4.11.2019

Seksitautitestaus trans ja ei-binäärisille ihmisille 19.11.

Hivpoint järjestää tiistaina 19.11.2019 klo 17-19 sensitiivistä seksitautien testausta trans ja ei-binäärisille henkilöille! Klinikkatestaus järjestetään yhteistyössä Trasek ry:n kanssa ja se on osa TransHelsinki 2019 tapahtumaa.

Klinikalla voidaan ottaa klamydia– ja tippurinäytteet virtsasta, peräaukosta ja nielusta. Virtsa ja peräaukkonäytteen asiakas ottaa itse saamiensa ohjeiden mukaan wc-tiloissa (unisex). Klamydia ja tippurinäytteitä varten tulee olla virtsaamatta vähintään 1 tunti. Näytteitä ei voida ottaa antibioottikuurin aikana eikä viikkoon kuurin loppumisen jälkeen.

Klinikalla on mahdollisuus myös hiv-pikatestiin (verinäyte sormen päästä) ja kuppatestiin (suoniverinäyte). C-hepatiittitesti tehdään tarvittaessa. Huomioithan, että laboratoriolähetteitä varten tarvitset kuvallisen henkilötodistuksen.

Halutessasi voit kysyä tai keskustella seksuaalisuuteen, seksiin ja seksitauteihin liittyvistä asioista työntekijöiden kanssa. Klinikan työntekijät ovat koulutettuja seksuaalineuvojia.

Testaustapahtuma on osa Checkpoint Express seksitautiklinikkaa. Seksitautien testaustoiminta on pilottiprojekti, jossa haetaan toimintamalleja matalankynnyksen testaus- ja neuvontatoiminnalle tulevaisuudessa. Testaustoimintapilottia rahoittaa Sosiaali- ja terveysministeriö.

Testaus järjestetään Hivpointin Helsingin toimistolla osoitteessa Unioninkatu 45 K. Tila ei ole esteetön. Testaus on maksuton.

Trasek ry on valtakunnallinen yhdistys, joka ajaa sukupuolivähemmistöjen perus- ja ihmisoikeuksia, vastustaa syrjintää sekä osallistuu hoitojärjestelmän kehittämiseen.