Vapaaehtoistoiminta

Haluatko hivpointin vapaaehtoiseksi? Kuvassa kaksi henkilöä keskustelee iloisesti Hivpointin esitteestä.

Sivu on viimeksi tarkistettu 28.10.2022

Kiinnostaako seksuaaliterveys? Haluaisitko antaa hieman aikaasi ja tehdä jotain merkityksellistä? Tule Hivpointin vapaaehtoiseksi ja pääset mukaan tärkeään hivin ennaltaehkäisytyöhön ja moniin ikimuistoisiin tapahtumiin!

Mitä vapaaehtoisena voisi tehdä?

Vapaaehtoisemme ovat kanssamme esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan sekä nuorisoalan ammattilaispäivillä, Pride-tapahtumissa, Maailma kylässä -festivaalilla ja Turvaseksipartiointi-tempauksissa. Keskustellen ja jakamalla oikeaa ja ajantasaista tietoa edistämme seksuaaliterveyttä ja vähennämme hiviin liittyvää stigmaa. Erilaisten tapahtumien lisäksi vapaaehtoisena voi oman kiinnostuksen mukaan avustaa hiv-testauksessa, kouluttaa vastaanottokeskuksissa, tehdä etsivää työtä, nettineuvontaa tai some-sisältöjä. Vapaaehtoisena on mahdollista osallistua myös toiminnan ideointiin ja suunnitteluun, jolloin pääsee itse vaikuttamaan tehtäviin asioihin.

Kuka voi alkaa vapaaehtoiseksi?

Hivpointin vapaaehtoiset tulevat hyvin monenlaisista taustoista. Sote-alan koulutuksesta on toki jonkin verran hyötyä vapaaehtoishommissa, mutta tärkeintä on aito kiinnostus seksuaaliterveystyötä kohtaan ja halu oppia uutta. Vapaaehtoisen tulee voida sitoutua Hivpointin toimintatapoihin ja arvoihin. Kunnioittava suhtautuminen eri kulttuureita sekä seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuutta kohtaan on edellytys vapaaehtoisena toimimiselle. Kaikki vapaaehtoiseksi haluavat haastatellaan ennen valintaa. Uusia vapaaehtoisia koulutetaan erikseen ilmoitettavina ajankohtina. Lue lisää erään vapaaehtoisen kokemuksista täältä.

Vapaaehtoistoimintaa koordinoidaan Helsingistä, mutta vapaaehtoiseksi voi hakea mistä päin Suomea tahansa. Paikallista toimintaa järjestetään kiinnostuksen ja mahdollisuuksien mukaan.

Kaikkiin vapaaehtoistoimintaa koskeviin kysymyksiin vastaa koordinaattori Teppo, teppo.heikkinen(at)hivpoint.fi