4.11.2020

SEKSITAUTIKLINIKKA TRANS- JA EI-BINÄÄRISILLE IHMISILLE

Two people waiting to be tested for STI's

Hivpoint järjestää tiistaina 17.11.2020 klo 16-18 ajanvarauksella seksitautiklinikan trans- ja ei-binäärisille henkilöille. Klinikkatestaus järjestetään osana TransHelsinki 2020 -tapahtumaa. Testaus on maksuton.

Miten ja missä seksitautiklinikka trans- ja ei-binäärisille ihmisille toteutetaan?

Testaus järjestetään Hivpointin Helsingin toimistolla osoitteessa Unioninkatu 45 K. Tila ei ole esteetön. Testiin tulee varata aika Hivpointin neuvontapuhelimesta tai chatista. Neuvontapuhelin numerossa 0207 465 705 on auki maanantaista torstaihin klo 9.30-12.00 ja chat osoitteessa hivpoint.fi maanantaista torstaihin klo 12.30-15.30. Voit varata ajan myös lähettämällä sähköpostia osoitteeseen sami.tuunainen(at)hivpoint.fi

Mitä seksitauteja klinikalla testataan ja miten?

Klinikalla on mahdollisuus ottaa klamydia- ja tippurinäytteet virtsasta, peräaukosta ja nielusta sekä hiv- ja kuppanäytteet verestä. C-hepatiittitesti tehdään riskiarvion perusteella. Klamydia- ja tippurinäytteitä varten tulee olla virtsaamatta vähintään tunti ennen näytteen ottamista. Virtsa- ja peräaukkonäytteen asiakas ottaa itse saamiensa ohjeiden mukaan wc-tiloissa, vaihtoehtoisesti peräaukkonäyte voidaan ottaa myös työntekijän toimesta. Näytteitä ei voida ottaa antibioottikuurin aikana eikä viikkoon kuurin loppumisen jälkeen. Huomioithan, että laboratoriolähetteitä varten tarvitset henkilötodistuksen. Sinulle ei kuitenkaan tarvitse olla suomalaista henkilötunnusta tai oikeutta terveydenhuoltoon Suomessa.

Lue lisää seksitaudeista ja niiden testauksesta täältä.

Klinikalla voi keskustella myös seksiin ja seksuaalisuuteen liittyvistä asioista ammattilaisen kanssa

Halutessasi voit kysyä tai keskustella seksuaalisuuteen, seksiin ja seksitauteihin liittyvistä asioista työntekijöiden kanssa. Klinikan työntekijät ovat koulutettuja seksuaalineuvojia.

Seksitautiklinikka trans- ja ei-binäärisille ihmisille on osa Checkpoint Express -hanketta

Testaustapahtuma on osa Checkpoint Express -seksitautiklinikkaa. Seksitautien testaustoiminta on pilottihanke, jossa haetaan toimintamalleja matalankynnyksen testaus- ja neuvontatoiminnalle tulevaisuudessa. Toimintaa rahoittaa Sosiaali- ja terveysministeriö.

Lue lisää Checkpoint Express -klinikkahankkeesta täältä.

Miten koronatilanne on huomioitu klinikalla?

Kädet tulee desinfioida tai pestä heti klinikalle saapuessa. Klinikalla työntekijät käyttävät kasvomaskia. Suosittelemme myös asiakkaille kasvomaskin käyttöä. Tarjoamme tarvittaessa maskin. Ethän tule testiin, mikäli sinulla on edes lieviä hengitystieinfektioon viittaavia oireita.