Terveyskaveritoiminta

Sivu on viimeksi tarkistettu 22.2.2024

Terveyskaveritoiminnan ajatuksena on löytää motivoituneita ja innostuneita ihmisiä Hivpointin lähettiläiksi. Terveyskaveritoiminnan tarkoituksena on viedä maahan muuttaneille henkilöille tietoa ja taitoa seksuaaliterveydestä ja seksuaalisuudesta työpajojen muodossa. Terveyskaverit suunnittelevat ja toteuttavat itse työpajansa. Työpajoissa hyödynnetään luovia opetusmenetelmiä.

Terveyskaveritoiminnan tavoitteena on lisätä tietoa hivistä ja seksuaaliterveydestä yhteisöissä, joita emme Hivpointissa muuten tällä hetkellä tavoita. Toiminta on aloitettu vuonna 2019. Seksuaalisuus ja seksuaalioikeudet voivat olla aiheita, joista on vaikea puhua avoimesti. Seksuaaliterveyden lähettiläämme yhteisöjen sisällä ovat hieno mahdollisuus lisätä tietoisuutta turvallisesta seksistä ja seksuaalisuudesta, Hivpointista sekä Hivpointin palveluista.

Terveyskaveritoiminnan toiminnasta, tuloksista ja koulutettujen terveyskavereiden kokemuksista vuodelta 2023 voit lukea täältä.

Haluatko Hivpointin terveyskaveriksi?

Terveyskaveritoiminta kouluttaa vuosittain uusia terveyskavereita edistämään seksuaaliterveyttä. Seuraava koulutus terveyskavereille pidetään Helsingissä keväällä 2024. Hakijalla ei tarvitse olla etukäteen tietoa seksuaaliterveydestä. Into oppimiseen ja kiinnostus seksuaalikasvatukseen riittää. Edellytämme myös kunnioittavaa asennetta seksuaalista monimuotoisuutta ja erilaisia kulttuureita kohtaan. Koulutamme kaikki terveyskaverit ennen työpajoja.

Sinä voit olla uusi terveyskaverimme, jos… 

  • Olet muuttanut Suomeen muualta tai sinulla on muu monikulttuurinen tausta
  • Olet kiinnostunut seksuaaliterveydestä ja oikeuksista
  • Olet rohkea etkä pelkää ottaa puheeksi vaikeitakin aiheita
  • Osaat keskustella seksuaaliterveydestä muulla kuin suomen tai ruotsin kielellä
  • Sinulla on mielessä jokin ryhmä tai yhteisö, jossa haluaisit toteuttaa seksuaalikasvatusta
  • Pystyt seuraamaan Hivpointin järjestämää koulutusta suomeksi tai englanniksi
  • Olet yli 16-vuotias 

Edellytämme hakijalta

Sinulla tulee olla valmiiksi mietitty ryhmä tai yhteisö, johon viet tietoa. Tämän lisäksi toivomme hyviä vuorovaikutustaitoja sekä rohkeutta olla esillä tapahtumissa. Edellytämme, että hakijalla on kunnioittava asenne seksuaalista ja kulttuurista moninaisuutta kohtaan sekä suomen- tai englanninkieliseen keskusteluun riittävä kielitaito. 

Terveyskaveriksi hakevan tulee sitoutua suunnittelemaan ja pitämään viisi seksuaaliterveystyöpajaa sekä kirjoittamaan yksi blogiteksti itse valitsemastaan seksuaaliterveyteen liittyvästä aiheesta huhti-lokakuun välisenä aikana.  Työpajoista maksetaan palkkio.

Palkkio ja työaika

Terveyskavereiden palkkio on 30 €/tunti. Laskennallinen työaika on yhteensä 20 tuntia, joka sisältää viisi työpajaa. Yksittäisen työpajan työaika on 4 tuntia ja se sisältää valmistelut, työpajan sekä raportoinnin.

Lisätietoja

Terveyskaveritoiminta
Niina Laaksonen
niina.laaksonen(at)hivpoint.fi

Lue lisää terveyskaveritoiminnasta ja koulutettujen terveyskavereidemme kokemuksista

Ryhmäkuva Hivpointin kouluttamista terveyskavereista Hivpointin työntekijöiden kanssa vuodelta 2020