23.11.2020

hiv vessasta

Kysymys

Kävin julkisessa vessassa ja huomasin, että pöntön reunalla oli verta. Pyyhin veret sitten pois siitä ja istuin pöntölle. Pikkuhousuni kuitenkin osuivat pöntön reunaan istuessani joka sai minut ajattelemaan, että jos pöntön reunassa olisi ollut vielä verta tai reilu määrä emätin nesteitä ja pikkuhousuni olisivat osuneet siihen ja sitä olisi jäänyt pikkuhousuihini kunnolla kiinni, niin onko siinä tartunnan vaaraa. Veri tai muu erite oli ollut pöntön reunalla ainakin noin 1min. Ja jouduin pitämään pikkuhousuja vielä muutaman tunnin tapahtuman jälkeen.
Että mietin vain jos reilu määrä eritteitä olisi joutunut pikkuhousuilleni ja ne ovat varmasti koskettaneet limakalvojani, niin millainen vaara minulla on saada hiv taikka joku muu seksitauti

Vastaus

Hei,

kiitos kysymyksestäsi! Voit olla huoletta, kuvailemassasi tilanteessa ei ole ollut hivin tai muiden seksitautien tarttumisen riskiä. Hi-virus ei säily tartuttavana eritteissä kuten veri kehon ulkopuolella ja muutenkin on hyvä muistaa, että seksitaudit tarttuvat pääsääntöisesti seksiteitse. Voit lukea lisää hivin tarttumistavoista täältä ja muista seksitaudeista täältä.