25.11.2022

Apinarokkorokotuksen toisen annoksen voi saada Hivpointissa –ajanvaraus aukeaa 28.11.

Apinarokkorokotuksen toisen annoksen rokotukset järjestetään ajanvarauksella Hivpointissa ja Jätkäsaaren rokotuspisteellä 5.12–22.12. Ajat tulevat varattaviksi 28.11. klo 9.00. Ensimmäinen rokotuspäivä Hivpointissa on keskiviikko 7.12. Myös aikoja ensimmäiseen rokotusannoksen rokotukseen voi varata Hivpointiin ajalle 5.–22.12.

Suomessa käytetään Jynneos-nimistä rokotetta, joka antaa suojan apinarokkoa ja isorokkoa vastaan. Rokotteen ansiosta taudin oireet voivat olla lievemmät tai tartunta estyy kokonaan.  Rokotussarjaan kuuluu kaksi annosta, jotka annetaan vähintään neljän viikon välein, väli voi kuitenkin olla pidempi. Jo yksi rokoteannos tuottaa hyvän suojan apinarokkoa vastaan. Rokotussarjaan kuuluva toinen annos pidentää suojan kestoa. Lue rokotteesta lisää THLn sivuilta.

Apinarokkorokotukset suurimmassa tartuntariskissä oleville

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on linjannut, että rokotuksia annetaan apinarokkotartunnan suhteen suurimmassa riskissä oleville miehille, joilla on seksiä miesten kanssa. Katso tarkemmat tiedot täältä >>

Helsingin kaupunki järjestää rokotukset helsinkiläisille ja Helsingissä pitkäaikaisesti oleskeleville (ml. paperittomille). Myös muiden kuntien asukkaat voivat hakeutua rokotukseen Helsingin rokotuspisteille. Tarkista tarkemmat ohjeistukset oman kuntasi verkkosivuilta.

Apinarokkorokotukset ajanvarauksella

Helsingissä rokotusajan voi varata 28.11. alkaen Hivpointin toimipisteeseen Kalasatamaan täältä >>

Helsingin kaupungin rokotustoimipisteeseen Jätkäsaareen (Tyynenmerenkatu 6 L 3) voi varata ajan soittamalla numeroon 09 310 46300 (arkisin klo 8–16).

Lisätietoa

Lisätietoa rokotuksista saa Hivpointin puhelin- ja chat-neuvontapalveluista. Katso yhteystiedot ja aukioloajat täältä >>

Rokotuksista saa lisätietoa myös Helsingin kaupungin rokotuspisteestä numerosta: 09 310 46300 (arkisin klo 8-16).

Hyödyllisiä linkkejä

• THL – Apinarokko
• THL – Apinarokkorokote
• THL – Ohjeet apinarokkorokotteen saaneelle