6.8.2020

Vuoden 2020 terveyskaveritoiminta on käynnistynyt!

Hivpointin terveyskaveritoiminnan toinen vuosi on käynnistynyt! Terveyskaveritoiminta on suunnattu maahan muuttaneille henkilöille, joilla ei ole ollut mahdollisuutta seksuaalikasvatukseen aiemmin tai ei ole aiheesta muuten tietoa. Toiminnan ideana on lisätä tietoisuutta seksuaaliterveydestä ja seksuaalioikeuksista.

Terveyskaveritoiminta vuonna 2019

Hivpointin monikulttuurisen työn suunnittelijat tekevät ison työn valitessaan ja kouluttaessaan terveyskavereiksi haluavat hakijat. Vuonna 2019 neljä terveyskaveria Syyriasta, Irakista, Nepalista ja Pakistanista veivät tietoa työpajojen osallistujille seksuaaliterveydestä ja hivistä. Terveyskaverit käyttivät laajasti erilaisia metodeja omissa työpajoissaan ja veivät tietoa aiheesta yhteensä yli 300 henkilölle. Toiminnasta saatu palaute oli yli 95 prosenttisesti positiivista ja kaikki toiminnalle asetetut tavoitteet täyttyivät! Lue lisää vuoden 2019 terveyskaveritoiminnasta täältä.

Uusi vuosi, uudet terveyskaverit!

Tänä vuonna terveyskaveritoiminta sai jatkoa ja viisi uutta terveyskaveria koulutettiin vastaamaan haasteeseen. Uusien terveyskaverien kouluttaminen mahdollistaa toiminnan laajentamisen yhä useampiin eri yhteisöihin. Tästä huolimatta toimin itse terveyskaverina jo vuonna 2019 ja jatkan mukana edelleen tänä vuonna jakaen kokemuksiani uusille terveyskavereille! Yleiset tavoitteet tälle vuodelle ovat samat, mutta jokainen terveyskaveri tekee toiminnastaan oman näköistä. Terveyskaveritoiminta painottaa yhdenvertaisuutta.

Terveyskaverit saavat tänäkin vuonna valita juuri itselleen sopivat metodit ja työskentelytavat, joilla viedä tietoa eteenpäin kevyellä ja ymmärrettävällä tavalla työpajoissaan. Tänä vuonna toivomme, että tavoitamme vielä enemmän eri ihmisiä eri kansallisuuksista ja saamme siten vahvistettua laajasti eri ihmisten seksuaaliterveyttä ja -oikeuksia.

Ahmed Fahady
Hivpointin terveyskaveri 2019&2020

Ahmed Fahady on yksi Hivpointin terveyskavereista. Fahady on ollut aktiivinen terveyskaveri vuodesta 2019.  Seksuaaliterveyden kouluttaminen ja opettaminen on Fahadylle sydämen asia ja hänen pitämänsä seksuaaliterveyden työpajat ovat olleet todella inspiroivia ja innovatiivisia!