20.6.2024

Mukana muuttamassa ylpeydellä maailmaa

Keltaista seinää vasten nojailee iloinen, naurava ystäväporukka. Kaksi heistä on kääriytynyt sateenkaarilippuihin ja yksi pitelee tangossa olevaa sateenkaarilippua. Edessä Helsinki Pride -yhteisökumppani 2024 -logo.

Meillä Hivpointissa on tänäkin vuonna ilo toimia Helsinki Priden virallisena yhteisökumppanina! Sateenkaarevana seksuaaliterveyden asiantuntijana olemme vierelläsi Pridessa, arjessa ja puolustamassa ympäri vuoden seksuaali-, sukupuoli- ja suhdevähemmistöjen oikeuksia.
Katso, millaisella ohjelmalla olemme tänä vuonna mukana Helsinki Pride -viikolla 24.-30.6.2024.

Testauspalvelut Helsinki Pride -viikolla

Maksuton seksitautien testaus

  • tiistaina 25.6. klo 15–20 Hivpointin toimistolla Kalasatamassa

Seksitautitestauksessa on mahdollista testata klamydia, tippuri, kuppa ja hiv. Seksitautien testaus on maksutonta, ja testauspalvelu toimii ajanvarauksella. Ajanvarauksen voi tehdä noin viikkoa ennen testausta.

Ota mukaan henkilöllisyystodistus ja ole virtsaamatta vähintään 1 tunti ennen seksitautinäytteiden ottoa. Osoite on Hermannin rantatie 2 B.

Maksuttomat hiv-pikatestaukset ilman ajanvarausta

Maksuton hiv-pikatestaus Hivpointin toimistolla

  • torstaina 27.6. klo 12–16 Hivpointin toimistolla Kalasatamassa

Hiv-pikatestausta ilman ajanvarausta seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille suunnattuna. Palvelu on maksuton ja anonyymi. Hiv-pikatesti otetaan sormenpäästä ja tulos saadaan minuutissa.

Hiv-pikatestiin voi hakeutua, kun riskitilanteesta on kulunut 4 viikkoa. Negatiivinen testitulos on luotettava, kun riskitilanteesta on kulunut 3 kk.

Hiv-pikatestaus on tarkoitettu henkilöille, joilla on ollut riski saada hiv-tartunta, mutta haastavaa tai mahdotonta hakeutua testeihin esim. julkiseen terveydenhuoltoon.

Testauksen yhteydessä on mahdollista saada tietoa seksitaudeista ja niiltä suojautumisesta. Tarjolla on kondomeja, liukuvoiteita ja suuseksisuojia.

Maksuton hiv-pikatestaus matkailuautossa

Esteettömyys: Matkailuautoon on kaksi porrasta, sisäänkäynti on kapea ovi. Henkilökunta avustaa tarvittaessa. Sisätilat ovat ahtaat, pyörätuolilla ei pääse matkailuautoon sisälle.

Matkailuautoon on kaksi porrasta ja henkilökunta avustaa tarvittaessa. Pyörätuoli ei mahdu matkailuautoon sisälle, mutta maksuttomaan hiv-pikatestiin voi tulla Hivpointin toimistolle torstaina 27.6. klo 12-16, osoite Hermannin rantatie 2 B.

Matkailuauton tunnistaa Checkpoint-kylteistä.

  • Perjantai 28.6. klo 18–21 hiv-pikatestaus liikkuvassa yksikössä Karhupiknikin yhteydessä

Anonyymi ja maksuton hiv-pikatestaus toteutetaan matkailuautossa Karhupiknikin yhteydessä Linnanmäen kallioiden kupeessa (Tivolitie). Auton tunnistaa Checkpoint-kylteistä. Testaus on ensisijaisesti suunnattu homo-, bi- ja muille miehille, joilla on seksiä miesten kanssa.

Testauksen yhteydessä on mahdollisuus saada tietoa seksitaudeista, niiltä suojautumisesta ja prep-lääkityksestä.

  • Lauantai 29.6. klo 13–17 hiv-pikatestaus Helsinki Pride puistojuhlan yhteydessä

Anonyymi ja maksuton hiv-pikatestaus toteutetaan Helsinki Priden puistojuhlan yhteydessä matkailuautossa Hivpointin teltan läheisyydessä. Auton tunnistaa Checkpoint-kylteistä. Testaus on ensisijaisesti suunnattu homo-, bi- ja muille miehille, joilla on seksiä miesten kanssa.

  • Sunnuntaina 30.6. hiv-pikatestaus Laakson parkkipaikalla ja Sauna Voguen takapihalla

Sunnuntaina matkailuauton voi bongata Laakson parkkipaikalta ja Sauna Voguen takapihalla. Anonyymi ja maksuton hiv-pikatestaus toteutetaan matkailuautossa Laakson parkkipaikalla iltapäivällä ja Sauna Voguen takapihalla illalla. Auton tunnistaa Checkpoint-kylteistä. Testaus on ensisijaisesti suunnattu homo-, bi- ja muille miehille, joilla on seksiä miesten kanssa.

Suosittu kondomibaari jälleen Puistojuhlassa

Kondomibaari on avoinna Priden puistojuhlassa lauantaina 29.6. klo 13.00–17.00 – tule hakemaan maksuttomat välineet turvalliseen ja nautinnolliseen seksiin!

Hivpointin teltalta Priden puistojuhlasta löydät aikaisempina vuosina suureen suosion saavuttaneen kondomibaarin. Maksuttomasta noutopöydästä voit valita itsellesi ja/tai kumppaneillesi sopivat seksitautien ehkäisyvälineet. Tarjolla on kondomeja koosta S kokoon XL. Lisäksi saatavilla on makukondomeja, suuseksisuojia sekä liukuvoidetta. Pöydästämme löydät myös esitteitä, joista löydät tietoa hivin ja muiden seksitautien ehkäisystä sekä nautinnollisemmasta seksistä. Työntekijämme ja vapaaehtoisemme opastavat sinua mielellään ja puistopiknikin yhteydessä on mahdollisuus maksuttomaan hiv-pikatestaukseen liikkuvassa yksikössä. Tuotteita rajallisesti per henkilö!

Kondomibaarin MENU

Kohdataan Helsinki Pridellä!