10.10.2022

Helsingin kaupunki aloittaa apinarokkorokotukset – rokotuksen voi saada Hivpointissa

Edessä rokotepullo ja -neula, taustalla suojamaski ja lisää pulloja

Helsingin kaupunki aloittaa maksuttomat apinarokkorokotukset henkilöille, joilla on suurin riski saada apinarokkotartunta. Helsingissä rokotuksen voi saada Hivpointin toimipisteessä Kalasatamassa ja Helsingin kaupungin rokotustoimipisteessä Jätkäsaaressa. Rokotukseen pääsee ti 11.10. alkaen ajanvarauksella.

Apinarokkorokotukset suurimmassa tartuntariskissä oleville

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on linjannut, että rokotuksia annetaan apinarokkotartunnan suhteen suurimmassa riskissä oleville miehille, joilla on seksiä miesten kanssa. Katso tarkemmat tiedot täältä >>

Helsingin kaupunki järjestää rokotukset helsinkiläisille ja Helsingissä pitkäaikaisesti oleskeleville (ml. paperittomille). Myös muiden kuntien asukkaat voivat hakeutua rokotukseen Helsingin rokotuspisteille. Tarkista tarkemmat ohjeistukset oman kuntasi verkkosivuilta.

Apinarokkorokotukset ajanvarauksella

Helsingissä rokotusajan voi varata Hivpointin toimipisteeseen Kalasatamaan täältä >>

Helsingin kaupungin rokotustoimipisteeseen Jätkäsaareen (Tyynenmerenkatu 6 L 3) voi varata ajan soittamalla numeroon 09 310 46300 (arkisin klo 8–16).

Lisätietoa

Lisätietoa rokotuksista saa Hivpointin puhelin- ja chat-neuvontapalveluista. Katso yhteystiedot ja aukioloajat täältä >>

Rokotuksista saa lisätietoa myös Helsingin kaupungin rokotuspisteestä numerosta: 09 310 46300 (arkisin klo 8-16).

Hyödyllisiä linkkejä

THL – Apinarokko
THL – Apinarokkorokote
THL – Ohjeet apinarokkorokotteen saaneelle