8.10.2021

Checkpoint on Hivpointin uudistunut hiv-pikatestauspalvelu – testiin pääsee ilman ajanvarausta!

Mainoskuvassa tummaihoinen miesoletettu henkilö, jolla sormi on pystyssä. Tekstissä lukee, että Checkpoint hiv-pikatestauspalvelu on anonyymi ja maksuton.

Lokakuusta lähtien Hivpointissa pääsee hiv-pikatestiin ilman ajanvarausta kahtena päivänä viikossa. Uudistunut Checkpoint hiv-pikatestauspalvelu yhdistää aiemmin eri kohderyhmille suunnatut erilliset testauspalvelut. Uudistus on tehty, jotta Hivpointin asiakkailla olisi entistä paremmat mahdollisuudet valita itselleen sopivin aika tulla hiv-testiin.

Checkpoint-testauspalvelu on suunnattu:

  • maahan muuttaneille
  • homo-, bi- ja muille miehille, joilla on seksiä miesten kanssa
  • matkailijoille, joilla on ollut suojaamatonta seksiä korkean hiv-esintyvyyden maassa, kuten esimerkiksi Venäjällä tai Thaimaassa.

Säännöllinen testaus ilman ajanvarausta tavoittaa asiakkaat parhaiten

Hivpointin asiakkaat ovat toivoneet testauspalvelua, jota voi käyttää joustavasti omien tarpeiden ja aikataulujen mukaan. Osa käyttää testauspalvelua säännöllisesti, osa käy testissä satunnaisesti tarpeen vaatiessa. Osa asiakkaista ei ole käynyt hiv-testissä aiemmin.

Checkpoint hiv-pikatestauspalvelu pystyy tarjoamaan asiakkailleen hiv-testausta hyvin joustavasti kahtena päivänä viikossa. Uskomme säännöllisen, ilman ajanvarausta tapahtuvan testauspalvelun olevan asiakkaillemme kaikkein helpoiten saavutettavissa.

Checkpointissa pääsee hiv-testiin ilman ajanvarausta

Testiin ovat tervetulleita kaikki Hivpointin kohderyhmiin kuuluvat.

  • Maanantaisin klo 12-16
  • Torstaisin klo 14-18

Testaus on anonyymia ja maksutonta. Testituloksen saa 60 sekunnissa.

Kalasataman toimipisteeseen voi tulla itselleen sopivana ajankohtana testausaikojen puitteissa.

Hiv-testauksen yhteydessä aina mahdollisuus neuvontaan

Käytössämme on hiv-pikatesti, joka antaa luotettavan tuloksen minuutissa. Vastaanotolla jää hyvin aikaa neuvonnalle. Testauksen yhteydessä voi keskustella hivistä, seksitaudeista, seksistä ja seksuaalisuudesta. Suurin osa työntekijöistämme on seksuaalineuvojia ja kaikilla on pitkä kokemus hiv- ja seksuaaliterveystyöstä. Kaikissa palveluissamme voi asioida aina suomeksi ja englanniksi. Lisäksi Hivpointilla on venäjän- ja somalinkielinen työntekijä ja käytämme tarvittaessa tulkkipalveluita.

Hivpointin matalan kynnyksen testauspalvelut on kohdennettu ihmisille, jotka ovat hivin suhteen haavoittuvassa asemassa

Olemme jo vuosien ajan suunnanneet rajalliset testausresurssimme ihmisille, joilla on suurempi riski saada hiv-tartunta. Hiv-tartuntojen tehokas ennaltaehkäisy, hiv-tartunnan saaneiden hoidon turvaaminen ja hivistä aiheutuvien haittojen minimointi edellyttää, että palvelut ja ennaltaehkäisytyö suunnataan hivin suhteen haavoittuvassa asemassa oleville ihmisille.

Testauspalvelujen kohderyhmiin kuuluvat homo- ja bimiehet ja muut miehet, joilla on seksiä miesten kanssa, maahan muuttaneet sekä matkailijat, joilla on ollut suojaamatonta seksiä korkean hiv-esiintyvyyden maassa, kuten esimerkiksi Venäjällä tai Thaimaassa.

Lue lisää Hivpointin ennaltaehkäisytyön kohdentamisesta täältä >>