Suvaitsevaisuudesta normikriittisyyteen – koulutus hetero- ja sukupuolinormatiivisuuden tunnistamisesta ja purkamisesta

Sivu on viimeksi tarkistettu 23.9.2020

Mitä on hetero- ja sukupuolinormatiivisuus ja miten se ilmenee sosiaali-, terveys-, ja kasvatusalalla Miten heteronormatiivisia käytäntöjä voi purkaa omassa työssään

Koulutus sisältää:

Koulutus antaa ammattilaisille valmiuksia tunnistaa hetero- ja sukupuolinormatiivisuus. Lisäksi koulutuksesta saa konkreettisia työkaluja normatiivisuuteen liittyvien ajatustapojen sekä käytäntöjen purkamiseksi ja poistamiseksi työpaikalla ja asiakastilanteissa. Koulutuksen tavoitteena on parantaa ammattilaisten taitoa kohdata ja huomioida seksuaalinen suuntautuminen ja sukupuolen moninaisuus erilaisissa tilanteissa.

Kenelle?

Sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille, seksuaalisuuden ja seksuaaliterveyden ammattilaisille, seksuaalineuvojiksi/-kasvattajiksi ja -terapeuteiksi sekä lääkäreiksi, sosiaalityöntekijöiksi ja -ohjaajiksi ja psykologeiksi opiskeleville, koulun työntekijöille (opettajille, kuraattoreille, psykologeille ja kouluterveydenhoitajille), erilaisille kohderyhmille (esim. seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville nuorille).

Kesto:

Koulutukset voidaan järjestää eri pituisina, aina koko päivän kestävistä muutamaan tuntiin.

Tilaa koulutus sähköpostitse koulutus(at)hivpoint.fi