25.2.2021

Hivpointin rahoitus pienenee – toiminta supistuu ja henkilöstö vähenee

Kuvassa ihminen pitää kädessään punaista nauhaa. Kuvan päällä teksti, jossa kerrotaan rahoitusleikkauksesta

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen STEA:n Hivpointille myöntämä rahoitus pienenee vuodesta 2021 alkaen noin 300 000 euroa vuodessa. Tämä on noin 25 prosenttia budjetista. Rahoitusleikkauksen myötä henkilöstön määrä pienenee, toiminta supistuu ja sitä organisoidaan uudelleen. Valtakunnallisuutta pyritään turvaamaan ottamalla käyttöön uusia etäpalveluita ja verkkokoulutuksia.

Hivpointin Tampereen ja Oulun toimipisteet suljetaan

Hivpointin toimipisteet Tampereella ja Oulussa joudutaan sulkemaan. Matalan kynnyksen hiv-pikatestaus- ja seksuaalineuvontapalvelut sekä hiv-positiivisille suunnatut tuki- ja kriisipalvelut lopetetaan Tampereella maaliskuun lopussa ja Oulussa vuoden 2021 lopulla. Hiv-positiivisten tukipalveluihin ja neuvontaan kehitetään etäratkaisuja, jotta palveluja voidaan tarjota valtakunnallisesti Helsingin toimipisteestä käsin. Myös Oulun, Pohjois-Suomen ja Pirkanmaan alueellinen vaikuttamis- ja verkostotyö sellaisenaan päättyy helmikuun lopussa. Valtakunnallisesta verkostotyöstä terveydenhuollon yksiköiden ja ammattilaisten kanssa vastaa jatkossa Helsingin toimipisteessä työskentelevät asiantuntijat.

Nuorten seksuaaliterveyden edistämistyö lakkautetaan

Nuorille suunnatun seksuaaliterveyden edistämistyön keskiössä on ollut nuorten seksitautien ehkäisy ja kondomin käytön edistäminen. Siihen on kuulunut mm. justwearit.fi-sivusto, sosiaalisen median kanavia sekä nettineuvonta- ja chat-palveluja, työpajoja, nuorisotilavierailuja ja tapahtumia, joissa on jaettu tietoa seksitaudeista. Viime vuosien aikana vaikuttamistyö on kohdistunut kasvatus-, opetus- ja nuorisoalan ammattilaisten kouluttamiseen ja seksuaalikasvatusmateriaalin tuottamiseen. Rahoitusleikkausten myötä työmuoto joudutaan lakkauttamaan, mikä tarkoittaa nuorille suunnattujen kanavien sulkemista ja kasvatusalan ammattilaisille suunnatun koulutustoiminnan lopettamista.

Työmuodossa tuotetut materiaalit löytyvät jatkossakin Hivpointin nettisivulta: 

Hivpointin Helsingin toimipiste muuttaa Kalasatamaan

Hivpointin Helsingin toimipiste muuttaa Kalasatamaan osoitteeseen Hermannin rantatie 2 B. Uusi toimipiste avaa ovensa asiakkaille keskiviikkona 24.3.2021. Hivpointin hiv-pikatestaus ja muut tuki- ja neuvontapalvelut toimivat 18.3. saakka normaalisti vanhassa osoitteessa Unioninkatu 45 K.

Matalan kynnyksen hiv-pikatestauspalvelut Helsingin toimipisteessä jatkuvat, koska Helsingin kaupunki on lähtenyt rahoittamaan toimintaa. Tällä hetkellä kaikki testauspalvelut järjestetään koronatilanteen takia väliaikaisesti ajanvarauksella. Heti kun on mahdollista, testauspalveluihin tulee pääsemään myös ilman ajanvarausta.

Hivpointin organisaatiorakenne muuttuu 1.3.2021

Hivpointissa on toteutettu organisaatiouudistus ja uusi organisaatiorakenne astuu voimaan 1.3.2021. Toimitusjohtajana jatkaa Jukka Keronen.

Ennaltaehkäisy- ja palvelutoiminta

Jenny Tigerstedt, tiimipäällikkö
Teppo Heikkinen, kohderyhmäasiantuntija: miehet, joilla on seksiä miesten kanssa
Niina Laaksonen, kohderyhmäasiantuntija: maahan muuttaneet
Mervi Valjus, kohderyhmäasiantuntija: matkailijat
Batulo Essak, asiantuntija: hiv-tartunnan saaneet
Jenna Rantasuomela, hankekoordinaattori: Riskittä reissussa -hanke (2019-2021)
Sami Tuunainen, hankekoordinaattori: Seksitautien jäljillä -hanke (2021-2023)

Viestintä- ja vaikuttamistyö

Vilma Pietilä, tiimipäällikkö
Maria Oinonen, asiantuntija: viestintä
Pia Västinsalo, koordinaattori: kampanjat ja tapahtumat
Sanna Salo, asiantuntija: ammattilaisiin vaikuttamistyö
Anni Susineva, asiantuntija: viestintä (vanhempainvapaalla)

Ville Niutanen, koordinaattori: varainhankinta

Hivpointin rahoitus pienenee – apuasia tarvitaan!

Hivpointin toimintaa voi tukea myös lahjoitusvaroin. Lahjoitukset ovat merkittävässä roolissa työmme mahdollistamisessa, tällä hetkellä erityisesti matalan kynnyksen testaus- ja neuvontapalveluiden turvaamisessa ja kehittämisessä.

Lahjoita täällä! >>