6.6.2023

Jokaisella on oikeus seksuaaliterveyteen! 

Pride-kuukauden aikana Hivpoint haluaa muistuttaa jokaisen oikeudesta seksuaaliterveyteen.

Seksitautien määrä on kasvussa. Vuonna 2022 todettiin ennätysmäärä tippuri, kuppa- ja hiv-tartuntoja. Seksitautien ehkäisy, testaaminen ja hoitaminen ovat nyt erittäin ajankohtaisia asioita.  

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten mahdollisuutta huolehtia seksuaaliterveydestään heikentää terveyspalveluiden heteronormatiivisuus. Palveluiden normatiivisuus tekee usein esimerkiksi miesten välisestä seksistä näkymätöntä ja voi estää tarvittaviin seksitautitesteihin pääsyä ja omasta seksuaaliterveydestä huolehtimista.  

Normatiiviset oletukset ja syrjivät käytännöt estävät yhdenvertaisuuden toteutumista terveyspalveluissa. Tähän täytyy saada muutos! 

Pride-kuukauden aikana haluamme muistuttaa, että jokaisella on oikeus seksuaaliterveyteen! 

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien tulee saada itselleen sopivinta tietoa erilaisista seksitautien ehkäisymenetelmistä, seksitautien testaamisesta ja hoitamisesta. Seksuaaliterveys on jokaisen oikeus. Seksuaaliterveyteen kuuluu mahdollisuus pitää huolta omasta terveydestä, hyvinvoinnista ja nautinnosta.  

Hivpointin vinkit riemukkaaseen ja kapinalliseen seksuaaliterveyden edistämiseen: 

Tutustu Ehkäise–Testaa–Hoida–Nauti –kampanjaan! 

ETHN-kampanja lisää tietoa hivin ja muiden seksitautien ehkäisystä miesten välisessä seksissä. Kampanja esittelee kolme keskeistä keinoa, jotka auttavat huolehtimaan omasta seksuaaliterveydestä ja nauttimaan seksistä. Lue lisää täältä >> 

Käy hiv-testissä ja hanki lisätietoa seksitautien ehkäisystä Helsinki Priden puistojuhlassa!  

  • Torstaina 29.6. klo 14–18 maksuton hiv-pikatestaus Hivpointin toimistolla 

Anonyymi ja maksuton hiv-pikatestaus Hivpointin toimistolla Kalasatamassa. Testin tuloksen saa 60 sekunnissa samalla vastaanotolla. Testiin pääsee ilman ajanvarausta klo 14–18 välillä. Testauksen yhteydessä on mahdollisuus saada tietoa seksitaudeista ja niiltä suojautumisesta. Tarjolla on erilaisia kondomeja, liukuvoiteita ja suuseksisuojia. 

  • Perjantaina 30.6. klo 18–21 maksuton hiv-pikatestaus liikkuvassa yksikössä Karhupiknikin yhteydessä 

Anonyymi ja maksuton hiv-pikatestaus toteutetaan matkailuautossa Linnanmäen kallioiden kupeessa Karhupiknikin yhteydessä (Tivolitie). Auton tunnistaa Checkpoint-kylteistä. Testaus on ensisijaisesti suunnattu homo-, bi- ja muille miehille, joilla on seksiä miesten kanssa. Testin tuloksen saa 60 sekunnissa. Testauksen yhteydessä on mahdollisuus saada tietoa mm. seksitaudeilta suojautumisesta ja prep-lääkityksestä. 

  • Lauantaina 1.7. klo 13–17 Hiv-pikatestaus Helsinki Pride -puistojuhlan yhteydessä 

Anonyymi ja maksuton hiv-pikatestaus toteutetaan Helsinki Pride -puistojuhlan yhteydessä matkailuautossa Hivpointin teltan läheisyydessä. Testaus on ensisijaisesti suunnattu homo-, bi- ja muille miehille, joilla on seksiä miesten kanssa. Auton tunnistaa Checkpoint-kylteistä. 

Puistopiknikikiltä löydät myös Hivpointin teltan ja kondomibaarin, jossa on tarjolla erilaisia kondomeja, liukuvoiteita ja suuseksisuojia. Tule päivittämään tietosi kondomin käytöstä!

KONDOMIBAARI

Kondomibaari on avoinna Priden puistojuhlassa (lauantai 2.7. klo 13.00–17.00) – tule hakemaan maksuttomat välineet huolettomaan ja nautinnolliseen seksiin!

Hivpointin teltalta Priden puistojuhlasta löydät viime vuonna suureen suosion saavuttaneen kondomibaarin. Maksuttomasta noutopöydästä voit valita itsellesi ja/tai kumppanillesi sopivat seksitautien ehkäisyvälineet. Tarjolla on kondomeja koosta S kokoon XL. Lisäksi saatavilla on makukondomeja, suuseksisuojia sekä liukuvoidetta. Pöydästämme löydät myös esitteitä, joista löydät tietoa hivin ja muiden seksitautien ehkäisystä sekä nautinnollisemmasta seksistä. Työntekijämme ja vapaaehtoisemme opastavat sinua mielellään ja puistopiknikin yhteydessä on mahdollisuus maksuttomaan hiv-pikatestaukseen liikkuvassa yksikössä.

Kondomibaarin MENU

 

  • Sunnuntaina 2.7. maksutonta hiv-pikatestausta liikkuvassa yksikössä Helsingissä 

Anonyymi ja maksuton hiv-pikatestaus toteutetaan matkailuautossa. Testin tuloksen saa 60 sekunnissa. Auton tunnistaa Checkpoint-kylteistä. Testaus on ensisijaisesti suunnattu homo-, bi- ja muille miehille, joilla on seksiä miesten kanssa. Katso täältä liikkuvan yksikön tarkat aikataulut ja testauspaikat >>