2.5.2014

suuseksi

Kysymys

Kuinka suuri todennäköisyys on saada sukupuolitauti suuseksissä? ja miten ne oireilevat suussa? miten herkästi Hiv, hepatiitti B ja C ja klamydia tarttuvat suuseksissä?

Jos harrastaa suuseksiä ja yhdyntää, niin eikö sama tauti tarttuisi myös alapäähän sekä suuhun? voiko se vain olla jommassa kummassa eli suussa tai alapäässä?
Tarkoitan tällä, että jos annan suuseksiä kumppanille sekä harrastan hänen kanssaan yhdyntää, niin eikö tauti tarttuisi minun suuhuni sekä alapäähäni?
anteeksi jos selitin vaikeasti

Vastaus

Hei! Lähes kaikki suojaamattomassa seksissä tarttuvat taudit voivat esiintyä myös suun alueen limakalvoilla, herpes, kondylooma, tippuri, kuppa ja klamydia. Myös HIV ja B-hepatiitti voivat tarttua suun limakalvojen kautta. Syyhypunkki ja satiaiset ovat ainoat sukupuolitautien aiheuttajat, jotka eivät tartu suuhun. Taudit voivat tarttua sekä sukuelimen limakalvolta suuhun että suusta sukuelimeen. Taudit voivat olla oireettomia joten testissä käyminen on välttämätöntä, näytteet pitää ottaa erikseen suusta. Bakteeriperäiset seksitaudit tarttuvat helpommin koska ne tarttuvat limakalvon pintaan, kun taas esimerkiksi huonosti tarttuvan hi-viruksen on päästävä limakalvon läpi verenkiertoon.|Hei! Lähes kaikki suojaamattomassa seksissä tarttuvat taudit voivat esiintyä myös suun alueen limakalvoilla, herpes, kondylooma, tippuri, kuppa ja klamydia. Myös HIV ja B-hepatiitti voivat tarttua suun limakalvojen kautta. Syyhypunkki ja satiaiset ovat ainoat sukupuolitautien aiheuttajat, jotka eivät tartu suuhun. Taudit voivat tarttua sekä sukuelimen limakalvolta suuhun että suusta sukuelimeen. Taudit voivat olla oireettomia joten testissä käyminen on välttämätöntä, näytteet pitää ottaa erikseen suusta. Bakteeriperäiset seksitaudit tarttuvat helpommin koska ne tarttuvat limakalvon pintaan, kun taas esimerkiksi huonosti tarttuvan hi-viruksen on päästävä limakalvon läpi verenkiertoon.|Hei! Lähes kaikki suojaamattomassa seksissä tarttuvat taudit voivat esiintyä myös suun alueen limakalvoilla, herpes, kondylooma, tippuri, kuppa ja klamydia. Myös HIV ja B-hepatiitti voivat tarttua suun limakalvojen kautta. Syyhypunkki ja satiaiset ovat ainoat sukupuolitautien aiheuttajat, jotka eivät tartu suuhun. Taudit voivat tarttua sekä sukuelimen limakalvolta suuhun että suusta sukuelimeen. Taudit voivat olla oireettomia joten testissä käyminen on välttämätöntä, näytteet pitää ottaa erikseen suusta. Bakteeriperäiset seksitaudit tarttuvat helpommin koska ne tarttuvat limakalvon pintaan, kun taas esimerkiksi huonosti tarttuvan hi-viruksen on päästävä limakalvon läpi verenkiertoon.