29.5.2020

Puhtaus on puoli ruokaa – myös anaaliseksissä

Rahim from Sex Education tellss about anal health

Rahim Sex Educationista kertoo puhtaudesta anaaliseksissä. Kuva @sexeducation -sarjan instagram-tililtä. “Suolihuuhtelu ei ole ehdotonta” -“jos syöt paljon kuituja ja tyhjennät suolen säännöllisesti”.

Anaaliseksiin liittyvät negatiiviset mielikuvat liittyvät monilla anaaliseksin hygieenisuuteen ja onkin tärkeää käsitellä hygieniaa anaaliseksissä omana asianaan. Onneksi voimme kertoa, että hygieniasta on helppo huolehtia anaaliseksissä!

Kun valmistaudutaan anaaliseksiin, jossa hyväillään peräaukkoa suulla tai käsin, puhdistamiseen riittää yleensä se, että peräaukon aluetta huuhdellaan käsisuihkulla tai puhdistetaan veteen kostutetulla paperilla. Mitään voimakkaita pesuaineita ei kannata käyttää, sillä ne voivat kuivattaa ja ärsyttää limakalvoa. Suulla hyväilyssä voi ehdottomasti käyttää suuseksisuojaa. Suuseksisuojan avulla ehkäistään seksitautitartuntoja ja lisäksi se voi olla hyvä vaihtoehto, jos suuseksin antaminen muuten jännittää.

Peräsuolen voi tarvittaessa huuhdella

Ennen anaaliyhdyntää peräsuolen tulisi kuitenkin olla mahdollisimman tyhjä, kuten Rahim Sex Education -sarjasta kuvassa meille kertoo. Tämä tarkoittaa sitä, että mahdollinen kakka olisi hyvä saada suolesta pois ennen yhdyntää. Myös hajuhaitat anaaliyhdynnässä voi minimoida tällä tavalla puhdistamalla suoli apteekista tai erikoisliikkeistä saatavilla vesiperäruiskeilla, pikaperäruiskeilla tai huuhtelupussilla. Pikaperäruiskeita ei tule käyttää toistuvasti, jottei suolen toiminta häiriinny.

Huuhtelun voi tehdä myös käsisuihkulla, joka on Suomessa, ah niin, yleinen. Tässä tapauksessa suihkun päätä ei työnnetä sisälle peppuun, vaan suihkun pää laitetaan peräaukon suulle ja suoleen lasketaan lämmintä vettä, kunnes tuntuu kevyt paineen tunne. Sitten vesi päästetään pois ja koko homman voi toistaa, kunnes vesi on kirkasta. Huuhtelua ei pidä tehdä päivittäin, koska se voi järkyttää suolen limakalvojen bakteerikantaa. Tämä taas voi altistaa jopa suolistosairauksille.

Anaaliyhdynnässä käytetään kondomia, kun oma tai kumppanin/kumppanien seksitautitilanne ei ole tiedossa. Lisäksi käytetään vesi-, silikonipohjaista tai yhdistelmäliukuvoidetta sekä ilman kondomia että kondomin kanssa. Tämä on erittäin tärkeää, koska anaalin alueella ei ole luontaista kosteutta ja ilman kosteutta anaalin ja peniksen limakalvot voivat vaurioitua. Hankaus yhdynnässä altistaa myös seksitautitartunnoille.

Tärkeä on muistaa, että penistä tai seksivälinettä ei siirretä anaalista emättimeen. Tällä estetään peräsuolen bakteerien joutuminen emättimeen, joka taas voisi aiheuttaa emättimeen tulehduksia. Peniksen tai seksivälineen päällä oleva kondomi tulee myös vaihtaa uuteen, mikäli seksitapana on ollut ensin anaaliyhdyntä ja sitten halutaan siirtyä emätinyhdyntään.

Kun hygieniasta on huolehdittu, voi seksistä nauttia rennosti!

Lue blogisarjan muut osat: