Tartu haasteeseen – osallistu eurooppalaiseen hiv- ja hepatiittitestausviikkoon!

Terveydenhoitaja keskustelee toisen henkilön kanssa vastaanottotilassa Kalasataman terveyskeskuksessa.

Sivu on viimeksi tarkistettu 10.5.2022

Haastamme kaikki terveysasemat ja terveysalan ammattilaiset osallistumaan kampanjaviikkoon

  • Ottakaa rohkeasti hiv ja muut seksitaudit puheeksi.
  • Ottakaa seksitavat puheeksi testaukseen liittyvän keskustelun yhteydessä.
  • Tarjotkaa aktiivisesta hiv- ja muita seksitautitestejä.

Osallistu arvontaan ja voita 300 turvaseksipakkausta jaettavaksi asiakkaille!

Kerro meille, miten saat asiakkaasi parhaiten seksitautitesteihin! Kommentoi eurooppalaisella testausviikolla postaustamme @Hivpoint Facebookissa eurooppalaisen testausviikon aikana 23.5. klo 16 mennessä, ja olet mukana 300 turvaseksipakkauksen arvonnassa työpaikallesi!

Kerro meille kommenttikentässä, mitä fraaseja mieluiten käytät keskustelunavauksessa, kun otat puheeksi asiakkaan kanssa seksitavat ja niihin liittyvät seksitautitestit.

Osallistu testausviikkoon 16.5.-23.5.

Kevään testausviikkoon voit osallistua hyödyntämällä Hivpointin tuottamia ladattavia ja tulostettavia kampanjamateriaaleja sekä tehostamalla hivin ja seksitautien puheeksi ottamista testausviikon aikana.

Testaa seksitaudit oikein, oikeista paikoista ja oikeaan aikaan -puheeksioton kortti. Käytännön vinkkejä terveysalan ammattilaisilla hivin ja muiden seksitautien riskitilanteiden arviointiin: miten erilaiset seksitavat kannattaa ottaa puheeksi asiakkaiden kanssa, miten ja milloin eri seksitaudit testataan.

Juliste. Materiaali seksitautien testauksesta, jossa muistutetaan asiakkaita tautien oireettomuudesta sekä rohkaistaan kertomaan terveysalan ammattilaiselle, minkälaista seksiä on ollut, jotta näytteet osataan ottaa oikeista paikoista. Julisteen voi tulostaa sopivassa koossa työyksikön seinälle.

Miten hiv tarttuu- miten hiv ei tartu -kuvakortti. Selkeät kuvien avulla osoitetut tilanteet, joissa hiv ei voi tarttua ja myös riskit hivin tarttumiselle. Kääntöpuolella on kondomin käyttöohjeet kuvin kerrottuna. Sopii ammattilaisen työn tueksi keskusteluihin asiakkaan kanssa.

T-paidan tekstissä lukee Kysy minulta hiv-testistä, seksitautitesteistä ja neuvontaa.
Kysy minulta – antaa asiakkaalle myös luvan puhua hänen seksuaaliterveyteensä liittyvistä kysymyksistä. Tämä kuva löytyy T-paidoista, jotka kuuluvat materiaalipakettiin, joita lähetetään jälleen eurooppalaisella testausviikolla syksyllä 2022 .

Osallistu testausviikkoon myös sosiaalisessa mediassa

Eurooppalainen hiv- ja hepatiittitestausviikko on kansainvälinen tapahtuma. Tutustu myös kansainväliseen kampanjasivustoon. Kaikki testausviikkoon osallistuvat tahot voivat vapaasti nettisivuilta ladata sähköisiä kampanjamateriaaleja, kuten logoja, flyereita, bannereita ja infopaketteja englanninkielisenä. Näitä materiaaleja voi hyödyntää muun muassa tietoiskujen tekemiseen sosiaalisessa mediassa. Testausviikosta käytetään sosiaalisen median kanavissa hashtagia  #EuroTestWeek #Testausviikko 

Toivomme, että myös sinä ja työyhteisösi osallistutte somekampanjaan, jos se on teille mahdollista. Osallistua voi esimerkiksi ottamalla kuvan työntekijöistä kampanjapaidat päällä ja/tai Hivpointin lähettämistä materiaaleista, kun ne on laitettu esille työpaikallasi. Jaa kuvia omassa tai työpaikkasi somekanavissa ja kerro lyhyesti, miten kampanja näkyy työpaikallasi. Huomioithan, että asiakkaita ei voi kuvata ja sinun tulee kysyä lupa työntekijöiltä, jotka esiintyvät julkaistavissa kuvissa.  Kun tägäät päivityksiin @Hivpoint, jaamme kuvia myös Hivpointin sosiaalisen median kanavissa.

Ota yhteyttä

Testausviikon kampanjaan liittyvät kysymykset ja tiedustelut

Sanna Salo, asiantuntija: ammattilaisiin vaikuttaminen 040 860 7988, sanna.salo@hivpoint.fi