18.3.2021

Seksitautien riski?

Kysymys

Hei,

olen 20-vuotias nainen, ja hetken aikaa seurustellut poikaystäväni kanssa, ja mietin sitä että ennen kuin mahdollisesti otan käyttöön hormonaalisen ehkäisyn eli jätämme kondomin pois niin pitääkö minun mennä johonkin seksitautitesteihin. Ennen kumppaniani minulla on ollut siis vain kaksi seksikertaa: molemmat eri poikien kanssa. Molempien kanssa olen käyttänyt kondomia. Jälkimmäisen “yhden illan jutun” kanssa kuitenkin kävi niin, että siemensyöksyn jälkeen hän jäi vielä sisälleni hetkeksi ja veti sitten vasta ulos jolloin yhtäkkiä kondomi oli hänen kädessään eli se oli liukunut oletettavasti ulosvedettäessä paikaltaan. Sperma oli kuitenkin kondomin sisällä.

Poikaystävälläni ei ole aikaisempia seksikumppaneita ja olen ottanut häneltä suihin ilman kondomia ja kerran myös hän minulta ilman suojaa. Tämä on jäänyt mietityttämään että olenko voinut tätä kautta tartuttaa hänelle jotain, poikaystäväni on siis ensimmäinen kenen kanssa olen harrastanut suuseksiä. Onko minulla mahdollisuus HIV:iin, ja ylipäänsä mihin kaikkiin tautitesteihin pitäisi mennä vai pitäisikö ollenkaan? Olenko turhaan huolissani? Minulla on jonkintasoista ahdistuneisuushäiriötä johon kuuluu myös sairauksien pelkääminen. Kiitos jo etukäteen vastauksista.

Vastaus

Hei! Kerroit että aiemmissa seksisuteissasi sinulla on ollut kondomi käytössä, etkä ole ennen nykyistä poikaystävääsi harrastanut suuseksiä. Voit olla huoleti, olet toiminut oikein hienosti ja sinulla ei ole ollut mahdollisuutta saada seksitautia. Tuokaan kertomasi kondomin lipsahdus ei ole sellaista aiheuttanut, kondomi on olettetavasti luiskahatanut paikoiltaan vasta ulosvedon aikaan. Täältä voit lukea lisää erilaisista seksitavoista ja niihin liittyvistä seksitauti-riskeistä. Mukavaa kevättä sinulle.