Kurssit

Hivpointin kurssit auttavat ammattilais- ja vertaistuen keinoin. Kuvassa viisi ihmistä pitää käsiään yhdessä.

Sivu on viimeksi tarkistettu 9.11.2021

Hivpoint järjestää viikonlopun mittaisia maksuttomia kursseja hiv-tartunnan saaneille. Kurssien tavoitteena on tukea osallistujien hyvinvointia ja toimintakykyä, löytää voimavaroja ja saada ammatillista tukea sekä vertaistukea toisilta tartunnan saaneilta. Kurssit on tarkoitettu niin hiljattain tiedon tartunnastaan saaneille kuin pitkään hiv-tartunnan kanssa eläneillekin.

Kursseilla on ammatillisesti ohjattua ryhmätyöskentelyä, luentoja sekä virkistäytymistä. Kurssit toteutetaan Etelä-Suomessa ja ne kestävät 2-4 vuorokautta.

Perhekursseille voivat osallistua myös hiv-tartunnan saaneen perheenjäsenet. Kurssit sisältävät täyden ylläpidon ja ovat maksuttomia lukuun ottamatta matkakustannuksia asuinpaikalta kurssipaikalle. Jos matkakustannukset kurssipaikalle muodostavat esteen kurssille hakeutumiselle, otathan yhteyttä Batulo Essakiin, batulo.essak(at)hivpoint.fi.

”Kävin sopeutumisvalmennuskurssilla viime vuonna ensimmäistä kertaa. Ilmoittautuminen kurssille tuntui jännittävältä. Mietin pitkään, tarvitsenko sopeutumisvalmennusta ollenkaan. Onneksi ilmoittauduin mukaan. Jännitys helpotti jo ennen kurssia, kun työntekijä soitti minulle. Kurssin ilmapiiri oli hyväksyvä ja kannustava ja sain paljon tukea sekä muilta hiv-positiivisilta että Hivpointin työntekijöiltä.”

Osallistuja

Kurssit 2021

24.-26.9. Hyvinvointikurssi

Kurssi on tarkoitettu kaikille hiv-tartunnan saaneille. Kurssin tavoitteena on tarjota keinoja fyysisen ja psyykkisen hyvinvoinnin edistämiseen ja ylläpitämiseen. Kurssilla on tarjolla liikuntaa, asiantuntijaluentoja ja vertaistukea. Lataa kurssiohjelma tästä >>

Hakuaika kurssille: 2.8.- 31.8. Kurssille voi hakea täyttämällä ilmoittautumislomakkeen tästä.

27.-29.8. Monikulttuurinen perhekurssi

Monikulttuurisen perhekurssin tavoitteena on tarjota maahan muuttaneille hiv-tartunnan saaneille ja heidän läheisilleen sekä ammatillista tukea että vertaistukea. Kurssin työskentelymuotona ovat toiminnalliset menetelmät sekä ryhmäkeskustelut. Kurssi tarjoaa myös mukavaa yhdessäoloa ja virkistäytymistä. Lasten aktiviteeteista ja ohjelmasta vastaavat Hivpointin järjestämät lastenhoitajat. Hakuaika kurssille: 2.-15.8.

11.-13.6. Monikulttuurinen naisten kurssi

Monikulttuurisen naisten kurssin tavoitteena on tarjota maahan muuttaneille hiv-tartunnan saaneille naisille sekä ammatillista tukea että vertaistukea. Kurssin työskentelymuotona ovat toiminnalliset menetelmät sekä ryhmäkeskustelut. Kurssi tarjoaa myös mukavaa yhdessäoloa ja virkistäytymistä. Lasten aktiviteeteista ja ohjelmasta vastaavat Hivpointin järjestämät lastenhoitajat. Hakuaika kurssille: 3.5.-31.5.

Lisätietoa kursseista:
batulo.essak@hivpoint.fi

Tarkemmat esittelyt kurssien sisällöstä ilmestyvät kunkin kurssin alle ennen hakuajan alkamista. Kursseille voi hakea täyttämällä sähköisen ilmoittautumislomakkeen. Lomakkeen voi myös tulostaa ja postittaa osoitteeseen:

Batulo Essak
Hivpoint
Hermannin rantatie 2 B
00580 Helsinki

Huom! Kun kurssilainen on kurssille hyväksymisen jälkeen vahvistanut ilmoittautumisensa, on ilmoittautuminen sitova. Mikäli kurssilainen peruu tulonsa ilman perusteltua syytä, vastaa hän peruuntumisesta aiheutuneista mahdollisista kustannuksista.

Positiiviset ry:n kurssit

Positiiviset ry järjestää hiv-tartunnan saaneille tuettuja lomia. Lomalla voit tavata muita tartunnan saaneita ja heidän läheisiään, vaihtaa kokemuksia hivin kanssa elämisestä ja nauttia rentouttavasta yhdessäolosta. Lomilla järjestetään vapaamuotoisen oleskelun lisäksi keskustelutilaisuuksia liittyen hivin kanssa elämiseen. Lue lisää täältä.