Klubit, seksibileet ja seuran hakeminen
Sivu on viimeksi tarkistettu 2.9.2024
Seksiseuran hakeminen matkalla
Jos matkan aikana haluaa hakea seksiseuraa, ennen matkalle lähtöä on hyvä ottaa selvää matkakohteen deittailu- ja hookup-kulttuurista. Millaisia tapoja maassa on seksiseuran hakemiselle?
Kun seuranhakusovelluksen avaa matkalla uudessa kohteessa, se usein herättää paljon kiinnostusta paikallisissa. Yhteydenottoja voi siis tulla merkittävästi enemmän kuin arjessa.
Valitettavasti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin liittyy edelleen monissa maissa stigmaa ja syrjintää – homous voi olla jopa kriminalisoitua eli laissa kiellettyä. Tämän vuoksi kannattaa miettiä, ottaako seuranhakusovelluksessa sijaintitiedot pois päältä. Silloin sovellus ei näytä tarkkaa etäisyyttä. Matkustaessa sellaisiin maihin, joissa homous on laitonta, kannattaa toki muutenkin kiinnittää huomiota turvallisuuteen, muutenkin kuin seksiseuraa hakiessa.
Kannattaa etukäteen miettiä, missä tapaa ja haluaako tuntematonta kutsua suoraan hotellihuoneeseen. Hyvä vaihtoehto on tavata aluksi julkisella paikalla.
Mikäli matkustat kavereiden tai kumppaneiden kanssa, mutta ette hae seksiseuraa yhdessä, turvallisuutta voi lisätä kertomalla kavereille/kumppaneille mihin on menossa ja jakamalla sijainnin. Lisäksi voi luoda muita turvallisuutta lisääviä käytäntöjä: voitte esimerkiksi sopia, että toinen on yhteydessä päästyään sovittuun paikkaan tai laittaa viestin tietyn ajan kuluessa.
Yksin matkustaessa olisi hyvä kertoa jollekin esimerkiksi kotimaassa olevalle läheiselle, missä on ja minne aikoo mennä.
Klubit ja seksibileet
Suosituissa homomatkailukohteissa on huomattavasti enemmän tapaamispaikkoja kuin Suomessa. Monissa kohteissa seksin tekeminen voi olla avoimempaa ja myös klubikulttuuri on erilaista. Maailmalla on paljon vain homomiehille tarkoitettuja men only -baareja. Kaikille klubeille eivät välttämättä edes pääse muut kuin miehet sisään.
Klubit voivat valita asiakkaansa mielivaltaisiltakin tuntuvilla perusteilla, joihin emme ole Suomessa tottuneet. Esimerkiksi ikä, sukupuoli, tyyli ja habitus voivat vaikuttaa siihen, päästääkö järjestyksenvalvoja klubille sisään.
Usein klubeille mennään merkittävästi myöhempään kuin Suomessa, ja bileet jatkuvat aamuun asti. Pilkkua ei siis tule. Klubeilla voidaan juoda alkoholia suhteellisen vähän – sen sijaan vedestä voidaan laskuttaa isoja summia. Huomioithan, että monissa maissa hanavesi ei ole juomakelpoista.
Kruisailu (cruising) tarkoittaa satunnaisen, kertaluonteisen ja monesti anonyymin seksiseuran hakemista tietyistä paikoista. Tällaisia paikkoja ovat esimerkiksi tietyt rannat, puistot, julkiset wc:t, homosaunat tai moottoriteiden levähdysalueet.
Cruising barit on tarkoitettu drinkeille ja seksin harrastamiselle. Matkalla onkin hyvä tietää, minkä tyyliseen paikkaan on menossa. Klubeilla saatat törmätä myös vastikkeelliseen seksiin eli sinulta pyydetään maksua seksistä. Epäselvissä tilanteissa on hyvä ennen seksitilannetta kysyä ja kommunikoida avoimesti, odotetaanko seksiltä vastinetta.
Mikä on sinun turvaseksistrategiasi?
Ennen matkalle lähtemistä on hyvä miettiä omia rajoja ja omaa turvaseksistrategiaa. Mitä turvallinen seksi tarkoittaa sinulle? Mitä olet valmis tekemään ja kenen kanssa?
Hiviltä ja muilta seksitaudeilta voi suojautua käyttämällä kondomia ja/tai suuseksisuojaa suuseksissä tai kondomia ja liukuvoidetta yhdynnässä. Hiv-tartuntaa voi ennaltaehkäistä myös prep-lääkityksellä ja käymällä säännöllisesti seksitautitestauksessa. Seksitaudeista ja niiden ennaltaehkäisystä matkalla löydät lisää tietoa täältä.
On hyvä pohtia myös päihteiden käyttöä matkalla. Päihteet voivat poistaa estoja, mutta myös heikentää harkintakykyä. Tästä syystä päihtyneenä kysymys suostumuksesta nousee erityisen tärkeäksi.
Jokaisella on oikeus vetää rajat koska tahansa, myös kesken seksin. Itsemääräämisoikeutta ja rajoja on kunnioitettava myös silloin, kun hakee aktiivisesti seksiseuraa, käy seksibileissä ja harrastaa seksiä päihtyneenä.
Monissa tapahtumissa ja tiloissa on käytössä turvallisemman tilan periaatteet ja nimetyt yhteyshenkilöt. Heihin voi olla yhteydessä, jos kokee häirintää tai epäasiallista käytöstä.