4.4.2014

Suuseksiä/ mitä oireita liittyy jos on saanut sukupuolitaudin suuhun?

Kysymys

Hei, olen nuori nainen ja harrastin suuseksiä ilman kondomia jätkän kanssa ja n. 1viikko sen jälkeen kurkkuni tuli hieman kipeäksi ja katsoessani kurkkuun, koko nielu on aika punainen ja huomasin toisessa nielurisassa vaaleaa märkäeritettä jonka sain tops-puikolla noukittua pois.
Ajattelin että tämä on jokin nielurisatulehdus jota minulla on usein. Mutta epäilen että voisiko tämä olla jokin sukupuolitauti, sillä minulla ei ole kuumetta mikä taas yleensä liittyy nielurisatulehduksiin, mutta kurkkuni on tässä päivien mittaan kipeytynyt ja tuota ällöä eritettä esiintyy vähä väliä, varsinkin aamuisin yön jälkeen valeaa eritettä on taas noukittavissa. Erite on limantapaista ja selvästi jokin tulehdus kurkussa ja nielurisoissa on, eritteen mukana tulee myös hieman verta kun sörkkii noita nielurisoja.. Yleiskunto on kans hieman huonontunut, tai siis kurkkua särkee kokoajan, myös päähän.
Kävin lääkärissä ja he ottivat nielunöytteen streptokokkia varten jonka tuloksia odottelen, mutta en tajunnut pyytää otettavaksi näyttettä myös sukupuolitautia varten. Kannattaako minun pyytää uusi lähete tätä varten vai voiko sukupuolitauti ilmetä tässä tavallisessa nielunäytteessä. Sain myös antibiootit siis nielurisatulehdukseen, mutta olen nyt 3 pvä syönyt niitä ja tämä tauti tuntuu vain pahenevan. Tuntuu että olisi kokoajan pala kurkussa, ääni on käheytynyt, nielurisat yhtä turvoksissa ja tuota ällöä eritettä syntyy/ tulee tuosta toisesta nielurisasta.
Eniten pelottaa voiko tämä olla Hiv- ensioireita, luin että sen ensioireita on justiinsa mononukleoosin tapainen nielutulehdus joka voi kestää jopa 1-4vko!
Klamydian ja tippurin voi todeta jo 1-2vkon päästä.. Voisiko tämä olla sika jompikumpi näistä? En tiedä ja haluiaisin vastauksen että millaisia oireita liittyy jos on suussa klamydia/tippuri.
Eniten pelottaa että tämä voi olla Hivin ensi oireita??? Ja sen toteamaksi pitäisi odottaa 3kk! Näiden oireiden kanssa! En kestä.

Toivoisin että vastaisitte, kiitos!

Vastaus

Hei! Hienoa että olet käynyt lääkärillä! Mikäli sinulta on löytynyt streptokokki, antibiootin pitäisi auttaa. Muussa tapauksessa tarvitset lisätutkimuksia ja uuden ajan lääkärille. Olet myös oikeassa siinä että suuseksissä voi saada seksitautitartunnan. Näytteet pitää siinä tapauksessa ottaa nielusta, eikä esimerkiksi klamydia-tai tippuritartunta näy streptokokkinäytteessä koska kysymys on eri bakteerista. Hiv-tartuntariski suuseksissä on häviävän pieni mutta mahdollinen sillä osapuolella joka saa esiliukastetta, spermaa tai emätineritettä suuhunsa. Hiv-testissä voi käydä jo ennen kuin kolmen kuukauden turvaraja on saavutettu sillä usein se näkyy jo kahdeksaan viikkoon mennessä. Täysin luotettava testitulos hivistä saadaan kun 12 viikkoa on saavutettu riskistä.|Hei! Hienoa että olet käynyt lääkärillä! Mikäli sinulta on löytynyt streptokokki, antibiootin pitäisi auttaa. Muussa tapauksessa tarvitset lisätutkimuksia ja uuden ajan lääkärille. Olet myös oikeassa siinä että suuseksissä voi saada seksitautitartunnan. Näytteet pitää siinä tapauksessa ottaa nielusta, eikä esimerkiksi klamydia-tai tippuritartunta näy streptokokkinäytteessä koska kysymys on eri bakteerista. Hiv-tartuntariski suuseksissä on häviävän pieni mutta mahdollinen sillä osapuolella joka saa esiliukastetta, spermaa tai emätineritettä suuhunsa. Hiv-testissä voi käydä jo ennen kuin kolmen kuukauden turvaraja on saavutettu sillä usein se näkyy jo kahdeksaan viikkoon mennessä. Täysin luotettava testitulos hivistä saadaan kun 12 viikkoa on saavutettu riskistä.|Hei! Hienoa että olet käynyt lääkärillä! Mikäli sinulta on löytynyt streptokokki, antibiootin pitäisi auttaa. Muussa tapauksessa tarvitset lisätutkimuksia ja uuden ajan lääkärille. Olet myös oikeassa siinä että suuseksissä voi saada seksitautitartunnan. Näytteet pitää siinä tapauksessa ottaa nielusta, eikä esimerkiksi klamydia-tai tippuritartunta näy streptokokkinäytteessä koska kysymys on eri bakteerista. Hiv-tartuntariski suuseksissä on häviävän pieni mutta mahdollinen sillä osapuolella joka saa esiliukastetta, spermaa tai emätineritettä suuhunsa. Hiv-testissä voi käydä jo ennen kuin kolmen kuukauden turvaraja on saavutettu sillä usein se näkyy jo kahdeksaan viikkoon mennessä. Täysin luotettava testitulos hivistä saadaan kun 12 viikkoa on saavutettu riskistä.