Hae nettineuvonnasta

Insuliinikynä

3.5.2019

Kysymys

Hei!

Minua mietityttää seuraava tilanne. Jouduin pistämään insuliinia lapseni kaveriin. Tilanne jännitti minua kovin ja pistämisen jälkeen sormen päätäni alkoi kihelmöidä ja nyt mietinkin, että jos vahingossa pistinkin itseäni tässä pistotilanteessa. En osaa sanoa pistinkö ennen vai jälkeen kun olin pistänyt lasta vai neulan poisoton yhteydessä. Olin todella jännittynyt, enkä muista tilanteesta juurikaan. Neula on todella terävä joten en välttämättä olisi pistoa huomannut varsinkin kun olin niin jännittynyt. Minkälainen riski insuliinikynässä on? Lapsen taustaa en tarkkaan tiedä. Kiitos jos pystytte vastaamaan kysymykseeni.

Vastaus

Voit olla huoleti, kuvailemassasi tilanteessa ei ole hiv-tartunnan riskiä. Hi-virus on hauras, ja joutuessaan kosketuksiin ilman kanssa ei säily tartuttavana. Uskon, että olisit tuntenut kyllä, jos olisit pistänyt itseäsi, ja koska tilanne on selkeästi ollut jännittävä voi tämäkin aiheuttaa kihelmöinnin tuntoa sormissa, kun jännitys alkaa laukeamaan.

Jos jokin vielä pohdituttaa, voit aina tarvittaessa olla yhteydessä Hivpoint-chattiin, joka palvelee maanantaisin klo 10–15:30. Chatti löytyy hivpoint.fi – pääsivulta. Sekä neuvontapuhelimeen: 0207 465 705, maanantaista torstaihin klo 10.00-15.30. Neuvontapuhelimessa on mahdollisuus jutella Hivpointin työntekijän kanssa luottamuksellisesti.