5.12.2019

Vapaaehtoisena Hivpointissa

Vapaaehtoistyö on loistava tapa viettää aikaa ja Hivpoint arvostaa vapaaehtoisiaan! 

Hivpointissa on mahdollisuus tehdä laajasti erilaista vapaaehtoistyötä. Vapaaehtoinen saa itse määrittää kuinka paljon aikaa hän haluaa käyttää ja millaiset tehtävät häntä kiinnostavat.

Hivpointin vapaaehtoiset ovat muun muassa mukana erilaisissa tapahtumissa ja niiden suunnittelussa, kuten Pridessa ja muissa tärkeissä seksuaalisuuteen liittyvissä teemapäivissä. Vapaaehtoiset ovat tärkeä osa myös testaus- ja klinikkatoimintaa sekä käyvät kouluttamassa vastaanottokeskuksissa. Heillä onkin merkittävä rooli Hivpointin toiminnoissa ja työssä. Hivpointin vapaaehtoisena toimiminen on palkitsevaa ja opit varmuudella myös uutta! Sinulla ei tarvitse olla erityistietoja tai -taitoja tullaksesi mukaan, tärkeintä on halu oppia ja kyky keskustella avoimesti hivistä ja seksuaaliterveydestä. Olennaista Hivpointissa on kunnioittava suhtautuminen erilaisiin kulttuureihin sekä seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuuteen. 

Toiminnassa aktiivisesti mukana oleva vapaaehtoinen kuvailee, että vapaaehtoistyö Hivpointissa on opettanut hänelle paljon seksuaaliterveydestä – joka kerta oppii uutta ja on mukavaa avustaa erilaisissa tehtävissä. Vapaaehtoisemme on ollut muun muassa testipäivinä toimistolla vastaanottamassa ja ohjaamassa hiv-testiin saapuvia asiakkaita. Vapaaehtoistyö muistuttaa häntä avoimuuden tärkeydestä seksuaaliterveydestä puhuttaessa. Vapaaehtoistyön kautta näkee myös järjestöjen toimintatapaa ja tulevaisuudessa hänen haaveenaan onkin työskennellä seksuaaliterveyden parissa. Vapaaehtoistyö on loistava tapa tutustua itseä kiinnostavan tahon toimintaan! Haastattelemamme vapaaehtoinen suosittelee lämpimästi kaikille seksuaaliterveydestä kiinnostuneille vapaaehtoistyötä Hivpointissa! 

Jos olet kiinnostunut vapaaehtoistyöstä Hivpointissa, lue lisää täältä ja seuraa nettisivujamme!