16.1.2023

Etsimme uusia terveyskavereita edistämään seksuaaliterveyttä!

Terveyskaveritoiminnan ajatuksena on löytää motivoituneita ja innostuneita ihmisiä viemään maahan muuttaneille henkilöille tietoa ja taitoa seksuaaliterveydestä ja seksuaalisuudesta työpajojen muodossa! Terveyskaverit suunnittelevat ja toteuttavat itse työpajansa. Työpajoissa hyödynnetään luovia opetusmenetelmiä.

Terveyskaveritoiminnan tavoitteena on lisätä tietoa hivistä ja seksuaaliterveydestä yhteisöissä, joita emme Hivpointissa muuten tällä hetkellä tavoita. Seksuaalisuus ja seksuaalioikeudet voivat olla aiheita, joista on vaikea puhua avoimesti. Seksuaaliterveyden lähettiläämme yhteisöjen sisällä ovat hieno mahdollisuus lisätä tietoisuutta turvallisesta seksistä ja seksuaalisuudesta, Hivpointista sekä Hivpointin palveluista. Terveyskavereiksi valituille maksetaan työstä palkkio.

Voisitko sinä olla uusi terveyskaverimme?

Sinä olet uusi terveyskaverimme, jos…

  • Olet muuttanut Suomeen muualta / sinulla on muu monikulttuurinen tausta
  • Olet kiinnostunut seksuaaliterveydestä ja -oikeuksista
  • Olet rohkea, etkä pelkää ottaa puheeksi vaikeitakin aiheita
  • Osaat keskustella seksuaaliterveydestä muulla kuin suomen tai ruotsin kielellä
  • Sinulla on mielessä jokin ryhmä tai yhteisö, jossa haluaisit toteuttaa seksuaalikasvatusta
  • Pystyt seuraamaan Hivpointin järjestämää koulutusta suomeksi tai englanniksi
  • Olet yli 16-vuotias 

Lisätietoja terveyskaverihausta

Hakijalla tulee olla valmiiksi mietitty ryhmä tai yhteisö, johon hän vie tietoa. Vuonna 2023 pyrimme tavoittamaan erityisesti maahan muuttaneita naisia ja Suomessa asuvia ukrainalaisia.

Toivomme hakijalta hyviä vuorovaikutustaitoja sekä rohkeutta olla esillä tapahtumissa. Edellytämme, että hakijalla on kunnioittava asenne seksuaalista ja kulttuurista moninaisuutta kohtaan, sekä suomen- tai englanninkieliseen keskusteluun riittävä taito. 

Hakijalla ei tarvitse olla etukäteen tietoa seksuaaliterveydestä, into oppimiseen ja kiinnostus seksuaalikasvatukseen riittää. Koulutamme kaikki terveyskaverit ennen työpajoja. Terveyskaverien koulutusviikonloppu järjestetään 18.-19.3.2023.

Terveyskaveriksi hakevan tulee sitoutua suunnittelemaan ja pitämään viisi seksuaaliterveystyöpajaa maalis-marraskuun 2023 välisenä aikana sekä kirjoittamaan yhden blogitekstin.  Terveyskaveritoiminnasta maksetaan 600 euron palkkio, mikä sisältää viisi työpajaa, työpajojen suunnittelun ja raportoinnin sekä terveyskaverien koulutuspäivät ja blogitekstin kirjoituksen.

Haku loppuu 10.2.2023.

Ota yhteyttä:
Niina Laaksonen
niina.laaksonen@hivpoint.fi