Matkalla nautintoon

Sivustolle on koottu keskeisiä asioita, joiden huomioiminen voi olla tärkeää, kun haluat huolehtia seksuaaliterveydestäsi matkaillessa. Näitä asioita ovat mm. prep, pep, kondomit ja liukuvoiteet, chemsex ja klubikulttuuri. Tutustu ja uppoudu näihin asioihin kampanjasivuillamme!

Kaksi miesoletettua henkilöä suutelee intohimoisesti. Kuvan päällä on Matkalla nautintoon -matkalippu.

Matkailu on merkittävä osa vapaa-ajan viettoa monelle ihmiselle rikkaissa länsimaissa. Matkailu on myös iso bisnes monessa matkailun kohdemaassa. Homo-, bi- ja muut miehet, joilla on seksiä miesten kanssa, matkailevat myös paljon: heillä on omia suosikkikohteita, tapahtumia, palveluja ja mielenkiinnon kohteita.

Kuten kotimaassa, myös matkoilla on useimmilla ihmisillä seksiä. Monesti matkalle myös lähdetään siinä tarkoituksessa, että matkalla halutaan uusia seksuaalisia kokemuksia. Hivin ja muiden seksitautien esiintyvyys on useimmissa matkailun kohdemaissa korkeampi kuin Suomessa. Massamatkakohteissa seksiä on kuitenkin useimmiten muiden matkailijoiden kanssa. Ja kun sellaiset ihmiset kohtaavat seksissä, joilla on yleisestikin keskimääräistä useampia seksikumppaneita, nousee tilastollisesti mahdollisuus seksitaudin saamiseen. Myös erilaiset seksitauteja aiheuttavat bakteerit ja virukset pääsevät tarttumaan suojaamattomassa seksissä tehokkaasti matkakohteissa, jonne saapuu ihmisiä eri puolilta maailmaa. Tiedetään, että seksitaudit ovat lisääntyneet huomattavasti niin Suomessa kuin monessa muussakin maassa. On siis syytä kampanjoida aiheesta myös matkailun näkökulmasta.

Nyt on aika päästää sinut pohtimaan itsellesi sopivia tapoja huolehtia seksuaaliterveydestäsi. Hyvää matkaa!

Matkalla nautintoon -tietovisa

Matkoilla halutaan irti arjesta, nautitaan hyvästä ruuasta, rentoudutaan ja mahdollisesti koetaan myös jotain uutta! Tietovisa siivittää sinut lomatunnelmiin.

Haaveiletko kenties gallerioista Pariisissa, rantalomasta Playa del Inglésissä, bileistä Berliinissä tai kuumasta miesten välisestä seksistä Barcelonassa?

Sateenkaarevat uimahousut näkyvät takaapäin kuvattuna. Takapuolen kohdalla on Matkalla nautintoon -matkalippu.

Lääkkeet ja rokotukset matkaillessa

Matkakohteesta kannattaa ottaa selvää hyvissä ajoin. Varaa riittävästi aikaa ennen matkaa rokotuksille ja muille ehkäiseville toimille, kuten prepin hankkimiselle.

Ruskeaihoinen, lippispäinen maskuliininen henkilö pitää sormien välissä vaaleansinistä prep-lääkettä. Hänen vierellään on kampanjatunnus Matkalla nautintoon -matkalippu.

Klubit, seksibileet ja seuranhaku

Jos matkan aikana haluaa hakea seksiseuraa, ennen matkalle lähtöä on hyvä ottaa selvää matkakohteen deittailu- ja hookup-kulttuurista. Millaisia tapoja maassa on seksiseuran hakemiselle?

Henkilö selaa puhelintaan hymyillen kaupungin iltahämärässä.

Seksitaudit ja hygienia matkalla

Jos sinulla on matkalla ollut seksiä, jossa kondomi tai suuseksisuoja ei ole ollut käytössä, se on lähtenyt paikaltaan tai rikkoutunut, on matkan jälkeen hyvä käydä seksitautitesteissä.

Tutustu ennakkoon erilaisiin kondomeihin ja liukuvoiteisiin, ota ne jo matkalle mukaan!

Henkilö pitää kädessään erilaisia kondomeita ja liukuvoiteita. Hänen vierellään on Matkalla nautintoon -matkalipputunnus.

Chemsex

Matkaillessa useimmiten varaudutaan erilaisiin riskeihin, kuten kuumuuteen ja ruuhkaiseen liikenteeseen – samalla tavalla kannattaa varautua myös paikalliseen päihdekulttuuriin. Ota selvää ennen matkaa näistä asioista kohdemaassa.

Yöklubin valot välkkyvät. Kuvan edessä on Matkalla nautintoon -matkalippu.

Seksuaalisuutta loukkaava väkivalta matkalla

Jos joudut seksuaalisuutta loukkaavan väkivallan kohteeksi matkan aikana, mene turvalliseen paikkaan ja pyydä apua. Ulkopuolisesta avusta on merkittävä hyöty selviytymisprosessissa. Sinun ei tarvitse selvitä yksin.

Vaaleanharmaalla pohjalla neonpinkki STOP-merkki