Kurssit hiv-tartunnan saaneille

Hivpoint järjestää viikonlopun mittaisia kursseja (sopeutumisvalmennuskurssit) hiv-tartunnan saaneille. Perhekursseille sekä pareille tarkoitetuille kursseille voivat osallistua myös hiv-positiivisten perheenjäsenet. Kurssit ovat maksuttomia lukuunottamatta matkakustannuksia. More information in English here.

Vuosittain järjestetään kursseja sekä uusille hiv-tartunnan saaneille että jo pidempään hivin kanssa eläneille, maahanmuuttajataustaisille naisille ja perheille. Lisäksi järjestetämme leirejä ja tapaamisia hiv-tartunnan saaneille lapsille.

Tarkemmat esittelyt kurssien sisällöstä ilmestyvät kunkin kurssin alle ennen hakuajan alkamista. Kursseille voi hakea täyttämällä web-lomakkeen täällä, täyttämällä tai postittamalla paperisen lomakkeen tai suoraan sähköpostilla kunkin kurssin vetäjälle.

Kurssit 2018

Monikulttuurinen perhekurssi 9.-11.2.2018

Monikulttuurisen perhekurssin tavoitteena on tarjota maahanmuuttajataustaisille hiv-positiivisille ja heidän läheisilleen mahdollisuus sekä ammatilliseen tukeen että vertaistukeen. Kurssin työskentelymuotona on ryhmäkeskustelut. Kurssi tarjoaa myös mukavaa yhdessäoloa ja kurssin tavoitteena on olla voimaannuttava. Lasten aktiviteeteista ja ohjelmasta vastaavat Hivpointin järjestämät lastenhoitajat.

Hakulomake perhekurssi 2018

Application for Family Camp 2018

Tietoa ja voimavaroja hiv-tartunnan kanssa elämiseen 25.-27.5.2018

Kurssi on tarkoitettu hiv-positiivisille, jotka haluavat tietoa hiv-tartunnan kanssa elämiseen sekä keinoja terveytensä ja hyvinvointinsa ylläpitämiseen. Kurssi mahdollistaa myös vertaistuen. Kurssi on tarkoitettu ensisijaisesti henkilöille, joiden hiv-tartunta on todettu viime vuosien aikana ja/tai jotka eivät ole aikaisemmin osallistuneet Hivpointin kursseille (tai edellisestä kurssista on useampi vuosi aikaa).

Kurssille haku alkaa 19.3. Voit hakea webropol-lomakkeella tai tulostettavalla lomakkeella tai laittamalla sähköpostia kurssin vetäjille.

Kurssiesite

Monikulttuurinen perhekurssi 2, 15.-17.6.2018

Monikulttuurisen perhekurssin tavoitteena on tarjota maahanmuuttajataustaisille hiv-positiivisille ja heidän läheisilleen mahdollisuus sekä ammatilliseen tukeen että vertaistukeen. Kurssin työskentelymuotona on ryhmäkeskustelut. Kurssi tarjoaa myös mukavaa yhdessäoloa ja kurssin tavoitteena on olla voimaannuttava. Lasten aktiviteeteista ja ohjelmasta vastaavat Hivpointin järjestämät lastenhoitajat.

Monikulttuurinen naisten kurssi 31.8.-2.9.2018

Kurssin tavoitteena on tarjota hiv-positiivisille keinoja ylläpitää omaa terveyttään ja hyvinvointiaan niin psyykkisesti kuin fyysisesti. Kurssin työmuotoina ovat liikunta sekä ryhmäkeskustelut ja luennot.

Hakulomake naisten kurssi 2018

Application for Women´s Resource Camp 2018

 

Hyvinvointikurssi 7.-9.9. 2018

Kurssi on tarkoitettu kaikille hiv-positiivisille. Kurssin tavoitteena on tarjota keinoja fyysisen ja psyykkisen hyvinvoinnin edistämiseen ja ylläpitämiseen. Kurssilla on tarjolla liikuntaa, luentoja ja vertaistukea.

Kurssille haku on 2.7.-10.8.2018

Kurssiesite

 

Kurssien sisältö

Kurssien tavoitteena on tukea toimintakykyä ja elämänhallintaa, löytää voimavaroja sekä saada vertaistukea toisilta tartunnan saaneilta. Kursseista voivat hyötyä sekä hiljattain tartunnastaan tiedon saaneet että pitkään hiv-positiivisina eläneet. Kursseilla on ammatillisesti ohjattua ryhmätyöskentelyä, luentoja sekä virkistäytymistä. Kurssit toteutetaan Etelä-Suomessa ja ne kestävät 2-4 vuorokautta.

Lisätietoa kursseista: katariina.huuhka@hivpoint.fi

Kustannukset

Kurssit ovat asiakkaille maksuttomia.

Matkakustannuksia koskeviin käytäntöihin on tullut muutos heinäkuussa 2014. Matkakustannukset pitää kurssilaisten maksaa itse. Jos matkakustannukset muodostavat esteen kurssille hakeutumiselle, otathan yhteyttä joko Katariina Huuhkaan (katariina.huuhka@hivpoint.fi) tai kyseessä olevan kurssin työntekijöihin.

Kun kurssilainen on kurssille hyväksymisen jälkeen vahvistanut ilmoittautumisensa, on ilmoittautuminen sitova. Mikäli kurssilainen peruu tulonsa ilman perusteltua syytä, vastaa hän peruuntumisesta aiheutuneista mahdollisista kustannuksista.

Palautetta menneiltä kursseilta

Kursseille osallistuneet ovat kertoneet saaneensa kursseilta uutta voimaa arkeen ja luottamusta tulevaisuuteen.

”Kävin sopeutumisvalmennuskurssilla viime vuonna ensimmäistä kertaa. Ilmoittautuminen kurssille tuntui jännittävältä. Mietin pitkään, tarvitsenko sopeutumisvalmennusta ollenkaan. Onneksi ilmoittauduin mukaan. Jännitys helpotti jo ennen kurssia, kun työntekijä soitti minulle. Kurssin ilmapiiri oli hyväksyvä ja kannustava ja sain paljon tukea sekä muilta hiv-positiivisilta että Hivpointin työntekijöiltä.”

Ammattilaisten ja vertaisten kanssa keskustelu ja kokemusten jakaminen auttaa näkemään ja jäsentämään omaa elämäntilannetta uudella tavalla. Erityisesti vertaisten tapaaminen turvallisessa ja luottamuksellisessa ilmapiirissä on ollut monelle arvokas kokemus ja kursseilla onkin solmittu paljon uusia ystävyyssuhteita.

Positiiviset ry:n elämänhallintakurssit

Positiiviset ry järjestää hiv-tartunnan saaneille maksuttomia elämänhallintakursseja. Kurssit ovat tarkoitettu kaikille Suomessa asuville hiv-positiivisille sekä heidän läheisilleen. Kursseille osallistuminen ei edellytä Positiiviset ry:n jäsennyyttä. Molemmilla kursseilla järjestetään vapaamuotoisen oleskelun lisäksi keskustelutilaisuuksia liittyen hivin kanssa elämiseen. Lue lisää