkoja läheisissä kortteleissa. Kauppakeskus Redissä on iso parkkihalli, jossa on 1 tunnin maksuton pysäköinti. Pysäköintimaksu ylimenevältä osalta on 1,40 e / alkava 30 minuuttia. Taskuparkki -pysäköintisovelluksella on mahdollista aktivoida 2 tunnin maksuton pysäköintietu. Lisätietoja Redin pysäköinnistä TÄSTÄ

Esteettömiä pysäköintipaikkoja (invapaikat) on kauppakeskus Redissä jokaisessa pysäköintikerroksessa hissiaulojen läheisyydessä ja ainakin läheisen Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskuksen itäpäädyssä Capellan puistotieltä, josta matkaa noin 300 metriä Hivpointiin. Redin pysäköintihallissa invatunnuksen haltijan on mahdollista hakea 3h hyvityslippu Redin P-Infosta K2-kerroksesta, tai Redin omalta infopisteeltä pääovien luota ensimmäisestä kerroksesta.

Muita tietoja

Hivpointin tiloissa ei ole induktiosilmukkaa.

Avustavat koirat ovat tervetulleita.