26.9.2019

Ehkäisy lisää nautintoa! – Maailman ehkäisypäivää vietetään torstaina 26.9.

Maailman ehkäisypäivää vietetään tänään 26.9. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoisuutta ehkäisystä ja turvallisesta seksistäKampanjaviikolla Hivpoint, SAKKI ry, EHYT ry ja Suomen RFSU Oy haluavat muuttaa seksitautien ehkäisyyn liittyviä mielikuvia ja asenteita. Nuorten seksitautitartunnat eivät ole vähentyneet ja THL:n Kouluterveyskyselyn (2019) mukaan monilla nuorilla on vielä haasteita ehkäisyn käytössä. Jopa joka viides nuorista ei ollut käyttänyt viimeisimmässä yhdynnässään mitään ehkäisyä. Ehkäisyn käyttöön liittyviä haasteita oli erityisesti peruskoulun 8. ja 9.-luokkalaisilla ja ammattikoulussa opiskelleilla.

Ehkäisy lisää nautintoa! -kampanjan tarkoituksena on vaikuttaa seksitautien ehkäisyyn liittyviin asenteisiin ja kannustaa nuoria tutustumaan ennakkoluulottomasti kondomeihin, suuseksisuojiin ja liukuvoiteisiin. Kokeilemalla erilaisia välineitä jokainen voi löytää itselle, kumppanille ja seksitapaan sopivan seksitautien ehkäisymenetelmän.

Nuorille on tärkeää tuoda viestiä siitä, että seksitautien ehkäisy ei poissulje nautintoa seksissä, vaan päinvastoin lisää sitä, kun mahdollisista tartunnoista ei tarvitse olla huolissaan. Ehkäisyvälineisiin tutustuminen hyvissä ajoin tuo niiden käyttöön sujuvuutta, ehkäisystä puhuminen kumppanin kanssa luo turvallisuuden tunnetta ja sopivien ehkäisytapojen löytäminen lisää nautintoa seksissä.

Miten nuorten kanssa voi viettää Maailman ehkäisypäivää?

Ota ehkäisy ja kondominkäyttö puheeksi nuorten kanssa ja kannusta heitä katsomaan ”Ehkäisy lisää nautintoa!” -video ja tekemään tietovisa seksitautien ehkäisystä osoitteesta justwearit.fi!

Lisätietoa kampanjasta:
Anni Susineva, Suunnittelija
040-551 7511
anni.susineva(at)hivpoint.fi