27.12.2021

Hivpointin toiminta Oulussa on päättynyt

Musta tausta, kuvan alareunassa käsi, jonka kämmenellä punainen nauha.

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA on leikannut merkittävästi Hivpointille myönnettyä rahoitusta. Rahoitusleikkausten myötä henkilöstön määrä on pienentynyt, toiminta supistunut ja sitä organisoidaan uudelleen. Haikein mielin olemme sulkeneet Oulun toimipisteemme ja lakkauttaneet toimintamme Oulussa vuoden 2021 lopussa.

Hivpointilla on ollut Oulussa toimipiste 1980-luvulta saakka. Oulun toimistosta käsin on tehty merkittävää aluetyötä koko Pohjois-Suomen alueella. Toimintavuosiin mahtuu valtava määrä tärkeitä asiakaskohtaamisia, kouluttamista, yhteistyötä alueen sote-toimijoiden kanssa sekä vaikuttamistyötä. Lämmin kiitos yhteisistä vuosista asiakkaillemme, yhteistyökumppaneillemme ja Oulun toimipisteessä työskennelleille.

Hiv-pikatestauspalvelut ja kasvokkain tapahtuvat tukipalvelut Oulussa on lopetettu

Toiminnan päättyminen Oulussa tarkoittaa, että hiv-pikatestauspalvelut ja kasvokkain tapahtuvat tuki-, kriisi- ja seksuaalineuvontapalvelut on lopetettu.

Hiv-positiivisten tukipalveluissa hyödynnetään jatkossa etäratkaisuja, jotta palveluja voidaan tarjota valtakunnallisesti Helsingin toimipisteestä käsin.

Tampereen toimisto on suljettu – hiv-pikatestausta enää vain Helsingissä

Hivpointin Tampereen toimisto suljettiin jo maaliskuussa 2021, joten Hivpointin kaikkea ennaltaehkäisy- ja vaikuttamistoimintaa toteutetaan jatkossa Helsingistä käsin.

Hiv-pikatestauspalveluja on tarjolla enää vain Helsingissä.  

Lue lisää Hivpointiin kohdistuneiden rahoitusleikkausten vaikutuksista tästä linkistä