14.1.2014

Klamydiatartunnan todennäköisyys suuseksissä

Kysymys

Hei,
Olen mies ja sain suojaamatonta suuseksiä puolisen vuotta sitten tuntemattomalta naiselta. Mitään oireita ei ole ollut, mutta on kuitenkin alkanut pelottamaan klamydia-tartunnan mahdollisuus. Olen selannut palstojanne ja huomannut että asiantuntijat ovat sitä mieltä ettei klamydia tartu suusta aivan yhtä helposti kuin emättimestä. Osaisitteko kertoa kuinka todennäköistä suusta tarttuminen on? Vaikuttaako suuseksin laatu tarttumistodennäköisyyteen?

Kiitos

Ps. Olen selannut muitakin netin palstoja aiheesta ja täytyy todeta että teillä on aivan ylivoimainen laatu. Asiallisia vastauksia ilman moralisointia.

Vastaus

Hei, Kiitos palautteesta. Klamydia voi tosiaan tarttua suuseksissä kummallekin osapuolelle. Tarttuvuus suuseksissä on kuitenkin heikompi kuin suojaamattomassa yhdynnässä. Suuseksissä suurempi tarttumismahdollisuus on sukupuolielimestä nieluun verrattuna nielusta sukupuolielimeen. Tartunta nielussa voi olla myös oireeton. Jos haluat varmistaa asian on näyte otettava suoraan neielusta.|Hei, Kiitos palautteesta. Klamydia voi tosiaan tarttua suuseksissä kummallekin osapuolelle. Tarttuvuus suuseksissä on kuitenkin heikompi kuin suojaamattomassa yhdynnässä. Suuseksissä suurempi tarttumismahdollisuus on sukupuolielimestä nieluun verrattuna nielusta sukupuolielimeen. Tartunta nielussa voi olla myös oireeton. Jos haluat varmistaa asian on näyte otettava suoraan neielusta.|Hei, Kiitos palautteesta. Klamydia voi tosiaan tarttua suuseksissä kummallekin osapuolelle. Tarttuvuus suuseksissä on kuitenkin heikompi kuin suojaamattomassa yhdynnässä. Suuseksissä suurempi tarttumismahdollisuus on sukupuolielimestä nieluun verrattuna nielusta sukupuolielimeen. Tartunta nielussa voi olla myös oireeton. Jos haluat varmistaa asian on näyte otettava suoraan neielusta.