28.12.2020

Onko tautien tai raskauden riskiä

Kysymys

Moikka. Harrastin pojan kanssa seksiä. Me aloitimme hyväilemällä toisiamme, kun poika hyväili minua hän oli minun päälläni, hänelle tuli erektio ja penis osui emätimen suuhun, joten onko tilanteessa raskauden tai tautien riskiä. Meillä oli myös suuseksiä joka oli suojattua ja yhdynnässä käytettiin kumia.

Vastaus

Seksitaudit voivat tarttua seksitilanteissa, joissa on limakalvokontakti, kuten emätinyhdynnässä, suuseksissä ja anaaliyhdynnässä. Seksitaudit voivat tarttua myös seksitilanteessa, jossa hierotaan paljaita sukuelimiä toisiaan vasten ilman yhdyntää. Vaatteet päällä seksitaudin riskiä ei ole. Liäsli seksitaudit voivat tarttua käsien välityksellä hyväilytilanteessa, jos bakteeria tai virusta sisältävää eritettä pääsee käsien välityksellä toisen limakalvoille. Limakalvoa on esimerkiksi suussa, peräaukossa, emättimessä, peniksessä ja silmässä. Tartuttavia eritteitä ovat emätinerite, siemenneste, peniksen esiliukaste tai peräaukon lima.

Kerroit että poika oli päälläsi, ja hänelle tuli erektio jossa penis osui emättimen suuhun. Raskauden riskiä tässä tilanteessa ei ole; raskaaksi tulo edellyttää että poika olisi lauennut sisääsi. Seksitautien todennäköisyyskin on olematon, mikäli penis vain hetkellisesti osui emättimen suulle. Täältä voit lukea lisää seksitaudeista.