Kurssit

Hivpointin kurssit auttavat ammattilais- ja vertaistuen keinoin. Kuvassa viisi ihmistä pitää käsiään yhdessä.

Sivu on viimeksi tarkistettu 8.6.2021

Hivpoint järjestää viikonlopun mittaisia kursseja hiv-tartunnan saaneille. Kurssien tavoitteena on tukea osallistujien hyvinvointia ja toimintakykyä, löytää voimavaroja ja saada ammatillista tukea sekä vertaistukea toisilta tartunnan saaneilta. Kurssit on tarkoitettu niin hiljattain tartunnasta tiedon saanneille kuin pitkään hiv-tartunnan kanssa eläneille.

Kursseilla on ammatillisesti ohjattua ryhmätyöskentelyä, luentoja sekä virkistäytymistä. Kurssit toteutetaan Etelä-Suomessa ja ne kestävät 2-4 vuorokautta.

Perhekursseille voivat osallistua myös hiv-tartunnan saaneen perheenjäsenet. Kurssit sisältävät täyden ylläpidon ja ovat maksuttomia lukuun ottamatta matkakustannuksia asuinpaikalta kurssipaikalle. Jos matkakustannukset kurssipaikalle muodostavat esteen kurssille hakeutumiselle, otathan yhteyttä joko Batulo Essakiin, batulo.essak(at)hivpoint.fi tai kyseessä olevan kurssin työntekijöihin.

Kurssilaisten kertomaa:

”Kävin sopeutumisvalmennuskurssilla viime vuonna ensimmäistä kertaa. Ilmoittautuminen kurssille tuntui jännittävältä. Mietin pitkään, tarvitsenko sopeutumisvalmennusta ollenkaan. Onneksi ilmoittauduin mukaan. Jännitys helpotti jo ennen kurssia, kun työntekijä soitti minulle. Kurssin ilmapiiri oli hyväksyvä ja kannustava ja sain paljon tukea sekä muilta hiv-positiivisilta että Hivpointin työntekijöiltä.”

Osallistuja

”Ammattilaisten ja vertaisten kanssa keskustelu ja kokemusten jakaminen auttaa näkemään ja jäsentämään omaa elämäntilannetta uudella tavalla. Erityisesti vertaisten tapaaminen turvallisessa ja luottamuksellisessa ilmapiirissä on ollut monelle arvokas kokemus ja kursseilla onkin solmittu paljon uusia ystävyyssuhteita.”

Osallistuja

Kurssit 2021

11.-13.6. Monikulttuurinen naisten kurssi

Monikulttuurisen naisten kurssin tavoitteena on tarjota maahan muuttaneille hiv-tartunnan saaneille naisille sekä ammatillista tukea että vertaistukea. Kurssin työskentelymuotona ovat toiminalliset menetelmät sekä ryhmäkeskustelut. Kurssi tarjoaa myös mukavaa yhdessäoloa ja virkistäytymistä. Lasten aktiviteeteista ja ohjelmasta vastaavat Hivpointin järjestämät lastenhoitajat.
Hakuaika kurssille: 3.5.-31.5.

27.-29.8. Monikulttuurinen perhekurssi

Monikulttuurisen perhekurssin tavoitteena on tarjota maahan muuttaneille hiv-tartunnan saaneille ja heidän läheisilleen sekä ammatillista tukea että vertaistukea. Kurssin työskentelymuotona ovat toiminalliset menetelmät sekä ryhmäkeskustelut. Kurssi tarjoaa myös mukavaa yhdessäoloa ja virkistäytymistä. Lasten aktiviteeteista ja ohjelmasta vastaavat Hivpointin järjestämät lastenhoitajat. Hakuaika kurssille: 2.-15.8. Kursseille voi hakea täyttämällä ilmoittautumislomakkeen tästä.

24.-26.9. Hyvinvointikurssi

Kurssi on tarkoitettu kaikille hiv-tartunnan saaneille. Kurssin tavoitteena on tarjota keinoja fyysisen ja psyykkisen hyvinvoinnin edistämiseen ja ylläpitämiseen. Kurssilla on tarjolla liikuntaa, asiantuntijaluentoja ja vertaistukea.
Hakuaika kurssille: 2.8.- 31.8. Kursseille voi hakea täyttämällä ilmoittautumislomakkeen tästä.

Lisätietoa kursseista:
batulo.essak@hivpoint.fi

Tarkemmat esittelyt kurssien sisällöstä ilmestyvät kunkin kurssin alle ennen hakuajan alkamista. Kursseille voi hakea täyttämällä ilmoittautumislomakkeen, täyttämällä ja postittamalla paperisen lomakkeen tai voit lähettää lomakkeen täytettynä suoraan sähköpostilla kurssin vetäjälle. Paperisen lomakkeen voi lähettää osoitteeseen: Batulo Essak, Hermannin rantatie 2 B, 00580 Helsinki.

Huom! Kun kurssilainen on kurssille hyväksymisen jälkeen vahvistanut ilmoittautumisensa, on ilmoittautuminen sitova. Mikäli kurssilainen peruu tulonsa ilman perusteltua syytä, vastaa hän peruuntumisesta aiheutuneista mahdollisista kustannuksista.

Positiiviset ry:n kurssit

Positiiviset ry järjestää hiv-tartunnan saaneille tuettuja lomia. Lomalla voit tavata muita tartunnan saaneita ja heidän läheisiään, vaihtaa kokemuksia hivin kanssa elämisestä ja nauttia rentouttavasta yhdessäolosta. Lomilla järjestetään vapaamuotoisen oleskelun lisäksi keskustelutilaisuuksia liittyen hivin kanssa elämiseen. Lue lisää täältä.