Matkalla nautintoon -tietovisa

Sateenkaarevat uimahousut näkyvät takaapäin kuvattuna. Takapuolen kohdalla on Matkalla nautintoon -matkalippu.

Sivu on viimeksi tarkistettu 12.6.2024

Testaa tietosi homomatkailusta!

Matkoilla halutaan irti arjesta, nautitaan hyvästä ruuasta, rentoudutaan ja mahdollisesti koetaan myös jotain uutta! Matkalla nautintoon -tietovisa siivittää sinut lomatunnelmiin.

Haaveiletko kenties gallerioista Pariisissa, rantalomasta Playa del Inglésissä, bileistä Berliinissä tai kuumasta miesten välisestä seksistä Barcelonassa?

Toivomme, että tämä leikkimielinen visa paitsi viihdyttää, myös opettaa jotain uutta siitä, miten huolehtia seksuaaliterveydestä matkaillessa. Vai oletko guru, joka tietää jo kaiken? Testaa tietosi!

Aloita tietovisa alla olevasta painikkeesta.

Next

#1. Mitkä ovat suosittuja homomatkailukohteita?

Kaikki mainitut ovat suosittuja kohteita homomatkailijoiden keskuudessa. Kohteissa on vilkas yöelämä, paljon homoklubeja, -saunoja ja -rantoja. Hotelleja ja palveluita valitessasi löydät taatusti homoystävällisiä vaihtoehtoja!

Next

#2. Mitä tarkoittaa "chemsex"?

Chemsex tai kemseksi tarkoittaa huumeiden käyttöä seksin yhteydessä, yleensä miesten välisessä seksissä. Chemsexissä päihteitä käytetään nimenomaan seksiä varten. Chemsexiä harrastavat eivät välttämättä pidä itseään huumeidenkäyttäjinä tai käytä huumeita erityisten seksitilanteiden ulkopuolella. 

Huumeet voivat poistaa estoja, mutta myös heikentää harkintakykyä. Sen vuoksi chemsexissä kysymys suostumuksesta nousee erityisen tärkeäksi. Ennakkoon onkin tärkeää pohtia omia rajojaan siitä, mitä ja keiden kanssa on valmis tekemään.

Lue lisää: paihdelinkki.fi/tietopankki/tietoiskut/paihteiden-kayton-erityisryhmia/chemsex/ 

Lue lisää: positiiviset.fi/tietoa/kemseksi-chemsex/ 

Next

#3. Mikä on Berliinissä sijaitseva homomiesten suosima yökerho?

Berghain on erittäin tunnettu klubi Berliinissä. Sen klubikulttuuri yhdistetään hedonismiin.  

DTM puolestaan on Helsingin Kalasatamassa sijaitseva seksuaalivähemmistöille suunnattu yökerho. Nimi on lyhenne ravintolan aiemmasta nimestä Don’t Tell Mama. DTM sijaitsee vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä Hivpointin toimistolta! 

The Viper Room on Los Angelesin Sunset Boulevardilla sijaitseva vuonna 1993 perustettu yökerho. 

Next

#4. Mitä tarkoittaa "dark room"?

Dark room voi olla näitä kaikkia. Tässä yhteydessä tarkoitamme kuitenkin klubin tai baarin takahuonetta tai erillistä tilaa, jossa voi harrastaa seksiä. Dark roomista voidaan käyttää myös nimitystä cruising area.

Next

#5. Mikä on prep-lääkitys?

Prep (pre-exposure prophylaxis) on hiviä ennaltaehkäisevä lääkehoito, joka otetaan ennen hi-virukselle altistumista. Prep on tarkoitettu hiv-negatiivisten seksuaalisesti aktiivisten henkilöiden käyttöön ehkäisemään hiv-tartuntaa. 

Oikein käytettynä prep ehkäisee tehokkaasti hiv-tartuntoja. Prep-lääkitys ei kuitenkaan suojaa muilta seksitaudeilta. Prepiä käyttävien on tärkeää käydä hiv- ja seksitautitestauksissa säännöllisesti 3 kuukauden välein.

Lue lisää prep-hoidosta >>

Next

#6. Saat viestin seuranhakusovelluksessa, jossa on nämä emojit: ”top” ”munakoiso” ”silmät” ”vesipisarat” ”persikka”. Mitä viestin lähettäjä todennäköisesti haluaa sanoa?

Emojit ovat erittäin suosittuja viestittäessä, myös seuranhakusovelluksissa. Niillä voidaan viestiä nopeasti mitä ollaan etsimässä tai hakemassa. Emojeilla voi kommentoida, antaa palautetta viestitellessä sekä ilmoittaa omat kiinnostukset profiilinimessä. 

Huomioithan, että emojeilla viestiessä on myös väärinymmärryksen mahdollisuus. Eri maissa ja kulttuureissa erilaisilla emojeilla voi olla eri merkityksiä seksiseuran hakemisessa.

Next

#7. Mitä tarkoitetaan käsitteellä "pinkkipesu"?

Pinkkipesulla tarkoitetaan eri toimijoiden näennäistä sateenkaarioikeuksien edistämisestä omien etujen tavoittelemiseksi. Esimerkiksi matkailuyritykset voivat tavoitella homomatkailijoita saadakseen taloudellista hyötyä. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt tarvitsevat konkreettisia tekoja ihmisoikeuksien parantamiseksi, jotta yhdenvertaisuus toteutuisi. 

Next

#8. Mikä kuuluisa tapahtuma järjestetään vuosittain syyskuussa Berliinissä?

Folsom Europe on vuosittainen BDSM- ja fetissialakulttuurien tapahtuma, jota on järjestetty Berliinissä vuodesta 2003 lähtien. Folsom Europe on Euroopan ehdottomasti suurin homomiesten fetissitapahtuma. Folsom Europeen kuuluu erilaisia tapahtumia, joista yksi merkittävä on katujuhla. 

Folsom Street Fairia on vietetty San Fransiscossa vuodesta 1984 lähtien, josta tapahtuma on lähtöisin. New York Cityssa Folsom Street Eastia on vietetty vuodesta 1997 alkaen. 

Next

#9. Avaat matkoilla seuranhakusovelluksen. Näet lähellä olevassa profiilissa tekstin "party & play". Mitä tämä tarkoittaa?

Ilmaisulla tarkoitetaan usein seksibileitä, joissa voi käyttää myös huumeita.

Ennen matkaa on hyvä selvittää, mitä bileisin ja seksiseuranhakuun liittyvät eri ilmaisut voivat tarkoittaa.

Huomioi, että monissa maissa huumeiden ostaminen ja käyttö on laitonta. Lainsäädäntö vaihtelee maittain. Chemsexiin liittyy siis riski rikosoikeudellisista prosesseista.

Hätätilanteessa avun pyytäminen on ensiarvoisen tärkeää. Ambulanssin soittamista tai avun kutsumista ei tule koskaan epäröidä.

Lue lisää tästä aiheesta ja haittojen vähentämisestä kampanjasivustoltamme >>

Lue lisää myös seuran hakemisesta matkalla >>

Next

#10. Saitko lisää tietoa homomatkailuun liittyen? Voit valita sopivimman vaihtoehdon alta.

Valmista tuli! Oletko valmis näkemään tuloksesi?

Finish

Results

Berliini yön valoissa. Matkailija katsoo kaupungin ylle.

Olet selkeästi homokulttuurin ja –matkailun guru!

Miesten välinen seksi lienee korkealla intresseissäsi, kun olet matkoilla.

Seuraavaa matkaa varten kannattaa tutustua Hivpointin Matkalla nautintoon -kampanjasivuihin >>

Onko laukku jo pakattuna?

Henkilön pitää käsissään hampurilaisannosta ja juomaa kädessään meren äärellä.

Miesten välinen seksi ei ehkä ole korkealla intresseissäsi, kun matkustat.

Mahdollisesti nautit matkalla enemmän hyvästä ruuasta ja paikallisesta kulttuurista. 

Kenties olet piipahtanut tässä visassa mainituissa kohteissa tai kuullut matkatarinoita ystäviltäsi tai kumppaneiltasi. 

Aihe kuitenkin selvästi kiinnostaa sinua, koska vastasit kysymyksiin, joten suosittelemme sinua tutustumaan Hivpointin nettisivuihin ja Matkalla nautintoon -kampanjaan >>

HD Quiz powered by harmonic design

Hivpointin Matkalla nautintoon -kampanja on suunnattu miehille, joille miesten välinen seksi kuuluu tavalla tai toisella osaksi lomaa.