13.2.2021

Etsimme uusia terveyskavereita edistämään seksuaaliterveyttä!

 data-srcset

Terveyskaveritoiminnan ajatuksena on löytää motivoituneita ja innostuneita ihmisiä viemään maahan muuttaneille henkilöille tietoa ja taitoa seksuaaliterveydestä ja seksuaalisuudesta työpajojen muodossa! Terveyskaverit suunnittelevat ja toteuttavat itse työpajansa. Työpajoissa hyödynnetään luovia opetusmenetelmiä.

Terveyskaveritoiminnan tavoitteena on lisätä tietoa hivistä ja seksuaaliterveydestä yhteisöissä, joita emme Hivpointissa muuten tällä hetkellä tavoita. Seksuaalisuus ja seksuaalioikeudet voivat olla aiheita, joista on vaikea puhua avoimesti. Seksuaaliterveyden lähettiläämme yhteisöjen sisällä ovat hieno mahdollisuus lisätä tietoisuutta turvallisesta seksistä ja seksuaalisuudesta, Hivpointista sekä Hivpointin palveluista. Terveyskavereiksi valituille maksetaan työstä palkkio.

Lue lisää terveyskaveritoiminnastamme tästä linkistä!

Voisitko sinä olla uusi terveyskaverimme?

  • Sinä olet uusi terveyskaverimme, jos…
  • Olet muuttanut Suomeen muualta / sinulla on muu monikulttuurinen tausta
  • Olet kiinnostunut seksuaaliterveydestä ja -oikeuksista
  • Olet rohkea, etkä pelkää ottaa puheeksi vaikeitakin aiheita
  • Osaat keskustella seksuaaliterveydestä muulla kuin suomen tai ruotsin kielellä
  • Sinulla on mielessä jokin ryhmä tai yhteisö, jossa haluaisit toteuttaa seksuaalikasvatusta
  • Pystyt seuraamaan Hivpointin järjestämää koulutusta suomeksi tai englanniksi
  • Olet yli 16-vuotias 

Lisätietoja terveyskaverihausta:

Hakijalla tulee olla valmiiksi mietitty ryhmä tai yhteisö, johon hän vie tietoa. Tämän lisäksi toivomme hyviä vuorovaikutustaitoja sekä rohkeutta olla esillä tapahtumissa. Edellytämme, että hakijalla on kunnioittava asenne seksuaalista ja kulttuurista moninaisuutta kohtaan, sekä suomen- tai englanninkieliseen keskusteluun riittävä taito. 

Hakijalla ei tarvitse olla etukäteen tietoa seksuaaliterveydestä, into oppimiseen ja kiinnostus seksuaalikasvatukseen riittää. Koulutamme kaikki terveyskaverit ennen työpajoja. 

Terveyskaveriksi hakevan tulee sitoutua suunnittelemaan ja pitämään viisi seksuaaliterveystyöpajaa huhti-lokakuun 2021 välisenä aikana.  Terveyskaveritoiminnasta maksetaan 600 euron palkkio, mikä sisältää viisi työpajaa, työpajojen suunnittelun ja raportoinnin sekä terveyskaverien koulutuspäivät.

Hae tämän linkin kautta.

Haku loppuu 26.2.2021.

Lisätietoja:
Niina Laaksonen
niina.laaksonen@hivpoint.fi