1.12.2018

Tiedolla on väliä – hiv-statuksella ei!

Hivpointin videosarja hivistä alkaa

Tiedolla on väliä – hiv-statuksella ei! aloittaa Hivpointin terveysalan ammattilaisille ja kaikille muille kiinnostuneille suunnatun videosarjan.  Sarjan ensimmäinen video kertoo hiv-lääkityksestä ja sen vaikutuksesta elämänlaatuun. 

Hiv sairautena on mullistunut hyvän lääkehoidon ansiosta. Hiv ei estä omannäköistä elämää: opiskelua, työssäkäyntiä, harrastuksia tai lasten saamista. Hiv on nykyään krooninen sairaus, jonka kanssa voi elää täysin rinnoin. Lääkehoidon valtavista edistysaskeleista huolimatta monet hiv-tartunnan saaneet kohtaavat ennakkoluuloja ja jopa syrjintää arkipäiväisissä kohtaamisissa. Tiedolla on väliä – hiv-statuksella ei! ravistelee näitä ennakkoluuloja ja muistuttaa, että toisen henkilön hiv-statuksella ei ole väliä, oli hän sitten terveysaseman asiakas tai työpaikan kollega. Tärkeintä on päivittää omat tiedot hivistä ja kertoa muillekin, että hiv ei ole entisensä.

Hivpoint haastaa kaikki Suomen terveysalan oppilaitokset näyttämään videon osana oppitunteja. Videota voi käyttää esimerkiksi seksuaaliterveyteen liittyvissä opinnoissa tai keskustelun herättäjänä hiviä ja muita seksitauteja käsitellessä.

Viedään yhdessä oikeaa tietoa eteenpäin!

Koko videosarja ilmestyy Hivpointin Youtube-kanavalla vuoden 2019 aikana. Videosarjaan liittyvät tiedustelut: sanna.salo(at)hivpoint.fi.