Checkpoint Express

Sivu on viimeksi tarkistettu 11.6.2021

Checkpoint Express Klinikka

Checkpoint Klinikka on seksitautien testaustoiminta homo-, bi ja muille miehille, joilla on seksiä miesten kanssa. Seksitautien testaustoiminta alkoi Sosiaali- ja terveysministriön rahoittamasta hankkeesta (2018-2020), jossa haettiin toimintamalleja matalankynnyksen testaus- ja neuvontatoiminnalle. Klinikkatoiminta on saavuttanut suuren suosion ja toiminta jatkuu. Klinikalla testien lisäksi asiakkailta kerätään tilastotietoja ja kokeillaan erilaisia vaihtoehtoja testien tekemiseen toiminnan kehittämiseksi. Tästä huolimatta testauspalvelu on kehitetty mahdollisimman sujuvaksi ja nopeaksi. Kannattaa kuitenkin varautua hetken odotusaikaan klinikalle tullessa.

Klinikkatestaus järjestetään toistaiseksi ajanvarauksella noin joka toinen kuukausi.

Checkpoint Express hiv-testaus @sauna Vogue

Checkpoint Express järjestää hiv-pikatestausta myös toimiston ulkopuolella eri tapaamispaikoissa. Säännöllisesti n. kerran kuukaudessa testaus järjestetään @Gay Sauna Vogue, Sturenkatu 27. Alhaalla ovisummeri, hissillä 5 krs, josta ohjaus testiin. Saunomaan ei tarvitse mennä, mikäli haluaa vain testiin.

Seuraavat testauskerrat:

  • Su 4.7. ko 18-21 Matkailuautossa Sauna Voguen takapihalla

Maksuttomot Hepatiitti A ja B rokotusajankohdat Helsingissä

Hepatiitti rokotuksia annetaan (vain rokotussarjan jatkot) ajanvarauksella seuraavan kerran: elokuussa kesälomien jälkeen. Aika ilmoitetaan myöhemmin.

HUOM! Hivpointin uusi osoite Hermannin rantatie 2B (Kalasatama), Helsinki

Toistaiseksi voimme rokottaa vain niitä, joilla rokotussarja on kesken.

Ajan rokotussarjan jatkamista varten voit varata neuvontapalveluista : puhelinneuvonnasta 0207 465 705 (ma ja ke klo 9.30-12) tai chatistä: hivpoint.fi (ma, ti ja to klo 12.00-15.30) tai sähköpostitse: prep(at)hivpoint.fi

Rokotesarjaa ei tarvitse aloittaa alusta vaikka rokotteiden väliin jäisi pidempikin aika. Mikäli olet saanut vasta yhden rokotteen, niin rokotesuoja voi hävitä joidenkin kuukausien jälkeen, mutta palautuu kun rokotesarjaa jatketaan.

Minimiajat rokotteiden välissä:

  • Hep A rokotteet: yhteensä 2 rokotetta. 1. rokotteen jälkeen 2. rokote aikaisintaan 6 kk päästä eka rokotteesta.
  • Hep B rokotteet: yhteensä 3 rokotetta. 1. rokotteen jälkeen 2. rokote aikaisintaan 1 kk päästä eka rokotteesta ja 3. rokote aikaisintaan 5 kk päästä 2. rokotteesta.
  • Hep A ja B yhdistelmärokote (Twinrix): yhteensä 3 rokotetta. 1. rokotteen jälkeen 2. rokote aikaisintaan 1 kk päästä eka rokotteesta ja 3. rokote aikaisintaan 5 kk päästä 2. rokotteesta. (sama kuin Hep B rokotteesta)

Checkpoint Express liikkuva testausyksikkö

Checkpoint Express järjestää hiv-pikatestausta kesäkautena matkailuautossa Helsingissä ja lähiseuduilla homo-, bi- ja muille miehille, joilla on seksiä miesten kanssa. Auton tunnistaa Checkpoint-kylteistä. Testauksen lisäksi liikkuvassa yksikössä on mahdollista keskustella turvaseksistä ja seksitaudeista. Autossa on jaossa esitteitä, kondomeja ja liukuvoiteita. Säävaraus. Testausta seuraavan kerran 2.-7.7.2021. Aikataulu ja testauspaikat ilmoitetaan myöhemmin.