Tuki- ja kriisikeskustelut

Kaksi ihmistä pöydän ääressä. Toinen ojentaa toiselle esitteen.

Sivu on viimeksi tarkistettu 27.1.2023

Hivpoint tarjoaa keskusteluapua hiv-tartunnan saaneille

Tieto hiv-tartunnasta on monelle suuri järkytys ja shokkitilanne. On tärkeää, ettei kukaan jää kriisitilanteessa yksin. Hiv-tartunta voi itse sairauden lisäksi nostaa esiin monenlaisia kysymyksiä kuten: Voiko hiv-tartunnan kanssa elää normaalia elämää? Kenelle ja miten kertoa omasta tartunnastaan? Kuinka hiv vaikuttaa parisuhteeseen ja seksielämään? Voiko saada lapsia? Vaikuttaako hiv ammatinvalintaan tai pitääkö työpaikalla kertoa tartunnasta? Hivpointin tuki- ja kriisikeskustelut auttavat pohdinnoissa.

Hivpointin tuki- ja kriisikeskustelut ovat luottamuksellisia ja maksuttomia

Hivpoint tarjoaa ammatillisesti ohjattuja, maksuttomia ja luottamuksellisia tuki- ja kriisikeskustelutapaamisia. Tuki- ja kriisikeskustelut on mahdollista toteuttaa Hivpointin toimipisteessä Helsingissä sekä tarpeen mukaan myös muualla. Tapaamiset voidaan pitää kasvotusten, puhelimitse tai etäyhteyden välityksellä. Keskustelut voidaan käydä suomeksi, englanniksi, venäjäksi tai somaliksi. Tulkin käyttö on mahdollista, jos asiakas niin haluaa.

Tukea tarjotaan myös kumppaneille ja läheisille

Myös hiv-tartunnan saaneiden kumppaneille ja muilla läheisillä on mahdollisuus neuvontaan ja tukikeskusteluihin. Meidän kauttamme on myös mahdollista saada tukihenkilö, joka itse elää hiv-tartunnan kanssa ja on käynyt läpi samoja ajatuksia omassa elämässään.

Hivpointin neuvonta- ja tukipalveluihin voi hakeutua nimettömänä. Tuki- ja kriisikeskusteluun voi varata ajan Hivpointin neuvontapalveluista. Katso neuvontapalvelujen aukioloajat täältä >>

Voit myös ottaa suoraan yhteyttä Hivpointin työntekijöihin >>

Positiiviset ry tarjoaa myös hiv-tartunnasta juuri kuulleille tukipalveluita. Lue niistä lisää tästä.