4.10.2023

Healthy Horizons -projekti luo turvallisempia tiloja seksuaaliterveyteen liittyville keskusteluille

Kuva on kuvituskuva, jossa on seitsemän erilaista naista poseeraamassa kameraan hymyillen.

Olemme innoissamme saadessamme kertoa uudesta Healthy Horizons-projektistamme! Healthy Horizons tarjoaa Suomeen muuttaneiden naisten muodostamille yhteisöille tietoa ja taitoja hyvinvointista ja seksuaaliterveydestä. Projektikoordinaattorina toimii Maya Viecili.

Uskomme, että erilaiset taustat ovat vahvuuksia ja projektimme juhlistaa tätä kulttuuritaustojen monimuotoisuutta Suomessa. Projektin tavoitteena on luoda Suomeen muuttaneiden naisten yhteisöille turvallinen tila keskustella sekä saada uutta tietoa ja näkökulmia hyvinvoinnista ja seksuaaliterveydestä. Ajantasaisen tiedon saaminen ja mahdollisuus avoimeen yhdessä jakamiseen lisäävät hyvinvointia ja terveyttä. Projektin aikana osallistujat saavat muun muassa ymmärryksen siitä, minkälaista seksuaalikasvatus voi olla Suomessa ja maailmalla ja miten saamamme tieto seksuaaliterveydestä vaikuttaa meihin.

Healthy Horizons -projekti koostuu yhteisöllisistä tilaisuuksista

Hanke koostuu maksuttomista ja yhteisöllisistä terveyskasvatustyöpajoista.  Työpajoissa käsitellään terveyden kannalta tärkeitä aiheita, kuten mielenterveyttä, seksuaaliterveyttä sekä seksuaalioikeuksia. Projektin tavoitteena on tarjota maahan muuttaneille naisille näkökulmia, tietoa sekä taitoja, jotka voivat edistää hyvinvointia, sekä vähentää eri aiheisiin liittyviä kielteisiä mielikuvia. Haluamme välittää viestiä, että seksitaudeista ja hivistä voi (ja kannattaa) puhua avoimesti. Kun jaamme kokemuksiamme, voimme tuntea empatiaa, tukea toisia ja luoda osallistavamman yhteiskunnan.

Projektin tavoitteena on tarjota maahan muuttaneille naisille tietoa ja taitoja, jotka voivat edistää hyvinvointia, sekä poistaa eri aiheisiin liittyviä kielteisiä mielikuvia. Haluamme välittää viestiä, että esimerkiksi seksitaudeista ja hivistä voi puhua.

Projektikoordinaattori Maya Viecili

Jokainen tapahtuma on sukellus eri kulttuuriin. Tilaisuuksissa nautitaan ruoasta, osallistutaan yhdessä keskusteluihin ja ryhmäharjoituksiin. Projekti tarjoaa osallistujien lapsille hauskaa ja turvallista toimintaa, jotta jokaisella halukkaalla on mahdollisuus osallistua. Kiinnostavana lisänä, lääkäri tulee myös olemaan läsnä vastaamassa osallistujien terveyteen liittyviin kysymyksiin. Hanke kestää kaksi vuotta. Loistava uutinen on se, että ensimmäiset työpajat alkavat vielä vuonna 2023!

Healthy Horizons-projektin mahdollistaa Gilead Nordicsin tuki. Healthy Horizons -tapahtumat alkavat pian, emmekä malta odottaa, että pääsemme aloittamaan tämän innostavan matkan. Pysy kuulolla!

Projektikoordinaattori

Maya Viecili

+35844 2494010

maya.viecili@hivpoint.fi

Kuvassa Healthy Horizons-projektin projektikoordinaattori Maya Viecili katsoo kameraan ja hymyilee Hivpointin toimistossa.