15.4.2021

Onko aihetta huoleen

Kysymys

Kävelin tien reunaa ja tunsin että joku osui nilkkaani, mutta en katsonut tarkkaan mikä se oli, en ole varma tuntuiko se pistokselta edes. Kävelin myös hiukan epäilyttävän/oudon-oloisen ihmisen ohi, joka seisoi siinä tiellä.
Pelkään, että jos se oli huumeruisku minkä tunsin ja sitä oli juuri käytetty, ja siinä olisi ollut verta neulan päässä ja se olisi osunut nilkkaani jotenkin. Katsoin kotona ettei nilkoissa ollut tuoretta verta. Jotain pikku rupia oli sheivauksesta.
Muutama päivä myöhemmin huomasin että minulla on iso mustelma samassa jalassa vähän ylempänä pohkeen alussa. Se on kyllä saattanut tulla pyöräily-reissusta.
Mietin että pitäisikö käydä hiv, herpes ja kuppa-testeissä kuukausien päästä vai voinko antaa asian olla. En oikein usko että tapahtuma voisi olla mahdollinen koska minulla oli lenkkaritkin jalassa ja tuskin se kenkien yläpuolelle pääsisi pistämään.

Vastaus

Niinkuin itsekin mainitsit, kertomasi tapahtuma tuskin on mahdollinen. Sinulla ei ole tarvetta seksitautitesteihin, ei edes siinä tapauksessa että nilkkaasi olisi osunut ruisku. Sen sijaan sinun voisi olla hyvä käydä juttelemassa jonkun ammattilaisen kanssa, mikäli turha pelko alkaa haitata normaalia elämääsi. Täältä saat lisätietoa hivin tarttumistavoista.