22.5.2020

Anaaliin tutustuminen kannattaa

Tutustu anaalin anatomiaan omassa rauhassa.

Asiaa anaaliseksistä -blogisarjan toisessa osassa tutustumme anaalin anatomiaan!

Anaalin anatomiaan tutustuminen on tärkeä tekijä nautinnollisessa anaaliseksissä ja se on tärkeää sekä anaaliseksiä vastaanottavalle, että sitä antavalle ihmiselle, myös anaaliyhdynnässä. Kun tuntee anaalin anatomian, tietää missä tahdissa ja miten anaalia kannattaa stimuloida tai yhdyntää kokeilla. Rentoutuminen ja kiihottuminen, sekä oikeatahtinen penetroituminen on nautinnollisen anaaliyhdynnän kannalta tärkeää. Anaaliin ei saa työntää mitään väkisin tai liian nopeasti! Keskustelu sanoin tai elein kumppanin kanssa on seksitilanteessa erittäin tärkeää.

Anaalin anatomia

Anaalikanava on parin sentin mittainen limakalvoputki, joka alkaa peräaukon jälkeen ja päättyy ennen peräsuolta. Anaalikanavan ulkoinen alue yhdistyy peräaukkoon. Tällä alueella on eniten mielihyvää tuottavaa hermotusta. Anaalissa on kaksi rengasmaista sulkijalihasta, joista peräaukon suulla sijaitsevaa ulkoista sulkijalihasta voi jännittää ja rentouttaa tahdonalaisesti. Sisäinen sulkijalihas taas sijaitsee sentin päässä peräaukosta ja se toimii tahdosta riippumatta. Sisäistä sulkijalihasta saa antamaan periksi rentoutumalla, hengittämällä ja työntämällä rauhallisesti esimerkiksi sormi tai pieni seksiväline peräaukkoon.

Anaalin etuseinämässä, häpyluun kohdalla sijaitsee miehillä saksanpähkinän kokoinen eturauhanen. Eturauhasen hyväily peräsuolen tai välilihan kautta voi tuottaa mielihyvää ja jopa orgasmin. Välilihan alue alkaa sukuelimistä ja päättyy peräaukkoon.

Sulkijalihasten ja lantion alueen rentouttaminen on kivuttoman ja nautinnollisen anaaliyhdynnän onnistumiseen kannalta tärkeää. Peräsuoli laajenee kiihottumisen yhteydessä. Peräsuoli ei ole suora putki vaan se muodostaa S-muotoisen mutkan, jonka takia suoleen työntymisen/työntämisen tulee olla hellävaraista ja tapahtua oikeassa kulmassa. Peräsuolessa on vähemmän herkkyyttä, kun peräukon alueella ja siksi nautinto yhdynnässä voi syntyä yhdynnän aiheuttamasta paineen tunteesta.

Peräsuoli ei ole täysin suora. Tutustu anatomiaan.

Peräsuoli on S-kirjaimen muotoinen.

Tutustu omassa rauhassa

Ihmisen kehossa on useita mielihyvää tuottavia alueita ja anaalin alue on yksi niistä. Mikäli anaaliseksi kiinnostaa, kannattaa anaalin alueeseen tutustua etukäteen omassa rauhassa. Tämä edistää nautinnon kokemista anaaliseksissä. Anaaliin tutustumisen voi tehdä omassa rauhassa, mukavassa paikassa, hengittäen ja rentoutuen. Kiihottuneena tutustuminen on helppoa ja miellyttävää.

Tutustumisen voi aloittaa koskettelemalla peräaukkoa ja välilihan aluetta ja halutessa sukuelimiä. Peilin avulla voi katsoa sukuelinten ja peräaukon aluetta samalla vetäen pakaroita irti toisistaan ja venyttäen sulkijalihasta. Tutustumisessa ja hyväilyssä käytetään liukuvoidetta. Sormen voi työntää peräaukkoon, halutessaan voi käyttää kertakäyttökäsinettä tai vaikka kondomia. Kynsien tulee olla lyhyet! Liukuvoiteen kanssa sormea voi pyörittää sulkijalihaksen reunoilla -tämä auttaa rentouttamaan sulkijalihaksia.

Sormen pyörittämistä ja työntämistä peräaukkoon voi jatkaa samalla rentoutuen ja hengittäen. Sisempi sulkijalihas rentoutuu ja antaa periksi. Harjoittelun voi aloittaa yhdellä sormella ja harjoittelun edetessä voi halutessa lisätä sormia tai seksivälineen.

Seuraava kirjoitus käsittelee hygieniaa anaaliseksissä!

Asiaa anaaliseksistä -Yksi seksitapa muiden joukossa.

Kirjoituksessa on käytetty lähteenä ja siteerattu Anaaliseksin ABC -opasta. Opas löytyy täältä.

Kuvitukset: Minttu Rastas, 2017