23.1.2020

Klamydia

Kysymys

Hei.
Olen todella hämmentynyt, kyse klamydiasta ja parisuhde, jossa kumpikaan ei 100% petä:
6/2018 suhteen alkuvaihe
molemmat osapuolet virtsa-pos, nielu-neg
Tässä välissä otettiin lääkkeet + selibaatti
7/2018 molemmat osapuolet virtsa-neg, nielua ei testattu kummaltakaan!

Kävin virtsatieinfektion takia labroissa, ja he ottivat myös klamydianäytteen minulta.
1/2020 eli 1,5v jälkeenpäin: nainen virtsa-pos

Minulla on ollut koko tämän ajan sellainen tunne, että klamydia ei ole lähtenyt sittenkään (intuitio), vaikka kummallakaan meistä ei ole ollut lainkaan oireita. 2018 klamydia meillä molemmilla oli selkeät ja tunnistettavat oireet, jotka lähtivät lääkkeenoton jälkeen.

Kuinka voi olla mahdollista, että klamydia kytee näinkin pitkään meillä ja vielä ilman oireita? Luin, että nieluklamydia ja alapääklamydia hoidetaan eripituisilla lääkkeillä, ja meille annettiin vain se 1 antibioottitabletti, joka ei siis sovellu nieluklamydialääkkeeksi.

Voiko sellainen skenaario olla mahdollinen, että nieluklamydia ei ole näkynyt testeissä positiivisena, koska se ei ole itänyt tarpeeksi kauan, ja siksi se näytti negatiivista. Miksi nielua ei tarkistettu jälkitarkastuksen yhteydessä lääkkeen jälkeen?

Luin myös, että klamydia voi aiheuttaa virtsatietulehduksen (joka minulla siis oli äskettäin). Virtsatietulehdus tuli kuitenkin välittömästi “samanaikaisen” anaali- ja emätinyhdynnän jälkeen.

Emme harrastaneet 2018 lainkaan anaaliseksiä, nyt 2020 oli ensimmäinen anaaliseksikerta tämänhetkisen kumppanin kanssa.

Tajusin tässä pohdiskellessani, että 2018 keväällä minulla oli seksikumppaneita, joiden kanssa harrastin myös anaaliseksiä. Jouduin syömään lyhyen ajan sisään 3-4 antibioottia virtsasta löytyneen klamydian yhteydessä (se 1 tabletti). Kukaan ei ole kuitenkaan IKINÄ testannut minulta peräaukosta klamydiaa!!!!!! Voiko se olla mahdollista, että klamydia on kytenyt pepussanu tämän melkein 2 vuotta täysin ilman oireita??? Peräklamydiaanhan ei tuo 1 pilleri auta? Ja ehkä tuo vähän aikaa sitten tapahtunut virtsatietulehduskin kävi näin: anaaliklamydia- pilluklamydia- virtsatietulehdus?

Minua ärsyttää tämä klamydia tosi paljon kun tuntuu että se vaanii kokoajan nurkan takana eikä halua lähteä kirveelläkään pois edes pitkäaikaisessa parisuhteessa.

Mitä mieltä te olette, mikä skenaario on tässä tapauksessa kaikista todennäköisin? Eihän sillä niinkään väliä ole, kun kuitenkin molemmat käydään hoitamassa se pois eikä olla toisillemma vihaisia, olisi vain kiva saada selvyys tähän kaikkeen. Kiitos paljon etukäteen vastauksesta, vaikka onkin hieman epäselvä teksti höystettynä pohdinnoilla! 🙂

Vastaus

Kiitos yhteydenotosta nettineuvontaan! Kuten itsekin viestissäsi toteat, seksitaudit tulisi testata seksitapojen mukaisesti. Tylsä kuulla, että peräsuolesta jäi ottamatta näyte ensimmäisellä kerralla. On hankala sanoa, että kuinka pitkään klamydia voi säilyä kehossa hoitamattomana. Tätä kannattaa kysyä hoitavalta taholta. Periaatteessa on mahdollista, että tartunnan voi saada peräsuolesta emättimeen peniksen välityksellä. Keskeistä tässä on nyt se, että teiltä molemmilta otetaan näytteet seksitapojen mukaisesti eli niiltä alueilta, jonne tartunta on voitu saada. Myös mieheltäsi tulee ottaa näytteet mikäli teillä on ollut seksiä ilman kondomia. On myös hyvä tietää, että anaaliyhdynnästä ei kannata siirtyä emätinyhdyntään peseytymättä tai vaihtamatta kondomia välissä. Peräsuolen bakteereja ei tule joutua emättimeen tai virtsaputken suulle, sillä ne voivat aiheuttaa tulehduksen. Toivottavasti vastauksestani on apua! Terkuin, Viivi Hivpointin vapaaehtoinen seksuaalineuvoja