3.3.2021

Anonyymi kysymys

Kysymys

Moi!

Minulla oli noin 5 viikkoa sitten seksi joku ihmisen kanssa, jolta epäilen olevaksi AIDS-potilas tai ainakin HIV-positiivinen. Haluaisin päästä mahdollisimman pian HIV-testille joko Tampereelle tai Ouluun, koska asun Pohjanmaan maakunnassa. Olisiko minun mahdollista niin päästä piakkoin sellaiselle testille, ja milloin ja missä?

Asun pienessä kaupungissa, niin toistaseksi haluasin jäädä anonyymiksi, ja anteeksi tästä.

Kiitoksia etukäteen vastauksesta.

Terveisin,

J.

Vastaus

Hei! Hiv-testiin voi hakeutua myös esimerkiksi naapuripaikkakunnan terveysasemalle, jolloin testin saa myös maksutta. Valitettavasti Hivpointin Oulun toimipisteen hiv-testaus on toistaiseksi tauolla paikallisten koronarajoitusten vuoksi ja Tampereen toiminta on lopetettu -rahoitusleikkausten vuoksi. Hiv-testi tulisi saada terveysasemaltakin nimettömänä pyydettäessä. Myös kaikki muut seksitaudit tulee testata, jos on ollut suojaamatonta seksiä https://hivpoint.fi/tietoa-muista-seksitaudeista/  Vain hiv-testin voi saada nimettömänä.

Hivin kotitestin hankkiminen on maksullinen, mutta vaihtoehto, joka takaa anonyymiyden. Sen voi tehdä omassa rauhassa silloin kun itselle parhaiten sopii. Hiv-testaukseen hakeutumisesta lisätietoa täältä: https://hivpoint.fi/minne-hiv-testiin/