16.9.2020

Hivpointin palvelut esittelyssä: sopeutumisvalmennuskurssit

Haluatko tietää Hivpointin sopeutumisvalmennuskursseista?

Sopeutumisvalmennuskurssit on tarkoitettu hiv-tartunnan saaneille ja heidän läheisilleen. Kursseille ovat tervetulleita sekä hiljattain tartunnastaan tiedon saaneet että pitkään hiv-tartunnan kanssa eläneet. Kurssit tarjoavat sekä ammatillista tukea että vertaistukea hiv-tartunnan saaneille ja heidän perheenjäsenilleen.

Kurssien tavoitteena on tukea hiv-tartunnan saaneiden hyvinvointia ja toimintakykyä. Kurssit tarjoavat mahdollisuuden vertaistukeen toisilta tartunnan saaneilta sekä ammatilliseen tukeen. Kurssit pitävät sisällään ammatillisesti ohjattua ryhmätyöskentelyä, luentoja sekä virkistäytymistä. Kurssien teemoja voivat olla muun muassa elämä hiv-tartunnan saaneena, parisuhde ja perheen perustaminen, seksuaaliterveys tai oma jaksaminen ja henkinen hyvinvointi. Sopeutumisvalmennuskurssit ovat kolmen päivän pituisia ja kurssien tarkempi ohjelma julkaistaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Sekä vertaisten että ammattilaisten kanssa keskusteleminen voi olla merkittävässä roolissa käsiteltäessä omaa elämäntilannetta ja elämää hiv-tartunnan kanssa. Hivpointin sopeutumisvalmennuskurssit tarjoavat turvallisen ja ammatillisesti ohjatun ympäristön siihen ja mahdollistavat samalla tutustumisen muihin samassa tilanteessa oleviin.

Näin kurssilaiset vastasivat syksyllä 2020, kun kysyimme mikä oli  sopeutumisvalmennuskurssin tärkein anti:

”Sain uusia ystäviä!

”Tärkein asia oli kokemusten jakaminen muiden kanssa”

”Sain tietoa miten minun tulisi ottaa lääkkeeni ja mitä minun olisi hyvä syödä ja mitä ei.”

Kurssit ovat asiakkaille maksuttomia, poislukien matkakustannukset. Kun kurssilainen on kurssille hyväksymisen jälkeen vahvistanut ilmoittautumisensa, on ilmoittautuminen sitova. Lue lisää kursseista täältä!

Riippumatta siitä oletko juuri saanut tiedon tartunnastasi tai elänyt hivin kanssa jo pitkään, tule mukaan kursseillemme!

Jos haluat lisätietoja Hivpointin sopeutumisvalmennuskursseista, otathan yhteyttä kurssien vetäjiin:

Hyvinvointikurssit:
Katariina Huuhka, katariina.huuhka(at)hivpoint.fi, puh 050 469 2061
Monikulttuuriset kurssit:
Niina Laaksonen, niina.laaksonen(at)hivpoint.fi, puh. 040 778 9881