Prep-neuvonta 

Kaksi henkilöä istuu sohvalla ja katsoo esitettä.

Sivu on viimeksi tarkistettu 20.3.2024

Prep-lääkitys on tarkoitettu henkilöille, joilla ei ole hiv-tartuntaa, mutta joilla on huomattava riski saada tartunta. Lue prep-hoidon kriteereistä täältä. Hivpointin prep-neuvonnasta saat vastaukset prepiin liittyviin kysymyksiin sekä tukea prepin aloituksen pohtimiseen.

Oletko kiinnostunut prep-lääkityksestä tai pohdit prep-hoidon aloittamista ja haluat keskustella asiasta asiantuntijan kanssa? Hivpoint tarjoaa keskusteluapua ja neuvontaa prepiin liittyen. Prep-neuvonnan yhteydessä voidaan tehdä ohjaus prep-hoitoon, mikäli kriteerit täyttyvät ja asiakas niin haluaa. Ohjaus tehdään sille taholle, joka vastaa asiakkaan hyvinvointialueella prep-hoidosta.   

Tavallisimmin prep-neuvonta tapahtuu kasvokkaisessa tapaamisessa Hivpointin toimistolla, mutta neuvontaa voi saada myös sähköpostin tai etäyhteyden välityksellä tai puhelimitse. Prepiin liittyvät tiedustelut ja ajanvaraus vastaanotolle: prep(at)hivpoint.fi 

Mitä asioita prep-neuvonnassa voidaan käsitellä?

Prep-neuvonta on yksilöllistä neuvontaa, eli neuvonnassa voit kysyä ja keskustella juuri niistä aiheista, jotka ovat sinulle oleellisia. Yleisimpiä aiheita prepiin liittyvässä neuvonnassa ovat seuraavat:  

  • Prepin käyttötavat 
  • Miten prep-lääkitykselle pääseminen tapahtuu käytännössä 
  • Prepiin liittyvät mahdolliset sivuvaikutukset 
  • Prep-lääkitykseen liittyvä seuranta.  

Neuvonnassa keskusteltavia aiheita ovat usein lisäksi seksielämän tilanteet, kuten se, millaisia tilanteita ja riskejä hiviin liittyen on, päihteidenkäyttö seksitilanteissa, aikaisemmat seksitautitartunnat, terveyteen liittyvät asiat, jotka täytyy ottaa huomioon prep-lääkitystä käytettäessä.

Jos haluat tietoa ja neuvontaa prepistä tai ohjauksen hoitavalle taholle, ota yhteyttä Hivpointiin ja sovi vastaanottoaika lähettämällä sähköpostia osoitteeseen prep(at)hivpoint.fi.

Lisätietoa ja ajanvaraus prep-neuvontaan: prep(at)hivpoint.fi