27.8.2020

Hivpointin palvelut esittelyssä: Vertaistukiryhmä lapsille ja nuorille

Joukko nuoria hyppäävät ilmaan innoissaan. Kuvassa teksti: Hivpoint tarjoaa: vertaistukea lapsille ja nuorille

Hivpoint järjestää vertaistukea ja tapaamisia hiv-tartunnan saaneille lapsille ja nuorille. Ryhmän tavoitteena on tarjota ammatillista, voimaannuttavaa tukea hiv-positiivisen lapsen ja nuoren kehitykseen sekä tukea elämistä kroonisen sairauden kanssa.

Tällä hetkellä ryhmäläiset ovat 18-22-vuotiaita ja tulevat eri puolilta Suomea. Lasten ja nuorten ryhmä kokoontuu 3-4 kertaa vuodessa ja ryhmään ovat tervetulleita kaiken ikäiset Suomessa asuvat hiv-positiiviset lapset ja nuoret. Toiminta suunnitellaan ryhmässä olevien lasten ja nuorten tarpeet, ikä ja kehitystaso huomioiden.

Ryhmässä käsitellään laajasti erilaisia aiheita, kuten muun muassa elämistä kroonisen sairauden kanssa, hyvinvointia, suhteita ja seurustelua ja hivin lääkehoitoa. Kaikilla ryhmäläisillä on mahdollisuus keskustella eri aiheista sekä vertaistukiryhmässä että ryhmää ohjaavien ammattilaisten kanssa. Lue lisää Hivpointin vertaistukiryhmistä täältä.

Ryhmän nuoret kuvailevat vertaistoimintaa näin:

“Ryhmä on inspiroiva ja siellä on hyvä yhteishenki. Se on tukipaikka meille nuorille, aina saatavilla, kun on huolia.”
Ryhmän jäsen

“Hauska,mukava ja naurua täynä koko leirin ajan.”
Ryhmän jäsen

“Leirin/ryhmän kautta voi saada paljon kokemusta, tietoa ja samankaltaisten kavereiden kanssa keskustelua. Lisäksi voi saada muiden kokemuksia siitä, miten ollaan tämän asian (=hiv-tartunnan) kanssa oltu.”
Ryhmän jäsen

Lasten ja nuorten ryhmästä kiinnostuneita pyydetään ottamaan yhteyttä ryhmän vetäjiin:

Batulo Essak, batulo.essak(at)hivpoint.fi, puh 040 778 9861
Niina Laaksonen, niina.laaksonen(at)hivpoint.fi, puh. 040 778 9881

Tervetuloa mukaan!