10.11.2020

Opettajille suunnattu ilmainen opetusmateriaali ja webinaari hivistä

Tiedä faktat hivistä, Maailman aids-päivä 1.12. -teksti

Maailman aids-päivän toimikunta on julkaissut uuden, asiantuntijoiden kehittämän opetusmateriaalin, jonka avulla hiviin ja seksuaaliterveyteen liittyviä asioita voidaan käsitellä helposti ja innostavasti kouluissa ja opetuksessa. Nyt kannattaa ottaa haltuun opettajille suunnattu ilmainen opetusmateriaali ja helpottaa omaa työtä oppituntien suunnittelussa!

Osallistu ilmaiseen webinaariin to 19.11. klo 15.15-16.00. Siellä saat opetusmateriaalipaketin käyttöösi ensimmäisten joukossa ja kuulet parhaat vinkit sen hyödyntämiseen.

Webinaarissa ajankohtaisiin hiv-asioihin ja opetusmateriaalin käyttöön johdattavat asiantuntijat ovat opettaja ja Hiv-säätiön hallituksen puheenjohtaja Linda Eklöf, Hivpointin erityissuunnittelija Pia Västinsalo, Positiiviset ry:n yhteisötyöntekijä Tapani Valkonen sekä Suomen Punaisen Ristin terveyden edistämisen suunnittelija Petra Lemmetty.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen webinaariin täällä >>

Tiedä faktat hivistä -kampanja

Maailman aids-päivän toimikunta on tuottanut opetusmateriaalin osana vuoden 2020 Maailman aids-päivän Tiedä faktat hivistä -kampanjaa, joka haastaa koulut ja opettajat päivittämään nuorten tiedot hivistä. Tiedon jakamisen ja avoimen keskustelun avulla paitsi vähennetään hiviin kohdistuvaa stigmaa ja lisätään yhdenvertaisuutta, myös edistetään nuorten seksuaaliterveyttä.

Mitä opettajille suunnattu ilmainen opetusmateriaali sisältää?

Kaksi nuorta ihmistä seisoo virekkäin ja katsoo kameraan

Opettajille suunnattu ilmainen opetusmateriaali sisältää neljä osallistavaa tehtävää, joiden avulla oppilaat saavat tietoa ja lisäävät ymmärrystään mm. Suomen hiv-tilanteesta, hivistä sairautena ja siihen vaikuttavista yhteiskunnallisista kysymyksistä, hivin ja muiden seksitautien ennaltaehkäisystä sekä hiv-positiivisten elämästä ja asemasta Suomessa. Aihetta voidaan käsitellä osana seksuaalikasvatusta ja eri oppiaineissa, kuten biologia, yhteiskuntaoppi ja terveystieto.

Opetusmateriaaliin kuuluu muun muassa faktat hivistä -tietopaketti, nettipohjainen tietovisa, hiv-positiivisen nuoren tarina ja väittämätehtävä, jotka toimivat hyvinä keskustelun avauksina ja tiedon lisäämisen välineinä opetuksessa. Lisäksi opetusmateriaaliin sisältyy opettajille selkeät ohjeet tehtävien ohjeistamiseen, kampanjajulisteet, infopaketteja sekä kuvamateriaaleja, joita voi hyödyntää niin printattuna kuin digitaalisenakin. Materiaali sopii käytettäväksi myös etäopiskelussa.

Opettajille suunnattu ilmainen opetusmateriaali löytyy pdf-muodossa Maailman aids-päivän nettisivuilta täältä >>

19.11. lähtien opetusmateriaaliin kuuluvat tehtävät voi tehdä myös verkossa osoitteessa www.sproppimateriaalit.fi

Kansainvälinen Maailman aids-päivä 1.12.

Kansainvälistä Maailman aids-päivää vietetään 1.12. Päivän tarkoitus on osoittaa tukea hiv-positiivisille ja heidän läheisilleen sekä muistaa aidsiin menehtyneitä. Tavoitteena on lisätä tietoa hivistä, tukea maailmanlaajuisesti hivin ennaltaehkäisy- ja hoitotyötä sekä taistella hiviin kohdistuvaa stigmaa vastaan. Suomessa Maailman aids-päivän kampanjan toteuttaa vuosittain Maailman aids-päivän toimikunta, johon kuuluvat Hivpoint, Positiiviset ry, Suomen Punainen Risti ja Pro-tukipiste.

Lue lisää Maailman aids-päivästä täällä >>