Terveyskaveritoiminta

Viisi nuorta aikuista työpöydän ääressä.

Sivu on viimeksi tarkistettu 7.5.2024

Terveyskaveritoiminnan ajatuksena on löytää motivoituneita ja innostuneita ihmisiä Hivpointin lähettiläiksi. Toiminnan tarkoituksena on viedä maahan muuttaneille henkilöille tietoa ja taitoa seksuaaliterveydestä ja -oikeuksista työpajojen muodossa. Terveyskaverit suunnittelevat ja toteuttavat itse työpajansa. Työpajoissa hyödynnetään luovia opetusmenetelmiä.

Terveyskaveritoiminnan tavoitteena on lisätä tietoa hivistä ja seksuaaliterveydestä yhteisöissä, joita emme Hivpointissa muuten tällä hetkellä tavoita. Toiminta on aloitettu vuonna 2019. Seksuaalisuus ja seksuaalioikeudet voivat olla aiheita, joista on vaikea puhua avoimesti. Seksuaaliterveyden lähettiläät eli terveyskaverit yhteisöjen sisällä ovat hieno mahdollisuus lisätä tietoisuutta turvallisesta seksistä ja seksuaalisuudesta, Hivpointista sekä Hivpointin palveluista.

Terveyskaveritoiminnan toiminnasta, tuloksista ja koulutettujen terveyskavereiden kokemuksista vuodelta 2023 voit lukea täältä.

Haluatko Hivpointin terveyskaveriksi?

Seuraava koulutus terveyskavereille pidetään Helsingissä 4.–5.5.2024. Hakuaika tämän vuoden koulutukseen on päättynyt.

Hivpoint kouluttaa vuosittain uusia terveyskavereita edistämään seksuaaliterveyttä.

Hakijalla ei tarvitse olla etukäteen tietoa seksuaaliterveydestä. Into oppimiseen ja kiinnostus seksuaalikasvatukseen riittää. Edellytämme kunnioittavaa asennetta seksuaalista monimuotoisuutta ja erilaisia kulttuureita kohtaan. Koulutamme kaikki terveyskaverit ennen työpajojen pitämistä.

Sinä voit olla uusi terveyskaverimme, jos… 

  • Olet muuttanut Suomeen muualta tai sinulla on monikulttuurinen tausta
  • Olet kiinnostunut seksuaaliterveydestä ja -oikeuksista
  • Olet rohkea etkä pelkää ottaa puheeksi vaikeitakin aiheita
  • Osaat keskustella seksuaaliterveydestä muulla kuin suomen tai ruotsin kielellä
  • Sinulla on mielessä jokin ryhmä tai yhteisö, jossa haluaisit toteuttaa seksuaalikasvatusta
  • Pystyt seuraamaan Hivpointin järjestämää koulutusta englanniksi
  • Olet yli 16-vuotias 

Edellytämme hakijalta

Sinulla tulee olla valmiiksi mietitty ryhmä tai yhteisö, johon viet tietoa. Tämän lisäksi toivomme hyviä vuorovaikutustaitoja sekä rohkeutta olla esillä tapahtumissa. Edellytämme, että hakijalla on kunnioittava asenne seksuaalista ja kulttuurista moninaisuutta kohtaan sekä suomen- tai englanninkieliseen keskusteluun riittävä kielitaito. Terveyskavereiden peruskoulutus 4.–5.5. on maksuton. Osallistumisesta makseta palkkiota.

Terveyskaveriksi hakevan tulee sitoutua vuoden 2024 aikana suunnittelemaan ja pitämään mielellään viisi seksuaaliterveystyöpajaa sekä kirjoittamaan yksi blogiteksti itse valitsemastaan seksuaaliterveyteen liittyvästä aiheesta. Työpajoista maksetaan palkkio.

Palkkio ja työaika

Terveyskavereiden palkkio on 30 €/tunti. Yhdestä työpajasta maksetaan 100 € palkkio, joka sisältää työpajan valmistelut, järjestämisen sekä raportoinnin. Työ on joustavaa, ja terveyskaveri saa itse päättää milloin järjestää työpajoja.

Jokainen terveyskaveri pitää viisi työpajaa ja kirjoittaa lisäksi blogikirjoituksen. Blogikirjoituksesta maksetaan yhtä työpajaa vastaava palkkio. Terveyskaveripalkkion suuruus on yhteensä 600 € vuodessa.

Sinun ei tarvitse olla seksuaalikasvatuksen asiantuntija, sillä me koulutamme sinut tehtävään.

Hae terveyskaveriksi

Hakuaika tämän vuoden koulutukseen on päättynyt.

Lisätietoja

Terveyskaveritoiminta
Laura Keskinen
laura.keskinen(at)hivpoint.fi

Lue lisää terveyskaveritoiminnasta ja koulutettujen terveyskavereidemme kokemuksista

Ryhmäkuva Hivpointin kouluttamista terveyskavereista Hivpointin työntekijöiden kanssa vuodelta 2020