24.6.2021

Helsinki Pride 28.6.-4.7. – Edistysaskelia kohti tasa-arvoista maailmaa

Kuvakollaasi erinäköisistä ihmisistä. Sydämenmuotoinen pride-lippu ja Pride-yhteisökumppanilogo.

Hyvää alkanutta Pride-viikkoa! Suomen suurinta ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtumaa, Helsinki Pride -viikkoa vietetään 28.6.-4.7. Tapahtuman virallisena yhteisökumppanina myös Hivpoint järjestää monenlaista ohjelmaa viikon aikana. Vuosi 2021 on erityinen Pride-juhlavuosi sillä on kulunut:

  • 50 vuotta homouden dekriminalisoinnista
  • 40 vuotta homouden poistamisesta mielenterveysluokituksesta
  • 30 vuotta Helsinki Pride -yhteisön perustamisesta
  • 25 vuotta toimivan hiv-lääkityksen kehittämisestä

Vuosi 2021 tullaan myös muistamaan siitä, että hiviä ennaltaehkäisevä prep-lääkitys muuttuu maksuttomaksi 1.7.2021 Pride-viikon aikana.

Hivpointin ohjelmaa Helsinki Pride -tapahtumassa

Positiiviset merkkivuodet – paneeli hivistä ja hiv-lääkityksestä

Keskiviikko 30.6. klo 18.00
Pride House, Helsingin kaupungintalo
Livelähetys striiminä
Järjestäjä: Positiiviset ry

Hiv-infektion hoitoon tarkoitetun kolmoislääkityksen käyttöönotosta on 25 vuotta. Lääkitys oli käännekohta hivin hoidossa. Toimivan hiv-lääkityksen keksiminen ja käyttöönotto on pelastanut miljoonia elämiä ja hivin kanssa elävät voivat jatkaa täysipainoista elämää lääkityksen turvin. Juhlistamme Positiiviset Ry:n kanssa 25-vuotiaan hiv-lääkityksen merkkivuotta paneelin muotoisessa juhlaseminaarissa.

Keskusteluun osallistuvat pitkän linjan hlbti-aktivisti Jussi Nissinen, kirjoittaja ja somepersoona Eino Nurmisto, europarlamentaarikko Alviina Alametsä, hivin kanssa pitkään elänyt henkilö, hiv-järjestöjen edustajia sekä infektiolääkäri.  Mukana Hivpointilta paneelissa on hankekoordinaattori ja prep-asiantuntija Sami Tuunainen

Paneeli striimataan suoraan Pride Housesta, Helsingin kaupungintalolta. Avaa Helsinki Priden ohjelma ja striimi täältä >>

Mitä maksuton prep tarkoittaa käytännössä? – keskustelu Instagram Livessä

Torstai 1.7. klo 18:30-19:30 
Hivpointin toimisto,
Hermannin rantatie 2 B
Instalive

Hiviä ennaltaehkäisevä prep-lääkitys on 1.7.2021 tullut maksuttomaksi niille, joille prep-lääkitys on määrätty julkisessa terveydenhoidossa. Hivpointin Sami Tuunainen keskustelee tunnin mittaisessa Instalivessä Simo Kauppisen kanssa lääkkeen käyttökokemuksista ja siitä, miten lääkitykselle hakeutuminen toteutuu nyt ja tulevaisuudessa.

Jos haluat tulla Hivpointin toimistolle seuraamaan keskustelua, laita viestiä: prep@hivpoint.fi 

Maksuton hiv-pikatestaus seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville

Torstai 1.7. klo 12.00-18.00
Hivpointin toimisto,
Hermannin rantatie 2 B

Anonyymi ja maksuton hiv-pikatestaus Hivpointin toimistolla Kalasatamassa. Testin tulos saadaan 60 sekunnissa samalla vastaanotolla. Testiin pääsee ilman ajanvarausta klo 12-18 välillä. Testauksen yhteydessä on mahdollisuus saada tietoa seksitaudeista ja niiltä suojautumisesta. Tarjolla on kondomeja, liukuvoiteita ja suuseksisuojia. 

Ennakkotiedoista poiketen, testaus ei ole esteetön. Pyörätuolinostin on rikki. Pahoittelemme tilannetta.

Anonyymi ja maksuton hiv-pikatestaus liikkuvassa yksikössä 

2.7.-7.7. homo- ja bimiesten ulkotapaamispaikoissa sekä Helsinki Priden tapahtumapaikoissa

Hiv-pikatestaus toteutetaan matkailuautossa, joka liikkuu homo- ja bimiesten ulkotapaamispaikoissa sekä Helsinki Priden tapahtumapaikoissa. Testauspaikat ja -ajankohdat julkaistaan keskiviikkona 30.6. ja löydät ne osoitteesta www.hivpoint.fi/tapahtumat. Testaus on suunnattu homo-, bi- ja muille miehille, joilla on seksiä miesten kanssa.  

Tule mukaan! Ylpeys muuttaa maailmaa!