Terveyskaveritoiminta

Sivu on viimeksi tarkistettu 13.8.2021

Terveyskaveritoiminnan ajatuksena on löytää motivoituneita ja innostuneita ihmisiä Hivpointin lähettiläiksi. Terveyskaveritoiminta vie maahan muuttaneille henkilöille tietoa ja taitoa seksuaaliterveydestä ja seksuaalisuudesta työpajojen muodossa. Terveyskaverit suunnittelevat ja toteuttavat itse työpajansa. Työpajoissa hyödynnetään luovia opetusmenetelmiä.

Terveyskaveritoiminnan tavoitteena on lisätä tietoa hivistä ja seksuaaliterveydestä yhteisöissä, joita emme Hivpointissa muuten tällä hetkellä tavoita. Seksuaalisuus ja seksuaalioikeudet voivat olla aiheita, joista on vaikea puhua avoimesti. Seksuaaliterveyden lähettiläämme yhteisöjen sisällä ovat hieno mahdollisuus lisätä tietoisuutta turvallisesta seksistä ja seksuaalisuudesta, Hivpointista sekä Hivpointin palveluista. 

Haluatko Hivpointin terveyskaveriksi?

Terveyskaveritoiminta kouluttaa vuosittain uusia terveyskavereita edistämään seksuaaliterveyttä. Lue uutinen vuoden 2020 terveyskavereista täältä. Seuraava koulutus terveyskavereille pidetään Helsingissä keväällä 2022. Hakijalla ei tarvitse olla etukäteen tietoa seksuaaliterveydestä. Into oppimiseen ja kiinnostus seksuaalikasvatukseen riittää. Edellytämme myös kunnioittavaa asennetta seksuaalista monimuotoisuutta ja erilaisia kulttuureita kohtaan. Koulutamme kaikki terveyskaverit ennen työpajoja.

Sinä olet uusi terveyskaverimme, jos… 

  • Olet muuttanut Suomeen muualta / sinulla on muu monikulttuurinen tausta
  • Olet kiinnostunut seksuaaliterveydestä ja oikeuksista
  • Olet rohkea etkä pelkää ottaa puheeksi vaikeitakin aiheita
  • Osaat keskustella seksuaaliterveydestä muulla kuin suomen tai ruotsin kielellä
  • Sinulla on mielessä jokin ryhmä tai yhteisö, jossa haluaisit toteuttaa seksuaalikasvatusta
  • Pystyt seuraamaan Hivpointin järjestämää koulutusta suomeksi tai englanniksi
  • Olet yli 16-vuotias 

Lisätietoa:

Hakijalla tulee olla valmiiksi mietitty ryhmä tai yhteisö, johon hän vie tietoa. Tämän lisäksi toivomme hyviä vuorovaikutustaitoja sekä rohkeutta olla esillä tapahtumissa. Edellytämme, että hakijalla on kunnioittava asenne seksuaalista ja kulttuurista moninaisuutta kohtaan, sekä suomen- tai englanninkieliseen keskusteluun riittävä taito. 

Terveyskaveriksi hakevan tulee sitoutua suunnittelemaan ja pitämään viisi seksuaaliterveystyöpajaa huhti-lokakuun 2022 välisenä aikana.  Työpajoista maksetaan palkkio.

Palkkio ja työaika:

Terveyskavereiden palkkio on 30e/tunti. Laskennallinen työaika on yhteensä 20 tuntia, joka sisältää viisi työpajaa. Yksittäisen työpajan työaika on 4 tuntia ja se sisältää valmistelut, työpajan sekä raportoinnin.

Hakemukset ja tiedustelut:
Niina Laaksonen
niina.laaksonen(at)hivpoint.fi