13.11.2019

Kuinka löytää itselle sopiva kondomi?

Itselle sopivan kondomin löytäminen on tärkeää ja se vaikuttaa seksuaaliseen nautintoon! On tärkeä löytää itselle tai kumppanille sopiva kondomi, sillä liian iso voi luiskahtaa pois paikoiltaan ja liian pieni voi puolestaan mennä helposti rikki. Epäsopiva kondomi voi tuntua häiritsevältä seksin aikana. Oikein käytettynä kondomi suojaa seksitaudeilta.

Jos et ole varma minkä kokoinen kondomi sopii sinulle tai kumppanillesi parhaiten, kannattaa ostaa ja kokeilla eri kokoja ja malleja.
Kondomeja löytyy eri valmistajilta eri kokoisina. Eri valmistajien kokoluokituksissa voi olla eroja eli etsiessäsi itsellesi tai kumppanillesi sopivaa kondomia, voi olla hyvä kokeilla myös eri merkkisiä kondomeja. Peniksen ympärysmitta on olennainen oikean kokoista kondomia valittaessa, ennen ostoksia kannattaa siis mitata mikä koko sopisi parhaiten. Lue lisää ympärysmitan mittaamisesta täältä.

Kondomeja on paljon erilaisia!

Koon lisäksi kondomit voivat olla myös muodoltaan tai muilta ominaisuuksiltaan erilaisia. Markkinoilla on muun muassa erityisen ohuita kondomeja sekä kondomeja, joissa on nystyröitä tai juomuja! Suuseksissä voi olla mukava käyttää sen sijaan makukondomia tai suuseksisuojaa. Kondomeja valmistetaan eri materiaaleista. Monissa kondomeissa käytettävä lateksi voi aiheuttaa allergisia oireita kuten kutinaa, mutta markkinoilta löytyy myös lateksittomia vaihtoehtoja.

Miksi on tärkeää harjoitella kondomin käyttöä?

Kondomin käyttöä kannattaa harjoitella ennen seksitilannetta. Siten varmistat, että käyttö on sujuvaa ja kondomi on oikean kokoinen. Voit harjoitella kondomin käyttöä yhdessä kumppanisi kanssa tai esimerkiksi itsetyydytyksen yhteydessä. Muistathan käyttää vain yhtä kondomia kerrallaan – jos laitat kaksi kondomia päällekäin, ne voivat rikkoontua helpommin. Suosittelemme liukuvoiteen käyttöä yhdessä kondomin kanssa: Se lisää nautintoa ja liukuvoidetta käytettäessä myös kondomi pysyy paremmin ehjänä!