Kurssitoiminta hiv-positiivisille

Merimaisemassa etualalla on puupölkky, jonka päälle on aseteltuna erilaisia kiviä päällekkäin.

Sivu on viimeksi tarkistettu 3.8.2022

Hivpoint järjestää viikonlopun mittaisia maksuttomia kursseja hiv-tartunnan saaneille. Kurssien tavoitteena on tukea osallistujien hyvinvointia ja toimintakykyä, löytää voimavaroja ja saada ammatillista tukea sekä vertaistukea toisilta tartunnan saaneilta. Kurssit on tarkoitettu niin hiljattain tiedon tartunnastaan saaneille kuin pitkään hiv-tartunnan kanssa eläneillekin.

Kursseilla on ammatillisesti ohjattua ryhmätyöskentelyä, luentoja sekä virkistäytymistä. Kurssit toteutetaan Etelä-Suomessa ja ne kestävät 2-3 vuorokautta.

Perhekursseille voivat osallistua myös hiv-tartunnan saaneen perheenjäsenet. Kurssit sisältävät täyden ylläpidon ja ovat maksuttomia lukuun ottamatta matkakustannuksia asuinpaikalta kurssipaikalle. Jos matkakustannukset kurssipaikalle muodostavat esteen kurssille hakeutumiselle, otathan yhteyttä Batulo Essakiin, batulo.essak(at)hivpoint.fi.

Kurssilla hakeminen ja kurssille hyväksytty hakemus on sitova. Kurssin peruuttamisesta tai kurssille jättämättä tulemisesta ilman pätevää syytä veloitamme maksun.

”Sain ammattilaisilta uutta tietoa HIV-hoidoista ja paljon apua sekä neuvoja. Oloni oli turvallinen ja kurssin ohjaajat olivat ystävällisiä ja huolehtivat meistä hyvin.”

Kurssille osallistuja

”Kurssilta sain vertaistukea, joka auttoi ymmärtämään, että en ole asian kanssa yksin. Sain jakaa ajatuksia, joista en ole uskaltanut kertoa kenellekään muulle. Muiden kokemusten kuuleminen antoi vinkkejä omaan arkeeni.”

Kurssille osallistuja

Kurssit 2022

20.5.-22.5. Monikulttuurinen naisten kurssi

Kurssi on kohdennettu maahanmuuttajataustaisille naisille ja heidän lapsilleen. Kurssilla on mahdollisuus vertaistukeen sekä virkistäytymiseen ja rentoutumiseen. Kurssilla käsiteltävät aiheet liittyvät omaan jaksamiseen, hyvinvointiin ja voimavarojen löytämiseen. Kurssin sisältö koostuu vaihdellen ohjatuista ryhmäkeskusteluista ja voimaannuttavista toiminnallisista menetelmistä. Lapsille on ohjelman ajaksi järjestetty lastenhoitaja.

26.-28.8. Monikulttuurinen perhekurssi

Kurssi on tarkoitettu kaikille maahanmuuttajataustaisille perheille, joihin kuuluu hiv-positiivinen perheenjäsen. Kurssi tarjoaa perheille mahdollisuuden vertaistukeen, ammatilliseen tukeen, virkistäytymiseen ja rentoutumiseen. Kurssin työskentelymuotoina ovat vaihtelevasti ohjatut ryhmäkeskustelut ja toiminnalliset menetelmät. Kurssi tarjoaa mukavaa yhdessäoloa.

Kurssilla käsiteltävät aiheet liittyvät lapsiperheen arkeen. Lapsille on järjestetty omaa ohjelmaa aikuisten ohjelman ajaksi.

Hae mukaan kurssille viimeistään 12.7.2022. Kurssille haetaan hakulomakkeen kautta. Jos tarvitset apua hakulomakkeen täyttämisessä, ota yhteyttä Batulo Essakiin.

16.-18.9. Monikulttuurinen perhekurssi

Kurssi on tarkoitettu kaikille maahanmuuttajataustaisille perheille, joihin kuuluu hiv-positiivinen perheenjäsen. Kurssi tarjoaa perheille mahdollisuuden vertaistukeen, ammatilliseen tukeen, virkistäytymiseen ja rentoutumiseen. Kurssin työskentelymuotoina ovat vaihtelevasti ohjatut ryhmäkeskustelut ja toiminnalliset menetelmät. Kurssi tarjoaa mukavaa yhdessäoloa.

Kurssilla käsiteltävät aiheet liittyvät lapsiperheen arkeen. Lapsille on järjestetty omaa ohjelmaa aikuisten ohjelman ajaksi.

Hae mukaan kurssille viimeistään 4.9.2022. Kurssille haetaan hakulomakkeen kautta. Jos tarvitset apua hakulomakkeen täyttämisessä, ota yhteyttä Batulo Essakiin.

23.-25.9. Hyvinvointikurssi

Kurssin tavoitteena on tarjota hiv-positiivisille keinoja ylläpitää omaa terveyttään ja hyvinvointiaan niin psyykkisesti kuin fyysisisestikin. Kurssi tarjoaa mahdollisuuden sekä vertaistukeen että ammatilliseen tukeen. Kurssin työmuotoina ovat luennot, ryhmäkeskustelut ja liikunnalliset aktiviteetit. Kurssille voivat hakea kaikki hiv-positiiviset. Kurssin ohjelman löydät täältä.

Hae mukaan kurssille viimeistään 4.9.2022. Kurssille haetaan hakulomakkeen kautta. Jos tarvitset apua hakulomakkeen täyttämisessä, ota yhteyttä Teppo Heikkiseen tai Sanna Saloon, etunimi.sukunimi(at)hivpoint.fi

18.-20.11. Nuorten kurssi

Lasten ja nuorten ryhmään ovat tervetulleita kaikki Suomessa asuvat hiv-tartunnan saaneet lapset ja nuoret. Toiminta suunnitellaan ryhmässä yhdessä nuorten kanssa ryhmässä olevien lasten ja nuorten tarpeet, ikä ja kehitystaso ja toiveet huomioiden. Ryhmän tapaamiset ja leirit ovat osallistujille maksuttomia ja sisältävät täyden ylläpidon. Kurssi tarjoaa nuorille mahdollisuuden vertaistukeen, ammatilliseen tukeen ja virkistäytymiseen. Kurssin työmuotoina ovat vaihtelevasti ohjatut ryhmäkeskustelut, toiminnalliset menetelmät, asiantuntijaluennot ja liikunnalliset aktiviteetit.

Huom! Kun kurssilainen on kurssille hyväksymisen jälkeen vahvistanut ilmoittautumisensa, on ilmoittautuminen sitova. Mikäli kurssilainen peruu tulonsa ilman perusteltua syytä, vastaa hän peruuntumisesta aiheutuneista mahdollisista kustannuksista.

Lisätietoa kursseista:
batulo.essak@hivpoint.fi

Tarkemmat esittelyt kurssien sisällöstä ilmestyvät kunkin kurssin alle ennen hakuajan alkamista. Kursseille voi hakea täyttämällä sähköisen ilmoittautumislomakkeen. Lomakkeen voi myös tulostaa ja postittaa osoitteeseen:

Batulo Essak
Hivpoint
Hermannin rantatie 2 B
00580 Helsinki

Positiiviset ry:n kurssit

Positiiviset ry järjestää hiv-tartunnan saaneille tuettuja lomia. Lomalla voit tavata muita tartunnan saaneita ja heidän läheisiään, vaihtaa kokemuksia hivin kanssa elämisestä ja nauttia rentouttavasta yhdessäolosta. Lomilla järjestetään vapaamuotoisen oleskelun lisäksi keskustelutilaisuuksia liittyen hivin kanssa elämiseen. Lue lisää täältä.