11.5.2020

Seksi ei tunnu

Kysymys

Poikaystävälläni lähtee usein tunto peniksestä harrastaessamme seksiä, jolloin hän ei pysty nauttimaan siitä. Kun hän yksin runkkaa, ongelmaa ei ole. Mietin mikä on vikana, ja pystyisikö jotakin tekemään, että hänkin pystyisi nauttimaan?

Vastaus

Hei, Kiitos kysymyksestäsi. Kerrot, että poikaystävällä lähtee tunto peniksestä, kun harrastatte seksiä. Itsetyydytyksessä ongelmaa ei ole. Kysymyksestä ei tule ilmi, lähteekö tunto yhdynnässä, suuseksissä tai käsillä hyväilyssä tai jossain muussa seksin tekemisen tavassa. On mukava juttu, että kysyt neuvoa poikaystävän puolesta. Kuitenkin, jos asia on poikaystävälle ongelma, olisi hyvä että hän yrittäisi itse selvittää asiaa. Silloin asian selvittäminen on helpompaa ja on tärkeää että jokainen selvittää itse omaan terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä asioita. Hän voi esimerkiksi kysyä neuvoa terveydenhoitajalta, tulla meidän chattiin keskustelemaan (torstaisin klo 14-17). Voitte yhdessä pohtia seuraavia asioita:
  • Onko yhdynnässä käytössä kondomi? Jos kondomi on käytössä, voiko se olla vääränkokoinen, esimerkiksi liian pieni tai vääränmallinen? Tässä tapauksessa kokeilkaa erilaisia kondomeja.
  • Jos käytössä on kondomi, voisiko kondomin materiaali aiheuttaa esimerkiksi iho-oiretta? Siinä tapauksessa voisi kokeilla lateksittomia kondomeja?
  • Entä onko esinahka kireä tai jääkö se yhdynnässä terskan taakse tai puristaako penistä niin, että se voisi aiheuttaa tunnottomuutta?
  • Mikäli kumppanin penis ympärileikattu? Joskus ympärileikkaus voi aiheuttaa tunnottomuutta terskaan.
  • Joskus selän hermopinteet voivat aiheuttaa peniksen tunnottomutta.
Tarvittaessa asiasta on siis hyvä kysyä terveydenhuollosta. Ystävällisin terveisin, Anni, Seksuaaliterapeutti