Kurssitoiminta hiv-positiivisille

Kuva, jossa ihmisiä rannalla auringolaskussa.

Sivu on viimeksi tarkistettu 14.6.2024

Näillä kursseilla keskustellaan avoimesti ja luottamuksellisesti – kurssien osallistujat ovat samassa elämäntilanteessa

Hivpoint järjestää viikonlopun mittaisia maksuttomia kursseja hiv-tartunnan saaneille. Kurssien tavoitteena on tukea osallistujien hyvinvointia ja toimintakykyä, löytää voimavaroja ja saada ammatillista tukea sekä vertaistukea toisilta tartunnan saaneilta. Kurssit on tarkoitettu niin hiljattain tiedon tartunnastaan saaneille kuin pitkään hiv-tartunnan kanssa eläneillekin. Kurssit toteutetaan Etelä-Suomessa, ja ne ovat kestoltaan 2–3 vuorokautta. Vuosittain järjestetään 2–3 kurssia.

Mitä kursseilla tehdään?

Kursseilla on ammatillisesti ohjattua ryhmätyöskentelyä, luentoja sekä virkistäytymistä. Luennot voivat käsitellä esimerkiksi hiv-lääkitystä, hivin kanssa elämistä, hiviä ja parisuhdetta, hiviä ja vanhemmuutta ja voimaantumista. Osallistujat voivat esittää myös toiveita kurssin ohjelmaksi. Virkistäytymään kursseilla pääsee saunomalla, liikkumalla luonnossa, pelaamalla yhdessä ja rennon yhdessäolon kautta. Kurssi voi keskustella myös kahdenkesken Hivpointin työntekijän kanssa.

Perhekursseille voi osallistua yksin tai perheen kanssa

Perhekurssille voivat osallistua niin yksin elävät kuin perheelliset. Perhekursseille voivat osallistua myös hiv-tartunnan saaneen perheenjäsenet, ja kurssi tarjoaakin mahdollisuuden kurssitoimintaan myös pienten lasten kanssa. Lapsille on järjestetty omaa ohjelmaa ja lastenhoitoa.

Keitä ovat kurssin ohjaajat?

Kurssien ohjaajina toimivat Hivpointin asiantuntijat, jotka ovat koulutettuja sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia. Kursseilla voi olla myös vierailevia asiantuntijoita, kuten lääkäreitä tai taideterapeutteja.

”Sain ammattilaisilta uutta tietoa hiv-hoidoista ja paljon apua sekä neuvoja. Oloni oli turvallinen ja kurssin ohjaajat olivat ystävällisiä ja huolehtivat meistä hyvin.”

Kurssin osallistuja

Kustannukset ja kurssille hakeminen

Kurssit sisältävät täyden ylläpidon ja ovat maksuttomia lukuun ottamatta matkakustannuksia asuinpaikalta kurssipaikalle. Jos matkakustannukset kurssipaikalle muodostavat esteen kurssille hakeutumiselle, otathan yhteyttä Batulo Essakiin, batulo.essak(at)hivpoint.fi.

Kurssille hakeminen ja kurssille hyväksytty hakemus on sitova. Kurssin peruuttamisesta tai kurssille jättämättä tulemisesta ilman pätevää syytä veloitamme maksun.

Kuka voi hakea kurssille?

Kursseille valitaan ensisijaisesti uusia, toiminnassamme vasta aloittaneita asiakkaita, jotka tutustuvat tarjoamiimme palveluihin ja tarvitsevat tukea hivin kanssa elämiseen. Otamme valinnoissa huomioon erityisesti asiakkaan elämäntilanteen, josta ilmenee asiakkaan tuen tarve. Ensi sijalla ovat asiakkaat, joille sairauden kanssa eläminen on uutta ja asiakas totuttelee uuteen arkeen sairauden kanssa. Myös muuten hiljattain muuttunut elämäntilanne (esimerkiksi uusi kumppani ja suhde tai perhesuunnittelu) voi nostaa esiin uudenlaisia hiviin liittyviä kysymyksiä ja lisätä väliaikaisesti tuen tarvetta. Toiminnassamme huomioidaan olennaisesti myös asiakkaan perhetilanne ja perheen tuen tarve. Järjestämme erikseen kursseja, jotka on suunnattu koko perheelle.

”Kurssilta sain vertaistukea, joka auttoi ymmärtämään, että en ole asian kanssa yksin. Sain jakaa ajatuksia, joista en ole uskaltanut kertoa kenellekään muulle. Muiden kokemusten kuuleminen antoi vinkkejä omaan arkeeni.”

Kurssin osallistuja

Kurssit 2024

Monikulttuurinen perhekurssi 26.–28.4.2024

Kurssille haetaan hakulomakkeen kautta. Hakuaika tälle kurssille on päättynyt!

Jos haluat lisätietoja kurssista tai tarvitset apua hakulomakkeen täyttämisessä, ota yhteyttä:
Batulo Essak, batulo.essak(at)hivpoint.fi, 040 778 9861

Monikulttuurinen perhekurssi 23.–25.8.2024

Kurssi on tarkoitettu kaikille maahanmuuttajataustaisille perheille, joihin kuuluu hiv-positiivinen perheenjäsen. Kurssi tarjoaa perheille mahdollisuuden vertaistukeen, ammatilliseen tukeen, virkistäytymiseen ja rentoutumiseen. Kurssin työskentelymuotoina ovat vaihtelevasti ohjatut ryhmäkeskustelut ja toiminnalliset menetelmät. Kurssi tarjoaa mukavaa yhdessäoloa.

Kurssilla käsiteltävät aiheet liittyvät lapsiperheen arkeen. Lapsille on järjestetty omaa ohjelmaa aikuisten ohjelman ajaksi.

Kurssilla voi keskustella suomeksi, englanniksi ja venäjäksi.

Kurssille haetaan hakulomakkeen kautta. Täytä hakulomake alla olevasta linkistä.

Jos haluat lisätietoja kurssista tai tarvitset apua hakulomakkeen täyttämisessä, ota yhteyttä:
Batulo Essak, batulo.essak(at)hivpoint.fi, 040 778 9861

Lisätietoa perhekursseista:
Batulo Essak, batulo.essak(at)hivpoint.fi, 040 778 9861

Eläinavusteinen kurssi Ukrainasta saapuneille 6.-8.9.2024

Kurssi on tarkoitettu kaikille Ukrainasta saapuneille, joiden perheeseen kuuluu hiv-positiivinen perheenjäsen. Kurssi tarjoaa perheille mahdollisuuden vertaistukeen, ammatilliseen tukeen, virkistäytymiseen ja rentoutumiseen. Kurssin työskentelymuotoina ovat ohjatut ryhmäkeskustelut eläinavusteinen toiminta koirien ja aasien kanssa.

Kurssilla käsiteltävät aiheet liittyvät hivin kanssa elämiseen ja stigmaan. Lapsille on järjestetty omaa ohjelmaa aikuisten ohjelman ajaksi. Kurssilla voi keskustella suomeksi ja englanniksi sekä lisäksi kurssilla on ukrainan kielen tulkkaus.

Haku kurssille alkaa 5.7.2024.

Jos haluat lisätietoja kurssista tai haluat ilmoittautua mukaan kurssille, ota yhteyttä:
Niina Laaksonen, niina.laaksonen(at)hivpoint.fi, 040 778 9881

Hyvinvointikurssi 27.–29.9.2024

Kurssin tavoitteena on tarjota hiv-positiivisille keinoja ylläpitää omaa terveyttään ja hyvinvointiaan niin psyykkisesti kuin fyysisisestikin. Kurssi tarjoaa mahdollisuuden sekä vertaistukeen että ammatilliseen tukeen. Kurssin työmuotoina ovat luennot, ryhmäkeskustelut ja liikunnalliset aktiviteetit. Kurssille voivat hakea kaikki hiv-positiiviset.

Hakuaika kurssille ilmoitetaan myöhemmin. Kurssille haetaan hakulomakkeen kautta.

Jos haluat lisätietoja kurssista tai tarvitset apua hakulomakkeen täyttämisessä, ota yhteyttä:
Teppo Heikkinen, etunimi.sukunimi(at)hivpoint.fi

Positiiviset ry:n kurssit

Positiiviset ry järjestää kursseja hiv-tartunnan saaneille. Kursseilla voi tavata muita tartunnan saaneita ja heidän läheisiään, vaihtaa kokemuksia hivin kanssa elämisestä ja nauttia rentouttavasta yhdessäolosta. Kursseilla on vapaamuotoisen oleskelun lisäksi muuta ohjelmaa. Lue lisää täältä.