Kurssit hiv-tartunnan saaneille

Hivpoint kurssit 2019. Kuvassa teksti: Vertaistukea, keskusteluja, hyvinvointia.

Hivpoint järjestää viikonlopun mittaisia kursseja (sopeutumisvalmennuskurssit) hiv-tartunnan saaneille.

Perhekursseille sekä pareille tarkoitetuille kursseille voivat osallistua myös hiv-positiivisten perheenjäsenet. Kurssit ovat maksuttomia lukuunottamatta matkakustannuksia. More information in English about courses for people living with HIV here.

Katso Hivpointin ja Positiivisten yhteinen kurssiesite täältä suomeksi ja englanniksi.

Vuosittain järjestetään kursseja sekä uusille hiv-tartunnan saaneille että jo pidempään hivin kanssa eläneille, maahanmuuttajataustaisille naisille ja perheille. Lisäksi järjestetämme leirejä ja tapaamisia hiv-tartunnan saaneille lapsille.

Tarkemmat esittelyt kurssien sisällöstä ilmestyvät kunkin kurssin alle ennen hakuajan alkamista. Kursseille voi hakea täyttämällä ilmoittautumislomakkeen täällä, täyttämällä tai postittamalla paperisen lomakkeen tai suoraan sähköpostilla kunkin kurssin vetäjälle.

 Kysely kursseista

Kehittääksemme toimintaamme haluamme selvittää minkälaisille kursseille sinulla olisi tarvetta? Mitä aiheita haluaisit kursseilla käsiteltävän? Mistä aiheista haluaisit kuulla luentoja ja minkälaista toimintaa toivoisit kursseille? Voit vastata kyselyyn tämän linkin kautta 4.8. mennessä.

Kurssit 2019

15.-17.2. Monikulttuurinen perheleiri 1

Monikulttuurisen perhekurssin tavoitteena on tarjota maahanmuuttajataustaisille hiv-positiivisille ja heidän läheisilleen mahdollisuus sekä ammatilliseen tukeen että vertaistukeen. Kurssin työskentelymuotona on ryhmäkeskustelut. Kurssi tarjoaa myös mukavaa yhdessäoloa ja kurssin tavoitteena on olla voimaannuttava. Lasten aktiviteeteista ja ohjelmasta vastaavat Hivpointin järjestämät lastenhoitajat. Haku kurssille alkaa 17.12.

5.-7.7. Monikulttuurinen naisten leiri

Monikulttuurisen perhekurssin tavoitteena on tarjota maahanmuuttajataustaisille hiv-positiivisille ja heidän läheisilleen mahdollisuus sekä ammatilliseen tukeen että vertaistukeen. Kurssin työskentelymuotona on ryhmäkeskustelut. Kurssi tarjoaa myös mukavaa yhdessäoloa ja kurssin tavoitteena on olla voimaannuttava. Lasten aktiviteeteista ja ohjelmasta vastaavat Hivpointin järjestämät lastenhoitajat.

6.-8.9. Monikulttuurinen perheleiri 2

Kurssin tavoitteena on tarjota hiv-positiivisille naisille keinoja ylläpitää omaa terveyttään ja hyvinvointiaan niin psyykkisesti kuin fyysisesti. Kurssin työmuotoina ovat liikunta sekä ryhmäkeskustelut ja luennot.

Hakulomake perhekurssi syyskuu 2019

13.-15.9. Hyvinvointikurssi

Kurssi on tarkoitettu kaikille hiv-positiivisille. Kurssin tavoitteena on tarjota keinoja fyysisen ja psyykkisen hyvinvoinnin edistämiseen ja ylläpitämiseen. Kurssilla on tarjolla liikuntaa, asiantuntijaluentoja ja vertaistukea. Hakuaika kurssille on 8.7.- 18.8.

kurssiesite

Kurssien sisältö

Kurssien tavoitteena on tukea hyvinvointia ja toimintakykyä, löytää voimavaroja sekä saada vertaistukea toisilta tartunnan saaneilta. Kursseista voivat hyötyä sekä hiljattain tartunnastaan tiedon saaneet että pitkään hiv-positiivisina eläneet. Kursseilla on ammatillisesti ohjattua ryhmätyöskentelyä, luentoja sekä virkistäytymistä. Kurssit toteutetaan Etelä-Suomessa ja ne kestävät 2-4 vuorokautta.

Lisätietoa kursseista: katariina.huuhka@hivpoint.fi

Kustannukset

Kurssit ovat asiakkaille maksuttomia, poislukie matkakustannukset. Jos matkakustannukset kurssipaikalle muodostavat esteen kurssille hakeutumiselle, otathan yhteyttä joko Katariina Huuhkaan (katariina.huuhka@hivpoint.fi) tai kyseessä olevan kurssin työntekijöihin.

Kun kurssilainen on kurssille hyväksymisen jälkeen vahvistanut ilmoittautumisensa, on ilmoittautuminen sitova. Mikäli kurssilainen peruu tulonsa ilman perusteltua syytä, vastaa hän peruuntumisesta aiheutuneista mahdollisista kustannuksista.

Palautetta menneiltä kursseilta

Kursseille osallistuneet ovat kertoneet saaneensa kursseilta uutta voimaa arkeen ja luottamusta tulevaisuuteen.

”Kävin sopeutumisvalmennuskurssilla viime vuonna ensimmäistä kertaa. Ilmoittautuminen kurssille tuntui jännittävältä. Mietin pitkään, tarvitsenko sopeutumisvalmennusta ollenkaan. Onneksi ilmoittauduin mukaan. Jännitys helpotti jo ennen kurssia, kun työntekijä soitti minulle. Kurssin ilmapiiri oli hyväksyvä ja kannustava ja sain paljon tukea sekä muilta hiv-positiivisilta että Hivpointin työntekijöiltä.”

Ammattilaisten ja vertaisten kanssa keskustelu ja kokemusten jakaminen auttaa näkemään ja jäsentämään omaa elämäntilannetta uudella tavalla. Erityisesti vertaisten tapaaminen turvallisessa ja luottamuksellisessa ilmapiirissä on ollut monelle arvokas kokemus ja kursseilla onkin solmittu paljon uusia ystävyyssuhteita.

Positiiviset ry:n kurssit

Positiiviset ry järjestää hiv-tartunnan saaneille tuettuja lomia. Lomalla voit tavata muita tartunnan saaneita ja heidän läheisiään, vaihtaa kokemuksia hivin kanssa elämisestä ja nauttia rentouttavasta yhdessäolosta. Molemmilla lomilla järjestetään vapaamuotoisen oleskelun lisäksi keskustelutilaisuuksia liittyen hivin kanssa elämiseen. Lue lisää täällä. .

2019 kurssit Hivpoint Positiviiset 2019